Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 19 november 2014.

Economiewoensdag, 19 november 2014

Meer mensen aan het sporten door komst grootste sportwinkel

Leeuwarden - De Franse sportketen - 748 vestigingen in twintig landen, zestigduizend werknemers en zeven miljard euro omzet (7,4 miljard 2013) - opent vandaag een vestiging van bijna 2500 vierkante meter in winkelcentrum De Centrale.

Hoofdartikelwoensdag, 19 november 2014

Zwarte Pietdebat leidt af van werkelijkheid

De discussie over Zwarte Piet beleefde afgelopen zaterdag haar dieptepunt, bij de relletjes rondom de intocht van Sint Nicolaas in Gouda. Daar zorgde een groep van enkele tientallen mensen voor relletjes onder de schijn van voor of tegen een zwarte Piet. Veel van de relschoppers waren naar Gouda gekomen om trammelant te maken vanuit extreemlinkse of extreemrechtse motieven.

Regiowoensdag, 19 november 2014

Pasana werkt nog volop aan toekomstscenario

Dokkum - Dick van Driel, woordvoerder van Pasana, reageert op de onrust die binnen de organisatie en in de regio is ontstaan nadat twee weken geleden bekend werd dat Pasana mogelijk drie verzorgingshuizen en een verpleegafdeling sluit in antwoord op de wetswijzigingen in de zorg. Mensen met een relatief lichte zorgvraag komen niet meer in aanmerking voor een plaats in een verzorgingshuis. Twee weken geleden werd het personeel ingelicht over de mogelijke gevolgen. Voor hen zou het afstoten van de locaties kunnen betekenen dat een kwart van de banen verdwijnt.

Regiowoensdag, 19 november 2014

Zwijgen over mishandeling mag niet meer

Leeuwarden ,,Jij ja, verschrikkelijk kind! Je bent de schuld van alles. Van al mijn problemen! Je had nooit geboren moeten worden!"

Regiowoensdag, 19 november 2014

Fryslân investeert in nieuwe Afsluitdijk


Sportwoensdag, 19 november 2014

Column Ten Rouwelaar: Stop met zwarte piet toespelen

We hoefden afgelopen weekeinde niet te voetballen, ik zat met de kinderen in Disneyland en toch heb ik me een paar keer ontzettend geërgerd. De discussie rondom Guus Hiddink komt me mijn neus uit. Het lijkt wel alsof we altijd een zondebok nodig hebben. Vorig jaar werden de Oranje-verdedigers tot op de grond toe afgebrand, nu krijgt de bondscoach weer de zwarte piet toegespeeld.

Sportwoensdag, 19 november 2014

Fierljepsport kent even alleen maar verliezers

Leeuwarden - Koning Winter moet zijn intrede nog doen, maar de fierljepsport heeft nu al te maken met de nodige besognes. Het opstappen van vier leden van de technische commissie noopt het Frysk Ljeppers Boun en de afdelingen tot actie. ,,De sport is in elk geval de grote verliezer", zei FLB-voorzitter Jouke Jansma.

Sportwoensdag, 19 november 2014

Schöne's fijnste Friese souvenir is liefde

Ajacied Lasse Schöne (28) was vorig seizoen de grote kwelgeest van Heerenveen. Met drie goals draaide hij de Friezen in de Arena persoonlijk de nek om. Zaterdag neemt de Deense international het weer op tegen zijn oude werkgever. Waar hij ooit niet goed genoeg was voor een plaats in het eerste.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties