Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 19 december 2015.

Regiozaterdag, 19 december 2015

Actie voor dak Broerekerk

Bolsward - De Stichting tot Behoud van Monumenten in Súdwest-Fryslân wil voor eens en voor altijd een eind maken aan de problemen met het glazen dak van de Broerekerk in Bolsward. De stichting begint een actie om geld bij elkaar te krijgen voor het oplossen van de problemen.

Regiozaterdag, 19 december 2015

Aantal antennes neemt toe

Leeuwarden - Het aantal zendinstallaties in Fryslân voor netwerken voor mobiele telefoons neemt snel toe. De laatste twee jaar steeg het antennes dat in de provincie hangt opgesteld met bijna 60 procent, van 981 naar 1553. Dat blijkt uit een analyse van de gegevens van de website antenneregister.nl, waarop alle telefoonantennes in Nederland worden gepubliceerd.

Regiozaterdag, 19 december 2015

Een kar vol uien en veel meel voor voedselbank

Leeuwarden - ,,Der komt hjir krekt in boer mei in karre fol sipels. Moai te sjen dat oaren yn ´t spier komme foar de itensbank", vertelt marketingmedewerker Mariët Saakstra van Omrop Fryslân. Op de laatste actiedag voor de voedselbank is het een gekkenhuis bij de regionale omroep op De Hemrik in Leeuwarden. De redactie staat vol met pallets bananendozen vol houdbare etenswaren en huishoudelijke artikelen en voortdurend wordt er nieuwe waar gebracht.

Regiozaterdag, 19 december 2015

Gedeputeerde schrikt van kievitrapport

Leeuwarden - Gedeputeerde Johannes Kramer is geschrokken van de uitkomsten van het nieuwe onderzoek naar de kievitstand in Fryslân. Dat onderzoek is uitgevoerd door vogelbureau Sovon, in opdracht van de provincie Fryslân.

Geloof & Kerkzaterdag, 19 december 2015

De grote effecten van de komst van Jezus

De tijd voor kerst is een tijd van wachten. Er staan dingen te gebeuren. Het wachten is niet afwachten in een passieve houding. De wachttijd voor kerst is een dynamische tijd. Mensen die kerst willen vieren, moeten zich voorbereiden. Want wat er staat te gebeuren, is zo groot dat het zonder een innerlijke bereidheid niet ervaren kan worden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties