Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 19 april 2008.

Economiezaterdag, 19 april 2008

.ITBB gaat nu voor de overnames

Heerenveen – Na jaren van sterke autonome groei waarbij vooral de eigen bedrijfsonderdelen sterk werden uitgebreid, gaat technisch bedrijf ITBB uit Heerenveen zich richten op overnames. ,,We maken binnen enkele weken een belangrijke bekend”, zegt directeur en eigenaar Jelle Boorsma. Een naam wil de directeur nu nog niet kwijt.

Economiezaterdag, 19 april 2008

Gevels versieren voor jarige Poiesz

Sneek – Op verschillende plekken in heel Fryslân, vooral in de buurt van de filialen van de Friese supermarktketen Poiesz, hangen slingers en ballonnen en de jubileumposter van Poiesz voor de ramen. ,,Een overweldigend succes”, zegt directeur Kees Poiesz. De posteractie van de supermarktketen is op touw gezet als promotie- en feeststunt in verband met het 85-jarig bestaan van het bedrijf.

Hoofdartikelzaterdag, 19 april 2008

Het sluiten van een kerk...

Het was een treurig bericht, gisteren: de Protestantse Gemeente in Leeuwarden moet drie of vier van de zeven kerkgebouwen afstoten. Kerkelijk Leeuwarden- Huizum moet ook saneren in zijn bestand van vier kerkgebouwen.

Regiozaterdag, 19 april 2008

‘Beetsterzwaag kan niet blijven groeien’

Beetsterzwaag - Het is lastig voor de gemeente Opsterland om locaties te vinden voor uitbreiding van Beetsterzwaag na 2010. De gemeente heeft het plan om 95 tot 150 nieuwe huizen te bouwen, maar de voorgestelde locaties - in het Van Lyndenpark en ten zuidwesten van het dorp - werden door de gemeenteraad afgewezen. Daarvoor bleek al dat het dorp die locaties niet ziet zitten.

Regiozaterdag, 19 april 2008

Ambitieuze plannen voor Martenastate

Cornjum - Het landgoed Martenastate in Cornjum krijgt de komende jaren een grote opknapbeurt. Dat is althans de wens van de beherende stichting.

Regiozaterdag, 19 april 2008

Winkels Zaailand moeten kopers vasthouden

Leeuwarden - De winkels die in de winkelwand aan het Nieuw Zaailand moeten komen, zijn hard nodig om het Leeuwarder kooppubliek binnen de gemeentegrenzen te houden. Dat zegt directeur Jan Regterschot van IPMMC, de vastgoedontwikkelaar van het project.

Regiozaterdag, 19 april 2008

Kindvolgplan verbaast Fries onderwijsveld

Leeuwarden - Basisscholen zijn al jaren bezig met het continu volgen van leerlingen. Een leerlingvolgsysteem, dat de Tweede Kamer verplicht wil stellen, wordt op de meeste scholen al lang gebruikt. Dat zegt een aantal Friese onderwijsmensen, in reactie op de manier waarop de Kamer de aanbevelingen van de commissie-Dijsselbloem opvolgt.

Sportzaterdag, 19 april 2008

Kolk speelt remise bij NK dammen

Emmeloord Dammer Gerlof Kolk heeft gisteren in Emmeloord tijdens de voorlaatste ronde van het NK dammen remise gespeeld tegen Frits Luteijn. De Leeuwarder blijft door de puntendeling onderin de stand bungelen. Vandaag is de slotronde, maar Ron Heusdens is al zeker van zijn eerste nationale titel. Hein Meijer en Alexander Baljakin kunnen nog op gelijke hoogte komen, maar dan wordt gekeken naar het aantal zeges. Daarin is Heusdens niet te achterhalen.

Sportzaterdag, 19 april 2008

De Haan biedt zijn excuses aan

Heerenveen Foppe de Haan heeft gisteren zijn excuses aangeboden aan trainer Gertjan Verbeek en de directie van sc Heerenveen. In het televisieprogramma FC Het Gesprek van afgelopen maandag verklaarde de bondscoach van Jong Oranje, die in de Raad van commissarissen zit bij de Friese club, dat Verbeek te dominant zou zijn en dat dat een van de redenen was geweest om met hem na dit seizoen te breken. De Haan gaat overigens niet, zoals eerder vermeld, de voetballers van Tibet training geven. Door de grote media-belangstelling is daarvan afgezien. Oud-Heerenveenspeler Maarten de Jong zal de training nu voor zijn rekening nemen.

Sportzaterdag, 19 april 2008

Van Dijk blijft, Heerenveen wil Emnes

Heerenveen sc Heerenveen heeft een mondeling akkoord bereikt met doelman Rob van Dijk voor een verlenging van zijn contract met één jaar. De 39-jarige doelverdediger, die in 2006 overkwam van RKC Waalwijk, bleek dit seizoen al veertien duels een waardig vervanger van Brian Vandenbussche. Van Dijk staat ook morgenmiddag tegen Excelsior onder de lat. De Friese ploeg is ook in de markt voor Marvin Emnes van Sparta. De negentienjarige aanvaller, die vorig weekeinde nog scoorde tegen Heerenveen, is gewild in binnen- en buitenland. De Friese club is bereid een miljoenenbod uit te brengen op Emnes.

Sportzaterdag, 19 april 2008

Svec op de bank tegen Excelsior

Heerenveen Michal Svec begint morgenmiddag in het laatste competitieduel van sc Heerenveen tegen Excelsior op de bank. De 21-jarige Tsjech, die de afgelopen vijf duels meedeed, waarvan de laatste twee als basisspeler, moet plaats maken voor aanvoerder en laatste man Michael Dingsdag, die terugkeert van een schorsing. Voor het overige houdt trainer Gertjan Verbeek vast aan dezelfde opstelling als de afgelopen weken. Opstelling: Van Dijk; Zuiverloon, Breuer, Dingsdag, Jong-A-Pin; Beerens, Grindheim, Bradley, Pranjic; Sibon, Sulejmani.

Sportzaterdag, 19 april 2008

Balanceren tussen Champions League en Intertoto

Heerenveen - sc Heerenveen hoopt morgen in de thuiswedstrijd tegen Excelsior met succes een gooi te doen naar een topvijfklassering. Daarmee zou de ploeg van trainer Gertjan Verbeek een verhitte strijd in het afgelopen seizoen afsluiten met deelname aan de play offs voor een plaats in de Champions League. Maar verder garandeert dat op dit moment nog niets, want het is voor Heerenveen dan balanceren tussen Champions League en Intertoto. Mocht de Friese ploeg onverhoopt drie speelronden in de play-offs verliezen, dan is het zelfs veroordeeld tot deelname aan Intertoto.

Sportzaterdag, 19 april 2008

Cambuur laat zege glippen in spookduel

Leeuwarden - Zonder dat Cambuur er iets aan kon doen, was de club gisteren middelpunt van een rare happening. Opponent MVV moest voor straf de poorten gesloten houden wegens ongeregeldheden eerder dit seizoen. Geen publiek op last van de KNVB. Cambuur domineerde lang, maar won niet in een spookduel waarmee het seizoen werd afgesloten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties