Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 19 maart 2011.

Cultuurzaterdag, 19 maart 2011

Groninger fotograaf ontvangt ‘Waddengoud’

Warfhuizen - Hans Sas uit Warfhuizen heeft als eerste Groninger fotograaf het streekkeurmerk ‘Waddengoud’ toegekend gekregen. Dat heeft een woordvoerder van de Stichting Waddengroep gisteren bekendgemaakt. Om het keurmerk te krijgen moet een fotograaf een aanzienlijk deel van zijn tijd besteden aan waddenfotografie.

Cultuurzaterdag, 19 maart 2011

Concordia Leeuwarden opnieuw koninklijk

Leeuwarden - Toonkunstkoor Concordia uit Leeuwarden mag de komende 25 jaar opnieuw het predicaat Koninklijk voeren. Dat heeft een woordvoerster van het koor gisteren gemeld.

Economiezaterdag, 19 maart 2011

De draad weer oppakken na MKZ ging maar moeizaam

Leeuwarden - Als de MKZ-crisis er niet was geweest, had het gezin Van der Ploeg misschien nog in Tibma bij Ee gewoond. Op de boerderij waar de familie al tachtig jaar een melkveebedrijf runde. Maar na de ruiming verloren boer Renze en zijn vrouw Klasina het plezier in het boeren en richtten zij hun blik op Canada.

Economiezaterdag, 19 maart 2011

Alle dagen zijn nu anders, tien jaar na de MKZ-crisis van 2001

Leeuwarden - De mond-en-klauwzeer heeft de boeren in Noordoost Fryslân een stevige dreun verkocht. Het leed was groot, maar boeren konden met provinciale compensatiegelden ook het roer omgooien. Zo zijn er recreatiewoningen met het geld gebouwd. Tien jaar na de crisis komen de herinneringen terug.

Hoofdartikelzaterdag, 19 maart 2011

Een digitale waakhond...

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) wil dat er een speciale waakhond komt om burgers te beschermen tegen uitwassen van de digitale middelen die de overheid allemaal gebruikt: een iAutoriteit. De instantie moet stevige bevoegdheden krijgen, want de burger dreigt het onderspit te delven tegen de staat die zich via digitale bestanden steeds meer kennis en bevoegdheden toe-eigent.

Regiozaterdag, 19 maart 2011

Terschelling zoekt naar identiteit drenkelingen

Terschelling - Op de algemene begraafplaats van West-Terschelling zijn gisteren zeventien graven van onbekende drenkelingen geopend. Medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaan met bijstand van het Noordelijke Rechercheteam onderzoek doen naar de stoffelijke resten. De slachtoffers spoelden aan tussen 1953 en 1986.

Regiozaterdag, 19 maart 2011

Gastgezinnen Europa Kinderhulp schaars

Leeuwarden - Het wordt voor Europa Kinderhulp (EKH) steeds moeilijker gastgezinnen te vinden die in de zomer drie weken lang een kind uit Frankrijk of Duitsland een thuis willen bieden. De organisatie overweegt daarom de vakanties een weekje korter te maken.

Regiozaterdag, 19 maart 2011

Politie naar Fries voorbeeld

Leeuwarden - De verregaande samenwerking tussen de politiekorpsen Fryslân, Groningen en Drenthe is een voorbeeld voor het samenvoegen van alle korpsen tot een nationaal politiekorps. Daarom worden de ervaringen van de drie korpsen nu op schrift gesteld.

Regiozaterdag, 19 maart 2011

‘Vrijwilliger blijft op één bij brandweer’

Leeuwarden - Voor vrijwilligers bij de brandweer is het alleen maar goed dat het gezag over hen naar provinciaal niveau wordt getild. Dat vindt voorzitter Ferd Crone van de Veiligheidsregio Fryslân. Hij is boos over opmerkingen van minister Opstelten van Veiligheid. Die zei gisteren dat vrijwilligers mogelijk zullen stoppen, nu hun gemeentelijke korpsen formeel worden opgeheven.

Geloof & Kerkzaterdag, 19 maart 2011

Drachtster Oase begint experiment in Folgeren

Drachten - Al drie jaar komen in de Drachtster wijk de Trisken maandelijks buurtgenoten bijeen om God en elkaar te ontmoeten. Naast dit zelfstandige initiatief gaat nu ook de protestantse wijkgemeente de Oase in Drachten een soortgelijke laagdrempelige ‘kerk’ vormgeven. Deel 1 van een tweeluik over de nieuwe kerkvormen: Grace4you.

Sportzaterdag, 19 maart 2011

De Viking Race als begin van de weg naar glorie

Heerenveen - De Sven Kramers en Marrit Leenstra’s in de dop. Wie die zoekt, vindt ze dit weekeinde in Heerenveen. In Thialf heeft de top van de Europese schaatsjeugd zich verzameld bij de 23ste editie van de Viking Race. En daar begon voor vele (oud-)toppers de weg naar glorie.

Sportzaterdag, 19 maart 2011

Ten Rouwelaar kan geluk niet op na selectie Oranje

Leeuwarden - Hij hoopte er lang op, een kans bleef altijd uit. Maar de Jouster doelman Jelle ten Rouwelaar (30) mag nu dan eindelijk zijn kunnen tonen bij het Nederlands elftal. De Friese keeper van NAC Breda werd door bondscoach Bert van Marwijk gisteren geselecteerd als derde doelman voor de EK-kwalificatieduels met Hongarije (25 en 29 maart).

Sportzaterdag, 19 maart 2011

Dijkstra en Cambuur blij met elkaar; geen zorgen in Harkema

Leeuwarden - Het hing al in de lucht en gisteren werd het officieel: Mart Dijkstra verruilt Harkemase Boys voor SC Cambuur. Voor de verdediger was dat naar eigen zeggen een moeilijke keuze. ,,Maar ik ben trots op deze overstap.” Een gevoel dat bij Cambuur gedeeld wordt door assistent-coach Henk de Jong. En Harkemase Boys? Daar raken ze opnieuw een speler kwijt. ,,Maar zorgen maken we ons niet”, aldus voorzitter Pieter Spinder.

Sportzaterdag, 19 maart 2011

Dost weigert kunstgrasveld als excuus te gebruiken

Er moet nog een hoop gebeuren bij sc Heerenveen als dit het seizoen van Bas Dost moet gaan worden. Vanavond gaat de clubtopscorer met negen treffers met de Friese club op bezoek bij Heracles Almelo, zijn vorige werkgever. Daar vierde de aanvaller successen en wordt in hoge mate gewaardeerd. In Fryslân hangt de vlag er na tachtig procent van de competitie anders bij, maar Dost is vastberaden er ondanks alle tegenslagen dit seizoen het beste van te maken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties