Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 19 maart 2010.

Cultuurvrijdag, 19 maart 2010

Harmonie Wommels op podium met toporkesten

Wommels - Harmonieorkest Euphonia Wommels onder leiding van Arnoud Oosterbaan gaat dit jaar tweemaal een dubbelconcert houden met orkesten uit het zuiden van het land. Het eerste concert is zondag in Winsum, met het studentenharmonieorkest Auletes uit Eindhoven. Voor de tweede reeks dubbelconcerten in november wijkt de Wommelser muziekvereniging uit naar de Martinikerk in Sneek en De Harmonie in Leeuwarden. Dan is de befaamde harmonie Sint Michaël uit het Limburgse Thorn te gast.

Economievrijdag, 19 maart 2010

Genomineerden voor Friese onderneming 2010

Leeuwarden - De drie genomineerden voor de prijs van de Friese ondernemer voor het jaar 2010 zijn bekend. Het zijn spuit- en verfbedrijf uit Jirnsum, Incassobureau Incassade uit Leeuwarden en uitgeef- en drukbedrijf Jongbloed uit Heerenveen zijn de drie genomineerden. De jury heeft bij de keuze de prestaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen zwaar meegewogen.

Economievrijdag, 19 maart 2010

‘IMF kan rust rond Griekenland herstellen’

Washington/Den Haag - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is bij uitstek geschikt om de onrust rond de financiële toekomst van Griekenland te stabiliseren. Dat zegt de Nederlandse IMF-bewindvoerder Age. Hulp aan Griekenland is volgens hem noodzakelijk om de onzekerheid op de financiële markten weg te nemen.

Economievrijdag, 19 maart 2010

Haitsma Kootstertille vraagt deeltijd-WW aan

Kootstertille - Haitsma Beton uit Kootstertille gaat deeltijd-WW aanvragen voor meer dan de helft van de in totaal 110 medewerkers. De reden is de malaise in met name de woningbouw.

Hoofdartikelvrijdag, 19 maart 2010

Ook een veerdienst...

Op 20 juni 2006 maakte toenmalig minister Peijs bekend dat de contracten voor de veerdiensten naar de Waddeneilanden in de toekomst mogelijk vervangen zouden worden door concessies. Dat zou binnen twee jaar geregeld zijn. We zijn nu zo’n vier jaar verder en er ligt nog niets.

Regiovrijdag, 19 maart 2010

Afscheid van al die lieve mensen met wie zoveel lief en leed is gedeeld

Het Belgisch gezin Tuyaerts uit Zaventem verblijft in de jaren vlak voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog in Leeuwarden. De moeder van het gezin, Bertha (Bertje) Tuyaerts-Vertommen, heeft alles uit die tijd bijgehouden. Dit archief wordt binnenkort aangeboden aan het Historisch Centrum Leeuwarden. Vandaag het tweede en laatste deel.

Regiovrijdag, 19 maart 2010

Aaisykje, amper tijd voor eten en slapen

Ruurd Walinga Leeuwarden - In huize De Vries in Minnertsga worden de komende twee weken korte nachten gedraaid. Uitslapen is er in het weekeinde zeker niet bij. ,,Sneontemoarn stean ik om kertier oer fiven by de jonges foar’t będ. Aaisykje”, zegt heit Willem de Vries. Zijn middelste zoon, Jildert van twaalf, vond woensdagmiddag het eerste kievitsei van Fryslân door jongeren tot twaalf jaar. Gistermiddag kreeg Jildert uit handen van gedeputeerde Konst het Sulveren Polske uitgereikt.

Regiovrijdag, 19 maart 2010

Nieuw interieur voor boekenkast aan de Boterhoek

Leeuwarden - Bibliotheek, archief, museum. Tresoar is het alle drie tegelijk. Vandaag wordt het vernieuwde interieur van de schatkamer van de Friese cultuur en wetenschap officieel gepresenteerd.

Regiovrijdag, 19 maart 2010

Ekodoarp wil niet in Nieuw Stroomland

Leeuwarden - Het Ekodoarp Fryslân komt hoogstwaarschijnlijk niet op het nieuwe duurzame bedrijventerrein Nieuw Stroomland ten westen van Leeuwarden. Die omgeving is volgens de organisatie niet duurzaam genoeg. Er wordt nu naar andere locaties in Fryslân gezocht.

Regiovrijdag, 19 maart 2010

Middenklasse steeds dieper in de schulden

Leeuwarden - Sinds het begin van de economische crisis hebben steeds meer Nederlanders steeds meer schulden. Het aantal mensen dat het niet redt en een beroep doet op schuldhulpverlening steeg in 2009 met 21 procent. Niet meer alleen de minima, maar ook de middenklasse klopt aan. Met onbetaalbare hypotheken.

Geloof & Kerkvrijdag, 19 maart 2010

Laatste dienst in kerk Easterwierrum

Easterwierrum - In Easterwierrum wordt zondag de laatste dienst gehouden in het kerkgebouw dat eigendom is van de Protestantse Streekgemeente ‘De Slachsang’. Daarmee komt een eind aan meer dan een eeuw kerkgang van protestanten in het dorp zelf.

Geloof & Kerkvrijdag, 19 maart 2010

Brief van De Korte over misbruik voor parochies

Groningen - Bisschop De Korte van Groningen-Leeuwarden heeft een brief geschreven aan de parochianen van zijn bisdom over het seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk. Hij vraagt in een begeleidend schrijven aan alle priesters, diakens en pastoraal werkers om de brief komend weekeinde ‘op een geschikt moment in de liturgie voor te lezen of op een andere wijze in uw parochies te verspreiden’.

Sportvrijdag, 19 maart 2010

Geen verandering in basis Cambuur voor duel met Telstar

Leeuwarden - SC Cambuur start vanavond in Velsen-Zuid tegen Telstar naar verwachting met dezelfde elf spelers als tegen FC Dordrecht (3-0). Trainer Stanley Menzo heeft de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. De al langer geblesseerde verdedigers Rudy Jansen en Jos van Nieuwstadt trainen inmiddels alweer met de groep mee. Aanvaller Reza zit zijn tweede van drie duels schorsing uit.

Sportvrijdag, 19 maart 2010

Everse: er is weer beleving bij Heerenveen

Heerenveen - Met vertrouwen, maar zonder Viktor Elm begint sc Heerenveen vanavond aan het thuisduel met NEC. De van een blessure herstelde Oussama Assaidi zal hem vanavond in de basis vervangen. Trainer Jan Everse constateerde deze week na de zege op Vitesse dat het vertrouwen is gegroeid. ,,Er zit weer beleving in.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties