Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 19 april 2006.

Agendawoensdag, 19 april 2006

Klassiek

Trio/kwartet Trio Aparte, bestaande uit Frank Mulder (hobo), Elena Malinova (piano), Kim Rijks (klarinet) en Jan Vermaning (trompet), geeft vrijdag om 20.30 uur een concert in It Breahűs in Balk. Er wordt barokke, klassieke, romantische en moderne muziek ten gehore gebracht, zowel in trio- of kwartvorm als solistisch.

Cultuurwoensdag, 19 april 2006

Extra voorstelling van 'Oliver Twist' in De Lawei

Leeuwarden - Voor het theaterstuk Oliver Twist van toneelvereniging It Moat Kinne uit Broeksterwoude is zoveel belangstelling, dat er een extra voorstelling komt. De kaarten voor de reguliere voorstellingen op 19, 20 en 27 mei in dorpshuis De Pipegael in waren in zo'n korte tijd uitverkocht, dat de toneelvereniging hiertoe heeft besloten. De extra uitvoering is op 1 juli in De Lawei in Drachten. Oliver Twist is een familievoorstelling geregisseerd door de jonge regisseuse Tiffany van der Wal uit Broeksterwoude. Zij loopt stage bij It Moat Kinne.

Economiewoensdag, 19 april 2006

Handelsmissie vooral geďnteresseerd in landbouw

Hilaard - Deze week is een handelsdelegatie uit het westen van Oekraďne te gast in Hilaard. De delegatie is in Fryslân op uitnodiging van het bedrijf Farmco uit Dronrijp en Business Development Friesland uit Leeuwarden. Twee burgemeesters, een gedeputeerde van de provincie Rivne en verschillende zakenlieden zijn vooral op zoek naar kennis van de landbouw, waterbeheer, milieu en de landbouwmechanisatie, maar willen ook contacten leggen met Friese bedrijven in de houtbewerking. ,,In eerste instantie zijn we geinteresseerd in de ontwikkelingen in de agrarische sector’’, zegt burgemeester Oleksander Bobrik van het rayon Volodymyrets.

Expowoensdag, 19 april 2006

Aldtsjerk, Galerie Bloemrijk Vertrouwen: tent. Peter Boersma (schilderijen en collages), t/m 10 mei.

Hoofdartikelwoensdag, 19 april 2006

Steun aan terreur...

De Palestijnse regering weigert de eerste zelfmoordaanslag sinds het aantreden van Hamas te veroordelen. Daarmee voedt Hamas het Europese gelijk om de Palestijnse regering niet langer te subsidiëren. Maandag blies een jonge Palestijn zich op in een restaurant nabij het oude centrale busstation in zuidelijk Tel Aviv. Daarbij kwamen tien mensen om het leven. De dader was verbonden aan de Islamitische Jihad.

Regiowoensdag, 19 april 2006

Balkenende bezoekt CDA-Fryslân

Leeuwarden - Premier Balkenende wacht vanavond een stevige discussie in het Natuurmuseum in Leeuwarden. Hij geeft daar het informele startschot voor de CDA-campagne van de Statenverkiezingen, volgend jaar. Zijn partijgenoten zullen hem aanspreken op het sociale gezicht van dit kabinet.

Regiowoensdag, 19 april 2006

Geen maďs meer op veengrond

Leeuwarden - De grondwaterpeilen in het Friese veenweidegebied kunnen zomers best enkele tientallen centimeters omhoog. Dat schaadt de landbouw amper en is juist goed voor de natuur, de wegen en de huizen, vindt het provinciebestuur. De boeren denken er anders over en komen in verzet.

Regiowoensdag, 19 april 2006

Natuurorganisaties moeten weidevogels meer tegemoet komen

Gytsjerk - Veel weidevogels voelen zich niet thuis in de natuurgebieden in Fryslân, omdat de natuurorganisaties deze terreinen niet goed genoeg beheren. Medewerkers van It Fryske Gea, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten komen te weinig in het veld om hun weidevogeltereinen in de gaten te houden.

Weerwoensdag, 19 april 2006

Licht onstabiel

Vandaag is er bewolking, een beetje zon maar ook kans op een enkele bui of een beetje regen. Het wordt 14 graden en de zuidwestenwind is matig, bij zee toenemend tot (vrij) krachtig. Morgen verandert er weinig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties