Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 19 november 2004.

Achtergrondvrijdag, 19 november 2004

Opinieleiders sluiten moslims uit

Politici en intellectuelen die de stelling verkondigen dat de islam niet verenigbaar is met de moderne westerse wereld, dragen bij aan de uitsluiting van moslims. Het gevoel van uitsluiting en vernedering is op zijn beurt een voedingsbodem voor islamitisch fundamentalisme en terrorisme, betoogde islamoloog prof. dr. H. Beck gisteren in zijn rede bij de viering van de 77e dies natalis van de Universiteit van Tilburg. Hieronder volgt een bewerking.

Analysevrijdag, 19 november 2004

Te veel invloed op politie-onderzoek onwenselijk

De Leeuwarder rechtbank heeft er goed aan gedaan een moeder die een voorlopig getuigenverhoor eist over de dood van haar zoon niet in het gelijk te stellen, vindt advocaat Oscar van Oorschot. Te veel invloed op onderzoek van de politie is onwenselijk.

Bijschriftvrijdag, 19 november 2004

Jezelf waarmaken

‘Beveel de Here uw werken, dan zullen uw voornemens gelukken’

Cultuurvrijdag, 19 november 2004

Spetterende blues in Drachten

In de vijfde editie van The Night of the Blues werden vele soorten blues en een kast vol show over het publiek uitgestort. Je kon het lekker over je heen laten rollen. De als legende gepresenteerde Long John Hunter uit Louisiana, de van Ry Cooder bekende Terry Evans, De Blues- en Soulsister Shirley Johnson uit Chicago en de jonge Britse blues gitariste en zangeres Joanne Shaw Taylor, vertegenwoordigden elk hun eigen visie op de blues. Het Nederlandse Night of the Blues-orkest zorgde voor een perfecte ambiance waarin deze gasten hun gang konden gaan.

Cultuurvrijdag, 19 november 2004

‘7x Saddam’ te licht als politiek statement

Wanneer een man op het toneel een vrouw speelt, krijgt dat spel doorgaans iets potsierlijks. Aan een reminiscentie aan Snip en Snap ontkom je dan niet. Maar een Margreet Dolman - een personage van Paul Haenen - is daarentegen wel heel erg geloofwaardig. En tussen potsierlijk en geloofwaardig zit het personage van Rik Hoogendoorn in 7x Saddam . Hij speelt daarin Greet van de Sluis, een in de overgang verkerende directrice van een asielzoekerscentrum (azc).

Economievrijdag, 19 november 2004

Mulder gekozen als jong ondernemer van het jaar

Leeuwarden – Nelleke Mulder (46) van Dress for Success, dat gevestigd is in Sneek en Akkrum, is gisteren gekozen tot jonge ondernemer van het Noorden voor 2004. Doorslaggevend voor de jury was ,,de visie en de gestructureerde aanpak waarmee Mulder haar bedrijf uitbouwde en haar concept stapsgewijs verder uitwerkt.’’

Hoofdartikelvrijdag, 19 november 2004

De eenheid in het kabinet…

Het is sinds mensenheugenis in ons land een ongeschreven wet dat de bewindslieden van een kabinet met één mond spreken. Natuurlijk zijn zij het regelmatig met elkaar oneens, zij behoren tot verschillende partijen, maar dat laten zij in het openbaar niet blijken. Zij praten erover in de beslotenheid van het overleg binnen het kabinet en komen dan indien nodig tot een compromis. Dat dan komt als kabinetsstandpunt naar buiten.

Geloof & Kerkvrijdag, 19 november 2004

Voorbij de moedeloosheid

Lunteren - ,,Er is sprake van crisis en moedeloosheid in gemeenten.” Zo typeerde directeur Harmen van Wijnen van de HGJB donderdag de situatie rond het vrijwel ontbreken van de jeugd in de Protestantse Kerk in Nederland. Maar er is ook ,,een groot teken van hoop”, omdat landelijke jeugdwerkorganisaties de handen ineenslaan om een kentering op gang te brengen. ,,Aansprekend geloven, de jongeren zijn er klaar voor, wij ook. Wij roepen u allen op om mee te gaan.”

Geloof & Kerkvrijdag, 19 november 2004

Kanselboodschap PKN over de onrust van nu

Lunteren - De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft een kanselboodschap opgesteld die zondag in de 2300 kerken kan worden voorgelezen naar aanleiding van de gebeurtenissen na de moord op filmmaker Theo van Gogh.

Geloof & Kerkvrijdag, 19 november 2004

‘Wij prettige feestdagen, zij prettige feestdagen’

Diaconieën en caritasinstellingen in Fryslân doen op plaatselijk niveau veel om mensen met een minimuminkomen te helpen. In het Friesch Dagblad een serie voorbeelden ter inspiratie. Vandaag deel 1.

Geloof & Kerkvrijdag, 19 november 2004

Speelfilm over jonge jaren van de paus

Vaticaanstad – ,, Jullie zijn gek!’’, was de eerste schertsende reactie van paus Johannes Paulus II. ,,Hij legde zijn hand tegen z’n slaap en zei opnieuw dat we wel gek moesten zijn om een film over hem te maken. Dat hij zoveel aandacht op deze manier niet verdiende. Maar tenslotte heeft hij ons van ganser harte zijn zegen gegeven.”

Sportvrijdag, 19 november 2004

Mullender en Piqué niet fit bij Cambuur

Leeuwarden – Cambuur-trainer Dick de Boer kan vrijdagavond tijdens het thuisduel tegen Helmond Sport niet beschikken over de vleugelverdedigers Jelmer Mullender en Mitchell Piqué. De coach kon gisteren nog niet vertellen hoe hij dit probleem gaat oplossen aangezien de vervangers Stephan van Hoving en Ronny Venema ook nog steeds in de lappenmand zitten. Waarschijnlijk zal Bernard Schuiteman na een lange afwezigheid zijn rentree maken in het hart van de defensie waardoor Angelo Zimmerman op links kan beginnen. Vermoedelijke elf: Van der Vlag, Slager, Brack, Schuiteman, Zimmerman, Veltman, Bronkhorst, Akachar, Van Rijswijk, Houwing, Van Dijk.

Sportvrijdag, 19 november 2004

Amateurtak KNVB moet bezuinigen

Heerenveen – De amateurtak van de voetbalbond KNVB moet zich de komende jaren richten op kostenbesparingen waar mogelijk. De bijdragen vanuit de overheid en de sportbond NOC*NSF staan onder druk. Als er niets gebeurt ontstaat er in 2008 een fors tekort bij de bond, zo staat in de brief ‘Amateurvoetbal nieuwe stijl’ van de KNVB.

Sportvrijdag, 19 november 2004

Hans Bouwhuis benoemd tot bondsridder KNVB

Heerenveen – Hans Bouwhuis is gisteren in Heerenveen benoemd tot bondsridder van de Koninklijke Nederlandse voetbalbond (KNVB). De Leeuwarder kreeg de hoogste onderscheiding vanwege zijn jarenlange verdiensten voor de sport. Bouwhuis was in totaliteit 51 jaar actief voor de voetbalbond.

Weervrijdag, 19 november 2004

Buien en wat zon

Vandaag is het wisselend bewolkt en is er kans op enkele gure buien. Die kunnen gepaard gaan met hagel, natte sneeuw, een slag onweer en forse windstoten. Het wordt 6 graden bij een (vrij) krachtige westenwind.

Weervrijdag, 19 november 2004

Guur herfstweer

We hebben vandaag en morgen guur herfstweer met winterse buien en een harde noordwestenwind. De buien kunnen gepaard gaan met hagel, onweer en soms ook natte sneeuw. Het wordt zowel vanmiddag als morgen ongeveer 5 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties