Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 19 maart 2012.

Cultuurmaandag, 19 maart 2012

Syb van der Ploeg als druïde in musical ‘Bonifatius’

Leeuwarden | Syb van der Ploeg speelt de rol van heidense druïde in de musical Bonifatius die in juni in Dokkum wordt opgevoerd. Van der Ploeg is hiermee de tegenspeler van Richard Spijkers die de titelrol in Bonifatius vertolkt. Dat heeft Stichting 754 bekendgemaakt, organisator van het evenement.

Cultuurmaandag, 19 maart 2012

Promotie voor De Lofklank uit Ureterp op voorjaarsconcours

Surhuisterveen | Brassband De Lofklank uit Ureterp was zaterdag een van de uitschieters op de tweede dag van het voorjaarsconcours in De Flambou in Surhuisterveen. Met een gemiddeld puntentotaal van 87,50 punten kreeg de brassband een eerste prijs met lof van de jury en recht op promotie naar de eerste divisie. De tweededivisieband onder leiding van Jaap Musschenga won tevens de koraalprijs voor de hoogste divisies.

Cultuurmaandag, 19 maart 2012

Drie artiesten toegevoegd aan finale Liet 2012

Leeuwarden | Drie artiesten zijn toegevoegd aan de finale van het Friestalige songfestival Liet 2012. Het gaat om Klif met het nummer As de leafde winkt, Sake met Skimerlampe en Frjemdling met Rûzige fierten. De muzikanten wisten zich te plaatsen tijdens de tweede halve finale zaterdag in Poppodium Asteriks in Leeuwarden.

Economiemaandag, 19 maart 2012

Tien ontslagen bij transportbedrijf Runia

Nijemirdum | Door een fors teruggelopen omzet heeft Runia-Transport in Nijemirdum tien mensen moeten ontslaan. Het verlies van een grote opdrachtgever in wortelenvervoer, hoge dieselprijzen en marges die onder druk staan, drukten het bedrijfsresultaat. Op de omzet van zeven miljoen in 2009 is een derde ingeleverd. Afgelopen jaar werd verlies gedraaid. Met nog 24 werknemers en een aantal trouwe opdrachtgevers wil Runia de toekomst tegemoet.

Hoofdartikelmaandag, 19 maart 2012

Internationale hulp verder onder druk

Achter de gesloten deuren van het Catshuis wordt volop gesproken over bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking, naast die op andere uitgaveposten. VVD en PVV kregen in hun streven naar verdergaande vermindering op uitgaven voor hulp aan arme landen gisteren onverwacht steun.

Regiomaandag, 19 maart 2012

Molens staan er slechter voor dan verwacht

Leeuwarden | De Friese molens staan er slechter voor dan het bestuur van Stichting De Fryske Mole had verwacht. Om de molens in Fryslân in goede staat te houden, is voor de komende zes jaar 5,5 miljoen euro nodig. In de afgelopen zes jaar was dat vier miljoen euro.

Regiomaandag, 19 maart 2012

Weidevogels massaal terug

Leeuwarden | Weidevogels keren dezer dagen massaal terug naar Fryslân. Kieviten en grutto’s worden in steeds groteren getale gesignaleerd in het veld.

Regiomaandag, 19 maart 2012

Geschiedeniskennis dankzij computerspel

=

Regiomaandag, 19 maart 2012

Wii-kampioenschap een extra reden om naar pake en beppe te gaan

Het maakt niet uit hoe hoog je springt, bij een Wii-computerspel draait het allemaal om de beweging met de controller. Zaterdag was de tweede editie van het Frysk Kampioenschap Wii in Koudum.

Geloof & Kerkmaandag, 19 maart 2012

Katholieke Kerk: ernstige situatie onderzoeken

Utrecht | De Nederlandse Bisschoppenconferentie wil meewerken aan alle waarheidsvinding rond castratie in een rooms-katholieke instelling. Dat heeft ze gezegd in een verklaring die zaterdag werd gepubliceerd.

Geloof & Kerkmaandag, 19 maart 2012

Kamer wil opnieuw praten over misbruik

Den Haag | De Tweede Kamer wil op korte termijn praten over berichten dat in de jaren vijftig in katholieke instellingen kinderen zijn gecastreerd. Dat heeft PvdA-Kamerlid Khadija Arib zaterdag gezegd. Volgens haar willen de betrokken Kamerleden proberen op korte termijn een hoorzitting te houden met Wim Deetman, die een commissie leidde die seksueel misbruik binnen de kerk onderzocht.

Geloof & Kerkmaandag, 19 maart 2012

Zonder caritas zou de kerk dood zijn

Cartitas, diaconaat, is het dna van ons geloof en de kerk. De wereld kan er niet zonder en de kerk ook niet, betoogde theoloog en politicus en theoloog Hein Pieper zaterdag in Drachten.

Geloof & Kerkmaandag, 19 maart 2012

Nieuwe jeugdmusical Sint Nicolaasga over verbondenheid

Sint Nicolaasga | Na de jeugdmusical Mirjam in 2010 stonden er afgelopen zaterdag opnieuw tientallen kinderen op het podium van het Zalencentrum in Sint Nicolaasga. Met ruim tweehonderd bezoekers was de eerste voorstelling van Aan boord! uitverkocht. Komend weekeinde volgen nog twee uitvoeringen.

Sportmaandag, 19 maart 2012

Dames VC Sneek nog één duel van finale

Apeldoorn/Meijel | De volleybalsters van VC Sneek zijn nog één overwinning verwijderd van de finale van de play offs om de landstitel. Gisteravond werd in de Alternohal te Apeldoorn het gelijknamige Alterno verrassend met 2-3 (25-19, 21-25, 13-25, 25-13 en 14-16) verslagen. Het was de tweede vijfsetter binnen 24 uur voor de Sneker vrouwen van trainercoach Petra Groenland, die zich zaterdagavond in het Limburgse Meijel in het derde en beslissende duel van de kwartfinales van play offs ontdeden van Vershuys.com/Peelpush.

Sportmaandag, 19 maart 2012

Herenvolleybal telt weer volledig mee in Sneek

Sneek | Dat het herenteam van VC Sneek zaterdagavond niet kampioen kon worden, stond vooraf al vast. Maar de manier waarop runner up Olhaco (Hoogeveen) in de Sneker sporthal met 3-1 (21-25, 28-26, 25-10 en 25-22) opzij werd gezet en een voorschot werd genomen op het kampioenschap in de eerste divisie A deed oude tijden herleven. Het herenvolleybal telt weer volledig mee in de Waterpoortstad.

Sportmaandag, 19 maart 2012

De 28e minuut, voor 28 slachtoffers

Vrijdagavond, 23.54 uur. Rijdend op de A50 richting Apeldoorn geef ik een tikje op het stuur: radiovolume, +1. Door de speakers schalt het fraaie geluid van de Engelse zangeres Birdy en haar ballad People help the people. Het doet me denken aan even eerder die avond, die 28e minuut van het duel tussen Eindhoven en Cambuur. Kippenvel.

Sportmaandag, 19 maart 2012

Harkemase Boys blijft in een lastig parket

Na het bekerechec tegen Drachtster Boys had Harkemase Boys zaterdag in de topklasse wat goed te maken tegen Noordwijk. En hoewel de beleving weer daar was, keerden de roodhemden onverrichter zake huiswaarts (1-0).

Sportmaandag, 19 maart 2012

Stroomstoring kan pret niet drukken op Victoria Park

Wolvega | Na drie weken te zijn bijgekomen van de intensieve Franse winterkoersen pakte de Victoria Park in Wolvega zaterdag de draad weer op met de prima bezochte Verzekeringsdag. Tien grote verzekeraars en hun gasten zorgden voor topdrukte bij de horeca. Op de baan moesten de viervoeters voor spektakel zorgen, maar dat deel van de avond stond onder een ongelukkig gesternte. Een valpartij, twee aanrijdingen en een stroomstoring zorgden alles bij elkaar voor een vertraging van bijna een uur. Om even voor elf werd pas de eindstreep gehaald.

Sportmaandag, 19 maart 2012

Van Lunzen gaat solo op herhaling in Bonifatiusloop

Dokkum | Remon van Lunzen heeft zaterdag de elfde Bonifatiusloop gewonnen. De atleet uit Leeuwarden liep net als een jaar eerder ver voor de rest uit. Bij de vrouwen was Mariska Kramer na de ruim 21 kilometer als eerste terug in Dokkum.

Sportmaandag, 19 maart 2012

Aris geeft tegen Groningen weer teken van leven

Leeuwarden | Goed genoeg voor de overwinning was het niet, maar Lasaulec Aris heeft zaterdag eindelijk weer eens blijk gegeven van haar ambities. In een ware basketbalkraker met Groningen (69-72) lieten de Leeuwarders zien nog niet uitgevlakt te mogen worden voor de nakende play-offs.

Sportmaandag, 19 maart 2012

Stroetinga op podium, vijfde plaats Steigenga

Zwanenburg | Wim Stroetinga is zaterdag als derde geëindigd in de Ronde van Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De winst ging na 160 kilometer naar Luc Hagenaars uit Maastricht.

Sportmaandag, 19 maart 2012

Als Heerenveen woensdag ook zo speelt, kunnen ze wel ophouden

Heerenveen blijkt een abonnement te hebben op 5-1 nederlagen tegen PSV. Zowel gisteren in Eindhoven als afgelopen december in eigen stadion liep de ploeg van Ron Jans tegen PSV een zeperd op met tweemaal die grote uitslag. Uitgerekend de Eindhovenaren zijn woensdagavond in Heerenveen de tegenstander van de Friezen in de halve finale van de KNVB beker. Kunnen we de uitslag alvast invullen? Of is er nog vertrouwen in een goede afloop?

Sportmaandag, 19 maart 2012

Weerloos Heerenveen tekent de capitulatie

Eindhoven - Op visite bij PSV werd sc Heerenveen gistermiddag bevestigd in de eigen leer. De Friezen tafelen probleemloos op een servet, maar het laken - geserveerd voor de topclubs - is vooreerst te groot.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties