Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 19 februari 2005.

Bijschriftzaterdag, 19 februari 2005

God wil het...

De wereld is geen marionettentheater

Hoofdartikelzaterdag, 19 februari 2005

Geschiedens: jaartallen, feiten…

Geschiedenis staat weer in de belangstelling. Vooral de ‘vaderlandse geschiedenis’. Historici bespreken nut en noodzaak van het kennen van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van ons land en volk. Jaartallen zijn in die discussies een belangrijk onderwerp: heeft het zin om ‘1600, slag bij Nieuwpoort’ te leren? Of om te weten wanneer Napoleon het voor het zeggen had in ons land? In een nieuwe serie in de Sneinspetiele van het Friesch Dagblad over de geschiedeniscanon gaat het ook om deze vraag.

Regiozaterdag, 19 februari 2005

Urnenmuur vormt omtrek oude kerk

Easterwierrum – Bij de toren van Easterwierrum wordt een urnenmuur gebouwd. De Stichting Begraafplaats Easterwierrum heeft het plan voor het kerkhof aan de Tjerkebuorren rond. Half maart wordt het voorgelegd aan de inwoners van Easterwierrum. Daarna zullen de benodigde vergunningen worden aangevraagd. Het stichtingsbestuur gaat er voorzichtig vanuit dat de urnenmuur eind 2006 gereed is.

Regiozaterdag, 19 februari 2005

Akademy werkt aan afscheid van Jansma

Leeuwarden - De Fryske Akademy (FA) is bezig om op gepaste wijze afscheid te nemen van wetenschappelijk directeur dr L. Jansma. Met zakelijk directeur H. Biemans is inmiddels een vertrekregeling overeengekomen. Via een outplacementbureau wordt een andere werkkring voor hem gezocht. Tot die tijd ontvangt hij wachtgeld. Dat zegt interim-voorzitter M.F. Koopmans van de Akademy.

Regiozaterdag, 19 februari 2005

Kleine gemeenten in Fryslân hoeven geen nieuw samenwerkingsverband

Bolsward – Friese gemeenten voelen er niks voor deel uit te maken van een nieuw samenwerkingsverband van circa tachtig kleine plattelandsgemeenten. De gemeenten met minder dan tienduizend inwoners pleiten voor een hogere uitkering van het rijk. Over twee weken komen ze bijeen in het Brabantse Lith.

Regiozaterdag, 19 februari 2005

Drie verdachten in zaak Wolvega gepakt

Leeuwarden - De politie heeft gisterochtend drie personen aangehouden in verband met de dood van de 53-jarige marktkoopman Libbe de Jong uit Wolvega. Het gaat om een 30-jarige man en een 31-jarige vrouw uit Leeuwarden en een 31-jarige man uit Boarnsterhim.

Regiozaterdag, 19 februari 2005

Leeuwarden heeft hoogste ozb-tarief

Groningen – Leeuwarden hanteert het hoogste tarief voor de onroerende-zaakbelasting van de 35 grootste gemeenten van Nederland. Dit blijkt uit het jaarlijkse Belastingoverzicht grote gemeenten van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO, een instituut aan de Rijksuniversiteit Groningen).

Geloof & Kerkzaterdag, 19 februari 2005

De Geest is meer dan ‘iets’ voelen

Franeker - ,,God, daar hebben christenen nog wel een beeld bij en bij Jezus ook omdat die op aarde heeft rondgelopen, maar zodra het gaat over de Heilige Geest wordt het voor velen te vaag’’. Het is de ervaring van ds Gert Hutten uit Franeker. Zijn meest recente boek, Verrast door de Geest, gaat over de Heilige Geest.

Geloof & Kerkzaterdag, 19 februari 2005

Rehoboth onder paraplu van Tot Heil des Volks

Emmeloord - De stichting Rehoboth in Emmeloord valt sinds 1 januari onder de paraplu van Tot Heil des Volks. Rehoboth is een sociaal pension voor dak- en thuislozen vanuit een christelijke identiteit.

Geloof & Kerkzaterdag, 19 februari 2005

Nieuwe Testament in speciale editie voor truckers

Leeuwarden – Er is sinds kort een speciale uitgave van het Nieuwe Testament voor beroepschauffeurs en anderen in de transportsector. Dat heeft het Chauffeurs Evangelisatieteam Holland bekendgemaakt. Sinds 1986 evangeliseert dit team onder beroepschauffeurs Dat gebeurt onder meer via speciale traktaten en cassettebandjes voor de chauffeurs.

Geloof & Kerkzaterdag, 19 februari 2005

‘Luisterboek’ over moord op Bonifatius

Leeuwarden - Niet een boek dat je kunt lezen, maar een ‘luisterboek’. Zo presenteert uitgeverij Rubinstein uit Amsterdam de uitgave De moord op Bonifatius . Het betreft een heuse reconstructie à la Crime Scène Investigation (CSI) van de moord op de missionaris die in 754 bij Dokkum het leven liet.

Weerzaterdag, 19 februari 2005

Kouder

Vandaag komt het tot een paar winterse buien met een kleine kans op onweer. Er waait een straffe noordwestenwind en het wordt 4 à 5 graden. Morgen is er opnieuw kans op een paar winterse buien bij 4 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties