Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 19 december 2014.

Economievrijdag, 19 december 2014

Altijd op zoek naar een respectvol afscheid

Britsum - Wie denkt een pessimistische man in uitvaartondernemer Jacob de Vries (59) te treffen, heeft het mis.,,Het idee is dat mijn werk allemaal treurnis en treurigheid is", begint de Britsumer. ,,Natuurlijk zijn er dergelijke gevallen bij. Maar er wordt soms ook gelachen. Vanmorgen was er nog plaats voor een geintje. Dat vindt men ook wel bijzonder aan mij. Ik ben geen 'deapieper'."

Hoofdartikelvrijdag, 19 december 2014

Treurige cyclus in rekenonderwijs

Het gaat niet goed met het rekenonderwijs zoals dat wordt gegeven op scholen voor vmbo, havo en vwo. De scores op de rekentoets zijn dermate slecht dat de staatssecretaris heeft besloten voortaan het cijfer 4,5 als 'voldoende' te beschouwen. Zonder deze versoepeling van de norm zouden te veel leerlingen een onvoldoende krijgen.

Regiovrijdag, 19 december 2014

Wild moet niet te veel naar wild smaken

Leeuwarden - Volgens poelier Jan van der Bij uit Kollum, die op diverse dagmarkten staat, is er dit jaar minder vraag naar wild. Zijn klanten kiezen rond Kerst vooral voor gangbare producten. ,,Kant-en-klare kiprollades gaan erg goed, en ook kipfilet voor het gourmetten."

Regiovrijdag, 19 december 2014

800 werkuren en 460 euro:

Sneek - Je moet een werkstuk maken voor school en je hebt eigenlijk geen onderwerp. Totdat je bij je oom langs gaat die zich afvraagt waarom je geen 3D-printer bouwt. Ja, waarom eigenlijk niet, dachten Marten de Vlugt en Robin Vereecken.

Regiovrijdag, 19 december 2014

Toezichthouders worstelen met salaris MCL-topman

Leeuwarden - De Raad van Toezicht van Zorgpartners Friesland lijkt in zijn maag te zitten met de exorbitante bezoldiging die topman Wander Blaauw al vele jaren krijgt. Uit een toelichting in het gisteren gepresenteerde jaarverslag valt op te maken dat de Raad van Toezicht vindt dat het salaris van de topman niet passend is, maar dat de topman niet bereid is om in te leveren.

Regiovrijdag, 19 december 2014

Spoedapotheek Dokkum wacht curator af

Dokkum - Het is nog niet bekend hoe de farmaceutische spoedzorg in Noordoost-Frysl‚n wordt ingevuld. Sinds het faillissement van De Sionsberg hebben de apothekers 's nachts geen toegang tot hun eigen faciliteiten in het ziekenhuisgebouw.

Sportvrijdag, 19 december 2014

Heerenveen: we hopen nog op RusnŠk

Gaat-ie nou wel of niet naar FC Groningen? De club meldde gisteren zelf dat de komst van Albert RusnŠk rond is. In Heerenveen zijn ze daar zo zeker nog niet van, zo laten bronnen binnen die club desgevraagd weten. En RusnŠk? Die zwijgt vooralsnog.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties