Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 19 april 2007.

Cultuurdonderdag, 19 april 2007

Rijkdom aan armbewegingen

Duetten zijn vaak onderdeel van choreografieën maar komen ook zelfstandig voor. Net zoals componisten soms hun beste ingevingen reserveren voor kamermuziekbezettingen, zo geven ook choreografen niet zelden hun beste krachten aan duetten. Duetten zijn intieme dansminiaturen waarin de dansers zich kwetsbaar moeten opstellen want alle ogen zijn toch maar gericht op dat ene danspaar. Een misstap valt nu eenmaal in een pas de deux meer op dan in een ensemble.

Cultuurdonderdag, 19 april 2007

De Harmonie content met cijfers over 2006

Leeuwarden - Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden kijkt tevreden terug op kalenderjaar 2006. Alhoewel de absolute cijfers nog ter controle bij de accountant liggen, meldt directeur Arthur Oostvogel nu al dat 2006 zowel artistiek als financieel een uitstekend resultaat heeft opgeleverd

Cultuurdonderdag, 19 april 2007

Het konijn achter de benzinepomproman

Het is een verlaten oord, ergens in een Nederlandse polder. Niemand kent het en tegelijkertijd kent iedereen het. Want het beeld van een afgelegen huisje op de vlakte met twee benzinepompen, een windmolen en een luie waslijn wordt veel gebruikt. Met name in films die een sinister en spooky verhaal willen vertellen. Maar in het drama Mobil van Deuten en De Goeij is het relaas allesbehalve griezelig. Het is een setting zoals filmmaker en regisseur Alex van Warmerdam die ook graag gebruikt. Een setting om de machteloosheid van de ‘tijdelijke’ mens te illustreren met de stilte als belangrijkste emotiestuurder.

Economiedonderdag, 19 april 2007

‘Boottocht steeds vaker volledig verzorgd’

Gevestigd in: IJlst

Economiedonderdag, 19 april 2007

Landelijke primeur C1000 Veenwouden

Veenwouden - Supermarktbedrijf C1000 heeft gisteren in Veenwouden op de Koemarkt de eerste winkel in gebruik genomen met het nieuwe logo. Het oude logo in de kleuren rood en wit is vervangen door de kleuren oranje en wit. Naast het logo is het interieur van de winkels ook voorzien van de nieuwe huiskleuren.

Economiedonderdag, 19 april 2007

Acties slachterijen opgeschort bij cao

Drachten - De vakbonden hebben de aangekondigde acties in noordelijke slachterijen opgeschort. Bonden en werkgevers zijn op het laatste moment tot een akkoord gekomen. Dat maakte vakbond CNV Vlees en Vis gisteren bekend.

Hoofdartikeldonderdag, 19 april 2007

Afghanistan...

Het lenteoffensief van de Afghaanse taliban is in volle gang. Duizenden NAVO-militairen en het Afghaanse nationale leger hebben hun handen vol aan de de radicaal-islamitische strijders. In het hele land vinden zelfmoordaanslagen plaats, maandag zelfs nog in het doorgaans rustige noorden.

Regiodonderdag, 19 april 2007

Mulder hekelt lobby VNG

Veenwouden - Gemeenten hebben veel te veel taken op zich genomen. Gevolg is dat kleine gemeenten gedwongen worden na te denken over fusie en herindeling. Die kritiek uit Bertus Mulder, de nieuwe voorzitter van de PvdA Fryslân, in een interview met het Friesch Dagblad. Hij houdt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) verantwoordelijk.

Regiodonderdag, 19 april 2007

Een simpel maar spannend verhaal is het allerbeste

RIA KRAA

Regiodonderdag, 19 april 2007

‘Asielzoekers willen graag inburgeren’

Appelscha - De Sprong, zo heet het gebouw in Appelscha voortaan waar azc-bewoners met een verblijfsvergunning hun inburgeringsprogramma doorlopen. De eerste cursisten begonnen er al in februari, maar gisteren werd tijdens de officiële opening de naam bekendgemaakt.

Regiodonderdag, 19 april 2007

Alle eendagsuitjes van de Zuidwesthoek

Sneek - De site Routezuidwestfriesland.nl moet de Súdwesthoeke letterlijk op de toeristische digitale kaart zetten. Vrijwilligers gaan wandel-, fiets-, auto- en vaarroutes toevoegen op de site, terwijl ondernemers hun bedrijf op de site kunnen laten zien als faciliteit langs die routes. Dat alles moet meer toeristen naar het watersportgebied halen.

Regiodonderdag, 19 april 2007

Toekomst Friese jeugd staat centraal

Geloof & Kerkdonderdag, 19 april 2007

Vrijzinnigen in spagaat

Leeuwarden - De remonstranten voelen er niets voor om ,,een Tom Tom” mee te geven met een uitgestippelde routekaart hoe je ‘moet’ geloven. ,,Wij geven liever géén kaart mee en laten mensen zélf hun route bepalen, waarvan de bestemming dan ook nog niet eens zeker is”, zegt voorgangster Wietske Tinga. Zondag viert de gemeente in Leeuwarden het 12,5-jarig bestaan.

Geloof & Kerkdonderdag, 19 april 2007

LODEWIJK BORN

Geloof & Kerkdonderdag, 19 april 2007

Simonis vraagt om snelle heiligverklaring Titus Brandsma

Utrecht - Kardinaal Ad Simonis heeft namens de Nederlandse bisschoppen bij de Vaticaanse congregatie voor de zalig- en heiligverklaringen aangedrongen op een spoedige heiligverklaring van de Friese karmeliet Titus Brandsma. Simonis schreef een brief aan kardinaal José Saraiva Martins, hoofd van de congregatie, meldt rkkerk.nl, blad van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland.

Sportdonderdag, 19 april 2007

De Vries begint skeelerseizoen goed

Wolvega Elma de Vries is het skeelerseizoen op de baan goed begonnen. De uit Haulerwijk afkomstige De Vries won gisteravond in Wolvega de eerste etappe van de baancompetitie voor senioren.

Sportdonderdag, 19 april 2007

Bulleloop prooi voor Van der Ziel

Lekkum Met 250 lopers op een woensdagavond was er gisteravond sprake van prima deelname aan de Bulleloop. Na de race over 10 Engelse mijlen kwam Albert van der Ziel als eerste over de finish in Lekkum.

Sportdonderdag, 19 april 2007

Westra net naast het podium

Billy (Fra) Wielrenner Lieuwe Westra uit Mûnein is gistermiddag net naast het podium beland in de eerste etappe van de Franse wielermeerdaagse ‘Tour du Loir et Cher’.

Sportdonderdag, 19 april 2007

Glas keert terug in bobsleesport

Groningen Arend Glas maakt zijn rentree in de bobsport. De 38-jarige Groninger wil over drie jaar bij de Olympische Winterspelen in Vancouver zijn lange loopbaan afsluiten. Glas nam met de twee- en viermansbob deel aan de Olympische Spelen in Salt Lake City (2002) en Turijn (2006). De zestiende plaats was zijn beste klassering.

Sportdonderdag, 19 april 2007

Blauw Wit’34 doet wat het moet doen

Leeuwarden - Futsalclub Blauw Wit’34 uit Leeuwarden heeft gisteravond de hoop op handhaving in de eerste divisie F levend gehouden. In de eigen Wiardahal versloegen de Friezen in de laatste wedstrijd van het seizoen de Groninger studenten van Drs. Vijfje met 4-3. Daardoor staat Blauw Wit’34 met 19 punten uit 22 duels op een voorlopig veilige tiende plaats. Workum (18 punten uit 21 duels) kan de Leeuwarders echter nog voorbij stevenen als het vrijdagavond de uitwedstrijd tegen de nummer drie WMC wint.

Weerdonderdag, 19 april 2007

Bewolking en zon


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties