Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 19 december 2002.

Bijschriftdonderdag, 19 december 2002

De omgekeerde weg

In de Adventsweken leggen wij de weg af van de duisternis naar het licht van Kerstfeest.

Cultuurdonderdag, 19 december 2002

Dinner for one en publiek eet mee

Iedereen kent het. De klassieke film tijdens de kerstdagen waarin Miss Sophie, een oudere dame van grandeur, zich laat bedienen door haar butler, die naast de rol van butler ook de plaats van alle - afwezige - gasten aan tafel moet vervullen.

Economiedonderdag, 19 december 2002

Middel tegen bruinrot opnieuw in beeld

Jellum - Een meerderheid van de pootgoedtelers (71 procent) is nu voor een algeheel beregeningsverbod, meldde de Noordelijke Land- en Tuinbouw Organisatie een maand geleden. Een noodgedwongen ommekeer ten koste van de omzet, maar een alternatief lijkt niet voorhanden in de strijd tegen de ziekte bruinrot.

Economiedonderdag, 19 december 2002

Gemeenten zijn vaak rijker dan ze denken

Groningen - Nederlandse gemeenten bezitten in totaal 6,5 miljard euro aan stille reserves.

Economiedonderdag, 19 december 2002

Faillissement Kamstra Installaties Buitenpost

Buitenpost – De directie van installatiebedrijf Kamstra in Buitenpost heeft woensdag faillissement aangevraagd omdat het bedrijf binnenkort niet meer aan haar financiële verplichtingen kan voldoen. Het bedrijf telt zo’n 45 medewerkers.

Hoofdartikeldonderdag, 19 december 2002

Informatiehuishouding…

Een van de mooiste woorden die het rapport over de beveiliging (beter: de niet-beveiliging) van Pim Fortuyn heeft opgeleverd is: informatiehuishouding. Er wordt, blijkens de context waarin het woord de afgelopen dagen wordt gebruikt, mee bedoeld: de manier waarop informatie wordt uitgewisseld, gebruikt en afgehandeld.

Regiodonderdag, 19 december 2002

Harlingers boos om kap bos

Harlingen - De inwoners van Harlingen hebben woensdagavond 438 bezwaarschriften overhandigd tegen de kap van het Harlinger bos aan het gemeentebestuur. Het bos moet wijken om plaats te maken voor de ontsluitingsweg van de nieuwe woonwijk Ludinga.

Regiodonderdag, 19 december 2002

‘Veiligheid wad in gevaar’

Terschelling - De veiligheid van het waddengebied komt in gevaar wanneer Rijkswaterstaat de geplande inkrimping van de betonningsdienst uitvoert. De gemeenteraad van Terschelling nam een motie van het CDA aan om bij overheden en de rederijen te wijzen op het belang van de betonningsdienst op de Waddenzee.

Regiodonderdag, 19 december 2002

Nu nog een vaarverbinding naar Nijega

Nijega – Nu nog een vaarverbinding naar de Smalle Ee. Dan is voorzitter van Plaatselijk Belang Nijega Jasper Noordenbos helemaal tevreden. Het dorp is hartstikke mooi opgeknapt, vindt hij. Maar wat zou het mooi zijn wanneer de oude vaarroute weer in ere wordt hersteld.

Regiodonderdag, 19 december 2002

Groninger politie lost veel op

Groningen - De politie Groningen heeft het afgelopen jaar twee keer zoveel roofovervallen opgelost als andere districten in de rest van Nederland. Het percentage opgeloste zaken ligt op ruim 60 procent. Het landelijke oplossingspercentage ligt op 33 procent. De afgelopen weken zijn zeker drie Friezen opgepakt wegens hun aandeel in enkele roofovervallen.

Regiodonderdag, 19 december 2002

Parkeergarage Zaailand permanent opengesteld

Leeuwarden – De parkeergarage op het Zaailand in Leeuwarden is voortaan altijd open.

Regiodonderdag, 19 december 2002

Een klas met vijftien nationaliteiten

Leeuwarden - Het is vast één van de meest multiculturele basisscholen van Fryslân: de protestants-christelijke Prins Mauritsschool in de Leeuwarder wijk Bilgaard. Tweeendertig jaar geleden begonnen als lagere school in een doorsnee nieuwbouwwijk met louter Leeuwarder kinderen, en uitgegroeid tot een multiculturele school met maar liefst vijftien nationaliteiten.

Regiodonderdag, 19 december 2002

Franeker kan Omrop heel slecht ontvangen

Franeker – Is het de radarpost bij Wier of zijn het de zendmasten van Defensie tussen Deinum en Dronrijp of is het soms nog iets anders? Sinds gisteren is Omrop Fryslân Radio in Franeker en omgeving slecht te ontvangen. De regionale zender veranderde gisteren van frequentie.

Regiodonderdag, 19 december 2002

Pcbo-scholen moeten uren registreren

Drachten – De vereniging voor Protestants Christelijk Basisonderwijs (pcbo) in Smallingerland moet de arbeidstijden van leraren registeren. Doet ze dat niet dan volgt een boete van 2500 euro. Die uitspraak deed de Leeuwarder politierechter donderdagochtend. De rechter achtte het pcbo strafbaar, maar vond een voorwaardelijke straf voldoende.

Regiodonderdag, 19 december 2002

Provincie twijfelt aan CDA-ijver voor trein

Leeuwarden – Het bestuur van de provincie Fryslân betwijfelt of het CDA in Den Haag nog wel pal staat voor aanleg van de Zuiderzeelijn.

Geloof & Kerkdonderdag, 19 december 2002

Multiculturele kalender voor 575 Friese scholen

Leeuwarden – Alle 575 scholen voor primair en speciaal onderwijs in Fryslân krijgen dit jaar de kalender ‘Kinderen 2003’ cadeau.

Geloof & Kerkdonderdag, 19 december 2002

‘Reli-raad moet overheid gaan adviseren’

Leeuwarden - Een soort reli-raad, vergelijkbaar met de Sociaal-Economische Raad (SER), zou de overheid gevraagd en ongevraagd van advies moeten dienen.

Geloof & Kerkdonderdag, 19 december 2002

‘Meer claimgedrag in kerken’

Leeuwarden – Meer dan vroeger zijn kerkleden geneigd om hun gelijk bij de burgerlijke rechter te halen, als ze een conflict hebben met hun kerk. Dat zegt Betty Santing-Wubs, die donderdag promoveert op een onderzoek naar kerkelijke geschillen voor de burgerlijke rechter.

Weerdonderdag, 19 december 2002

Opklaringen

Het kwik zakt vannacht tot ongeveer -5 graden. Lokaal ontstaan een paar mistbanken. Morgen zijn er opklaringen en het wordt overdag rond nul of -1 in het oosten en iets boven het vriespunt in het westen en op de Wadden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties