Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 19 december 2006.

Economiedinsdag, 19 december 2006

‘Einde Adviescollege voor de Markt is zonde’

Leeuwarden - Projecten aanjagen, initiatieven losmaken en mensen aan elkaar koppelen. Allemaal om de economie van het Noorden beter te maken en vooral: om banen te creëren. Eind deze maand is het afgelopen met het Adviescollege voor de Markt (AMa). En dat is doodzonde, vindt AMa-voorzitter Gerrit Ybema. ,,Als je ziet wat het Adviescollege voor de Markt met een bescheiden budget voor elkaar heeft gekregen, begrijp ik niet dat het SNN ermee stopt.”

Economiedinsdag, 19 december 2006

Eenvoudiger regels landbouw Europa

Brussel - De regels voor het Europese landbouwbeleid worden veel eenvoudiger, als het aan Eurocommissaris Fischer Boel (Landbouw) ligt.

Regiodinsdag, 19 december 2006

Steeds meer Friezen hebben baan

Leeuwarden - Steeds minder Friezen zijn werkloos, zegt het Centrum voor Werk en Inkomen. Naast dat goede nieuws trad het CWI gisteren ook naar buiten met sombere berichten voor Fryslân. Zo komen ouderen niet aan een baan en dreigen veel laagopgeleiden hun baan in de toekomst te verliezen.

Regiodinsdag, 19 december 2006

Patiënten verlossen van bijwerkingen

Buitenpost - Patiënten verlossen van de bijwerkingen die medicijnen teweegbrengen. Dat is het doel dat onderzoeker dr. Klaas Poelstra van de Rijksuniversiteit Groningen zich gesteld heeft. En met succes, want de Buitenposter krijgt voor zijn onderzoek 1,4 miljoen euro van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Regiodinsdag, 19 december 2006

Kinderen niet zwaarder

Leeuwarden - Kinderen met overgewicht kunnen door gerichte voorlichting, sportactiviteiten en gezonde voeding goed van hun extra’s kilo’s afkomen. Die conclusie trekt GGD Fryslân uit het project ‘Gezond gewicht, kinderen eerst!’, dat gisteren werd afgesloten. Volgens de GGD zijn de doelstellingen van dit project ,,ruimschoots gehaald”.

Regiodinsdag, 19 december 2006

Essent-provincies: energietax omlaag

Leeuwarden - De provincies Noord-Brabant en Overijssel willen dat de Tweede Kamer iets doet aan de hoge energiebelasting. Daartoe willen beide grootaandeelhouders van Essent een brief sturen aan het parlement. Essent moet ook een deel van de winst besteden aan tariefsverlaging of een andere manier van lastenverlichting voor de klant. ,,Je kunt het niet verkopen dat de winst en dividend stijgen en de tarieven omhooggaan”, zei gedeputeerde Jansen van Overijssel gisteren op de aandeelhoudersvergadering.

Regiodinsdag, 19 december 2006

Aanpak achterstanden

Buitenpost - Onderwijsachterstanden in de gemeente Achtkarspelen krijgen de komende vier jaar extra aandacht. Het college van B en W heeft 200.000 euro per jaar gereserveerd voor de bestrijding van de problemen, nu de rijksoverheid de kraan daarvoor heeft dichtgedraaid. Het meeste geld gaat naar de voorschoolse educatie.

Geloof & Kerkdinsdag, 19 december 2006

Toerusting veronderstelt doordacht beleid


Geloof & Kerkdinsdag, 19 december 2006

Gratis kerstdiner in Franeker kerk

Franeker - In kerkgebouw De Voorhof in Franeker wordt op tweede kerstdag een kerstdiner gehouden met wie er maar wil aanschuiven. Onder het motto ‘Geen plaats in de herberg? Vier Kerst rond de kribbe!’ serveren leden van de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) gratis een feestelijk dinerbuffet voor hun stadgenoten.

Sportdinsdag, 19 december 2006

Heerenveen met tien man weggespeeld

Enschede - Met elf tegen elf had SC Heerenveen gisteren in het Arke Stadion al de grootst mogelijke moeite om FC Twente partij te geven. Nadat trainer Gertjan Verbeek met nog een half uur te spelen een extra spits bracht en Thomas Prager de rode kaart kreeg was er geen houden meer aan. Met tien man werden de Friezen daarna volledig weggespeeld.

Sportdinsdag, 19 december 2006

Zwemcoach niet bang voor vertrek toppers

Drachten - Kees Robbertsen is niet bang dat hij op korte termijn Margriet Zwanenburg en Arjen van der Meulen ziet vertrekken uit Drachten. De zwemcoach van DZPC zei dat gisteren na afloop van het NK kortebaan in De Welle, het thuisbad van de club. Zijn pupillen Zwanenburg en Van der Meulen ontwikkelen zich stormachtig en onderstreepten dat dit weekeinde bij de nationale titelstrijd met gouden plakken en puike tijden. Dat zal ook bij de nationale zwemcentra in Eindhoven en Amsterdam opvallen. ,,Maar ik denk dat ze hier nog wel prima op hun plaats zijn de komende tijd.”

Sportdinsdag, 19 december 2006

Vier keer Fries zwemgoud

Drachten - Margriet Zwanenburg en Arjen van der Meulen hebben dit weekeinde tijdens de Nederlandse kampioenschappen kortebaan bevestigd bij de nationale zwemtop te horen. De beide DZPC-zwemmers uit Drachten bevestigden hun potentie met ieder twee keer goud. Ook het Heerenveense talent Dennis Mooij liet zich vooraan zien.

Sportdinsdag, 19 december 2006

De handdoek gooien is er niet bij in Stiens

Stiens – Voor dit seizoen was de hamvraag bij handbalminnend Stiens waar het eerste herenteam precies stond qua krachtsverhoudingen in de hoofdklasse. Zaterdag was in de eigen hal de laatste wedstrijd voor de winterstop en inmiddels kan een voorzichtige conclusie getrokken worden. Het beste team van de provincie, acterend op het hoogste landelijke niveau na ere- en eerstedivisie, mag dan in de onderste regionen staan: het vertrouwen in handhaving is er nog altijd. En dat is niet eens zo gek.

Sportdinsdag, 19 december 2006

Flyers maakt een valse (competitie)start

Heerenveen - Dat de ijshockeyers van Vadeko Flyers dit seizoen de playoffs in de bekerstrijd niet bereikten, was nog enigszins verklaarbaar. Pas aan het einde van de bekercyclus ging de Heerenveense formatie goed draaien. Dat schonk vertrouwen voor de start van de competitie. Maar dit weekeinde bleek die start voor Flyers vooral een valse te zijn. Vrijdag werd nipt verloren in en tegen Den Haag, gisteravond kreeg de ploeg thuis flink klop van Amstel Tijgers uit Amsterdam, in wat volgens speler Hans Kroon de slechtste wedstrijd van het seizoen was.

Sportdinsdag, 19 december 2006

Remon van Lunzen soeverein op Ameland

Ameland - Saher Yousef voelde het als winnaar van de vorige twee edities een verplichting dat hij zaterdag moest starten in de derde Adventure Run op Ameland. Maar al na de eerste kilometer wist de atleet uit Heerenveen ook dat hij beter naar zijn lichaam had moeten luisteren en gewoon thuis moest blijven. Ruim 21 kilometer vocht de geboren Irakees door de duinen en over het strand van het eiland vooral tegen zichzelf. Uiteindelijk moest hij ruim twee minuten toegeven op Leeuwarder Remon van Lunzen, die de halve marathon liep in 1 uur en ruim 12 minuten en daarmee het parcoursrecord van Yousef verbeterde.

Sportdinsdag, 19 december 2006

Aris nestelt zich in de topvijf eredivisie

Bergen op Zoom - Dat Woon!Aris in potentie een topploeg heeft, daar was de club vooraf aan het seizoen van overtuigd. Of het er dan ook uitkomt is nog maar de vraag. Maar die vraag lijkt nog voor de kerst beantwoord, want de Leeuwarder basketballers versloegen gisteren Bergen op Zoom in een echte topper.

Sportdinsdag, 19 december 2006

‘Michaud woe alles en hat alles ferlern’

Alkmaar - De Friese marathonschaatsers deden het goed in de zesdaagse. Jeroen de Vries won een etappe in Eindhoven, Bob de Vries werd tweede in Groningen, Arjan Stroetinga pakte in Den Haag de derde prijs en Douwe de Vries werd na zijn eerdere tweede plaats, zaterdag in Alkmaar derde in de finale. Toch visten de Friezen achter het net, toen Jan Maarten Heideman op de slotdag het klassement won. Bob de Vries (Haule) kon tevreden zijn met de uiteindelijke vierde plaats vlak voor Sintnykster Jeroen de Vries en Douwe de Vries (Heerenveen) die uiteindelijk zevende werd.

Sportdinsdag, 19 december 2006

Koersen Wolvega in 2007 live op televisie

Wolvega - De draverijen in Wolvega komen vanaf begin volgend jaar elke zaterdagmiddag live op SBS6. Dat is zeker nu het bestuur van de Vereniging Nederlandse Draf en Rensport (NDR) daarvoor groen licht heeft gegeven. De heren De Witte en Hofstra, die al twee jaar bezig zijn met de voorbereidingen voor het project, zijn blij dat ze eindelijk van start kunnen. ,,Dit wordt de redding voor de draf en rensport in Nederland”, voorspelt De Witte.

Sportdinsdag, 19 december 2006

Drachten struikelt thuis

Drachten - De koploper in de overgangsklasse A is zaterdag tegen de eerste nederlaag van dit zaalseizoen opgelopen. Voor eigen publiek gingen de korfballers van coach Jan Piepers ten onder aan de mentale kracht en ploegdiscipline van het bezoekende CSL. En op de overwinning van de Britsumer was helemaal niets af te dingen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties