Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 19 november 2009.

Cultuurdonderdag, 19 november 2009

Recordbedrag aan prijzengeld op NBK

Groningen - Voor de brassbands die meedoen aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) in Groningen is er dit jaar een record aan prijzengeld beschikbaar. Was de prijzenpot vorig jaar gevuld met achttienduizend euro, nu is dat 21.000 euro. Dat zegt Durk Dam, voorzitter van het NBK.

Economiedonderdag, 19 november 2009

Montagebedrijf Wassenaar uit Eastermar failliet

Leeuwarden - Handels- en Montagebedrijf Wassenaar in Eastermar is deze week door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Bij het bedrijf zijn acht mensen in dienst.

Economiedonderdag, 19 november 2009

Pilat & Pilat neemt winkel weer over van bedrijfsleider

Twijzel - Pilat&Pilat Interieur in Twijzel heeft de winkel in Twijzel weer overgenomen van de oud-bedrijfsleider Jaco Hiemstra. Onder het motto ‘anders, maar hetzelfde’ heeft Hiemstra in 2006 de interieurwinkel overgenomen waardoor een scheiding ontstond tussen de winkel en het productiebedrijf. Meubelontwerper Gjalt Pilat kon zich hierdoor volledig concentreren op het ontwerpen en produceren van de Pilat&Pilat famylje collection.

Economiedonderdag, 19 november 2009

Landbouwgrond heeft veel nuttige schimmels

Wageningen - Nederlandse landbouwgronden bevatten behoorlijk veel en actieve mycorrhiza’s. Dat zijn schimmelsoorten die planten kunnen helpen bij het opnemen van voedsel uit de bodem. Dat blijkt uit het onderzoek waarop onderzoeker Guillermo Galván uit Uruguay maandag hoopt te promoveren aan Wageningen University. Eerder werd verondersteld dat de Nederlandse landbouwgronden, door het gebruik van kunstmest, juist weinig van dergelijke schimmels zouden bevatten.

Hoofdartikeldonderdag, 19 november 2009

De gemeenteraad...

De gemeenteraadsverkiezingen zijn al over vier maanden en inmiddels hebben de meeste lokale partijen hun lijst nu wel op orde. Maar dat is in veel gevallen geen sinecure geweest. Het is vaak erg moeilijk om geschikte kandidaten te vinden die zich vier jaar willen inzetten voor het raadswerk.

Regiodonderdag, 19 november 2009

Earnewjuk kan weer jaren vooruit, mét dubbel glas

Easterlittens - Met een groot kleuterlokaal, een modern lesplein en eindelijk een directiekamer kan de Earnewjuk weer jaren vooruit. Gisteren vierde de christelijke dorpsschool de opening van het verbouwde gebouw aan de Noarderfinne in Easterlittens.

Regiodonderdag, 19 november 2009

Dozen vol speelgoed voor arme kinderen

Leeuwarden - ,,Ik fűn it as bęrn altyd sa’n leuke aksje. Ik makke meardere doazen, wol trije as fjouwer”, vertelt Nynke-Rixt Postma uit Leeuwarden over Actie4Kids. Dit jaar begeleidt ze zelf - in de Fenixkerk in Leeuwarden - de inzameling van door kinderen versierde en gevulde schoenendozen, voor kinderen uit arme landen. Gisteren kwamen de eerste dozen binnen.

Regiodonderdag, 19 november 2009

Fryslân bouwt nog te veel woningen

Marssum - Het moet totaal anders met de planning van woningbouw in Fryslân. Momenteel worden er veel te veel huizen gebouwd. Tot 2013 zijn er niet meer dan 5600 nieuwe woningen nodig, terwijl er plannen liggen voor 5900 woningen. Het roer moet drastisch om.

Regiodonderdag, 19 november 2009

Een spelletje spelen is gezellig, sociaal én leerzaam

Drachten - Tri-Ominos, Colour Code, De Knoflook Vampiers: zomaar wat namen van spelletjes die op tafel liggen bij obs De Swetten in Drachten. De spelletjes liggen er niet alleen voor de sier, ze worden óók gespeeld. En dat is uiteraard ook de bedoeling van de school.

Regiodonderdag, 19 november 2009

Drachten is genadeloos voor kanaal

Drachten - De gemeenteraad van Smallingerland wil aan het bevaarbaar maken van het Polderhoofdkanaal tussen De Veenhoop en Nij Beets geen cent meer uitgeven dan de eerder toegezegde 1,4 miljoen. Ook niet nu dat project 1,8 miljoen duurder uitvalt. Het project staat daarmee op losse schroeven.

Geloof & Kerkdonderdag, 19 november 2009

Redactie begint actie om X[ist] in Christ te redden

Amersfoort - De redactie van het jongerenmagazine X[ist] in Christ is de actie ‘pay and pray’ begonnen om het christelijke blad te redden. Het voortbestaan van het magazine staat op het spel, onder meer vanwege een te laag aantal abonnees: zo’n vijfduizend op dit moment. Ook de financiële problemen bij Inspirit Media - die het blad uitgeeft - zijn van invloed. De laatste twee nummers van dit jaar worden daarom al samengevoegd tot een.

Geloof & Kerkdonderdag, 19 november 2009

‘Handboek Spiritualiteit’ van prof. Kees Waaijman

Leeuwarden - Bij uitgeverij Kok in Kampen verschijnt volgend jaar een Handboek Spiritualiteit. Auteur is prof. dr. Kees Waaijman. Hij wordt in wetenschappelijk Nederland gezien als een autoriteit op het gebied van spiritualiteit. Waaijman is directeur van het Titus Brandsma Instituut en hoogleraar Spiritualiteit aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij spreekt regelmatig op congressen en bijeenkomsten.

Geloof & Kerkdonderdag, 19 november 2009

‘Levensstroom’ van Jan Zijlstra naar oplage van 140.000

Leiderdorp - Het magazine Levensstroom van evangelist Jan Zijlstra heeft dit najaar een oplage van 140.0000 exemplaren. In het afgelopen jaar heeft Zijlstra actief campagne gevoerd om de oplage hoger te krijgen met hulp van lezers, vermeldt hij in een brief.

Sportdonderdag, 19 november 2009

‘Leuk, maar wel heel anders dan bij het EK onder 21’

Heerenveen - Nee, vrolijk stond geen enkele speler er echt bij, gisteravond in de mixed zone na afloop van de oefeninterland van Nederland tegen Paraguay. In de ruimte waar de internationals hun verhaal deden tegenover de verzamelde pers was het soms de schouders ophalen en soms proberen wat lichtpuntjes te ontdekken na wat een barslechte interland was in het lang niet uitverkochte Abe Lenstrastadion in Heerenveen. En anderen, ach, die haalden nog maar eens herinneringen op aan de laatste keer dat ze op Friese bodem hadden gespeeld.

Sportdonderdag, 19 november 2009

Spel van Oranje doet pijn aan de ogen

Heerenveen - De terugkeer van het Nederlands elftal in Heerenveen na ruim 24 jaar gaf gisteravond weinig reden tot juichen. Het spel van Oranje in het oefenduel tegen Paraguay deed pijn aan de ogen. Voor de derde keer op rij kwam het keurkorps van bondscoach Bert van Marwijk niet verder dan een bloedeloos gelijkspel zonder doelpunten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties