Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 19 december 2013.

Economiedonderdag, 19 december 2013

Een flesje wijn meebrengen voor een extra knipbeurt in Nij Beets

Nog enkele dagen, dan komt er een einde aan de kapsalon van Sietske Dijkstra in Nij Beets. Veel lief en leed kwam er in dertig jaar voorbij. Veel klanten komen nog even langs voor een knipbeurt.

Hoofdartikeldonderdag, 19 december 2013

Internationale zorgen over financiering mkb

Het midden- en kleinbedrijf in Nederland vormen de motor van de economie. De vele kleintjes in het bedrijfsleven hebben een gezamenlijke omzet die hoger ligt dan die van de grote bedrijven. Groei van werkgelegenheid en economie moet vooral komen van het mkb. Maar die groei wordt belemmerd door de omstandigheid dat banken minder gemakkelijk kredieten aan het bedrijfsleven geven. Tegelijkertijd: er komen minder aanvragen vanuit het mkb, omdat het voor veel mkb-bedrijven slechte tijden zijn.

Regiodonderdag, 19 december 2013

Friese huurders zoveel mogelijk ontzien

Leeuwarden | De behandeling van het Woonakkoord in de Eerste Kamer in de nacht van dinsdag op woensdag heeft geen ingrijpende veranderingen gebracht. De effecten voor woningcorporaties en huurders zijn niet echt beter geworden. De afspraak dat de gevolgen van de verhuurderheffing eerder geëvalueerd zullen worden, is wel winst.

Regiodonderdag, 19 december 2013

Tweede termijn Jorritsma

Leeuwarden | Commissaris van de Koning John Jorritsma mag nog zes jaar verder in Fryslân. Provinciale Staten hebben gisterochtend in een geheime zitting besloten om hem voor te dragen bij de minister van Binnenlandse Zaken voor een tweede termijn.

Regiodonderdag, 19 december 2013

100-jarige met droge humor

Heeg | Een vrouw met een sterk karakter, avontuurlijk en actief. Zo omschrijft Wiebe Cnossen zijn moeder Grietje Cnossen-Piersma die vandaag haar honderdste verjaardag viert. Dat gebeurt in verzorgingshuis Talma State in Heeg, waar ze woont.

Regiodonderdag, 19 december 2013

Glazen Huis zet spotlight op stille ramp

Leeuwarden | Na maanden van voorbereiding en lokale inzamelingsinitiatieven is de actie Serious Request van popradiostation 3FM gisteravond echt begonnen. Drie radio-dj’s werden om negen uur voor zes dagen opgesloten in het Glazen Huis op het Zaailand (Wilhelminaplein) in Leeuwarden, waar ze zonder te eten non-stop tegen betaling verzoekplaatjes draaien. Het Glazen Huis, eigenlijk een aantal mobiele units met twee glazen wanden, trekt de komende dagen tienduizenden belangstellenden uit heel Nederland die geld komen doneren.

Sportdonderdag, 19 december 2013

Cambuur kan nu alle pijlen op de competitie richten

Leeuwarden |  SC Cambuur bij de laatste acht teams die strijden om de KNVB-beker; dat is allesbehalve gemeengoed geweest de laatste jaren. Sterker nog, de Leeuwarders plaatsten zich sinds 1996 niet meer voor een kwartfinale. Gisteravond ging het tegen FC Utrecht wederom mis: 0-2.

Sportdonderdag, 19 december 2013

Heerenveen gaat ten onder in bekerkraker

Alkmaar | Sportclub Heerenveen is er niet in geslaagd de kwartfinale van de KNVB-beker te bereiken. AZ bleek in een bizarre wedstrijd pas na een penaltyserie te sterk voor de Friezen. Dik 120 minuten voetbal hadden eerder geen winnaar opgeleverd: 2-2.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties