Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 19 april 2011.

Economiedinsdag, 19 april 2011

Zonnepanelenfabriek komt naar Leeuwarden

Leeuwarden - Leeuwarden krijgt een fabriek voor zonnepanelen. Het Noord-Hollandse bedrijf voor de ontwikkeling van zonnestroom Solar Electricity Development steekt zes miljoen euro in een productielocatie. In oktober moeten de eerste panelen van de band rollen. Dat zegt directeur Teus Olivierse.

Economiedinsdag, 19 april 2011

Poiesz in Zuidhorn

Het Friese supermarktbedrijf Poiesz opent 11 mei de deuren van een nieuwe winkel in Zuidhorn. Het bedrijf heeft in het afgelopen jaar zeven winkels van de formule Super de Boer overgenomen. De overname van de laatste van deze zeven; de vestiging in Zuidhorn, wordt nu afgerond. Tijdelijk is er een locatie van Poiesz aan de Rijksstraatweg. Waar nu de Super de Boer nog is gevestigd, wordt aan de Dorpsvenne eind 2012 in het nieuwe winkelcentrum het 59e filiaal geopend.

Hoofdartikeldinsdag, 19 april 2011

De hoge heren, Wilders...

‘De hoge heren houden elkaar de hand boven het hoofd.’ Zo reageerde Geert Wilders op de beslissing van de wrakingskamer om de rechtbank in de zaak-Wilders niet te wraken. Deze reactie is typerend voor Wilders. Steeds als er iets gebeurt wat hem niet zint, begint hij te beschuldigen, vaak in de vorm van schelden. Kennelijk vindt Wilders anderen alleen goed als die doen wat hij wil dat ze doen. Vriendelijk gezegd: Wilders heeft een beperkt wereldbeeld, met zichzelf in het centrum. Onvriendelijk gezegd: Wilders is een interessant onderwerp voor psychologisch onderzoek van zijn persoonlijkheid. En op z’n Wilderiaans: die man is knettergek.

Regiodinsdag, 19 april 2011

Hoogleraar: geef burger nu eens echte rol bij plannen

Sneek - De afstand tussen burgers en politiek wordt voor een deel veroorzaakt door dat overheden te veel zijn gericht op het afhandelen van procedures. Door lef en initiatief te tonen en burgers een échte rol te geven, kan de zogenaamde kloof kleiner worden. Dat bepleit hoogleraar politicologie Rinus van Schendelen vanavond tijdens de ledenvergadering van de Vereniging Friese Gemeenten, in Sneek.

Regiodinsdag, 19 april 2011

20 jaar voor moord op Monsma

Dokkum - Een 25-jarige Dokkumer heeft twintig jaar celstraf gekregen voor de moord op Suzanne Monsma. De door het Openbaar Ministerie geëiste tbs heeft de rechtbank niet opgelegd. De gevangenisstraf valt wel veel hoger uit dan de twaalf jaar waar hem OM om vroeg.

Regiodinsdag, 19 april 2011

Leeuwarden voorzichtig bij nieuwe parkeergarage

Leeuwarden - Bij de bouw van een nieuwe ondergrondse parkeergarage in het centrum van Leeuwarden wordt de grootst mogelijke voorzichtigheid in acht genomen. Dat stelt Ynze Haitsma, projectleider van de gemeente bij de bouw van de garage aan de Gedempte Keizersgracht. Hij sprak gisteren op een informatieavond voor berzorgde omwonenden.

Geloof & Kerkdinsdag, 19 april 2011

Steun bisschoppen voor bekritiseerde collega Wim Eijk

Utrecht - De Nederlandse Bisschoppenconferentie steunt aartsbisschop Wim Eijk, nadat zware kritiek op hem is geuit. De Volkskrant publiceerde gisteren - en vandaag opnieuw - een pagina groot verhaal over de wijze van besturen van de oud-bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Volgens de bisschoppenconferentie bevat het een aantal ‘aperte onjuistheden’.

Sportdinsdag, 19 april 2011

‘Fierste Ljepper’ krijgt vervolg in Leiden

Tijnje - Het vorig jaar zo succesvolle ‘Red Bull Fierste Ljepper’ krijgt dit fierljepseizoen een vervolg. Het bestuur van het Frysk Ljeppersboun (FLB) bevestigde dat gisteren in Tijnje tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering. De bond presenteerde ook een nieuw beleidsplan en de beeltenis van mascotte Ljeppie de Ljip.

Sportdinsdag, 19 april 2011

Middenvelder Yeni blijft nog een jaar bij Harkemase Boys

Harkema - Erdem Yeni blijft toch nog een jaartje bij Harkemase Boys. Eerder dit seizoen gaf de aanvoerder te kennen gegeven na zes jaar te willen vertrekken bij de Boys. De sponsorgroep van de club maakte in zijn ogen te weinig haast met een contractverlenging. Yeni was van mening dat daaruit te weinig waardering jegens hem sprak. Gisteravond tekende de middenvelder in het sponsorhome alsnog een nieuwe verbintenis van een jaar bij de zaterdag-topklasser.

Sportdinsdag, 19 april 2011

Succesvolle coaches delen ervaringen

Foppe de Haan, Hans Westerhof en Henk Gemser hebben hun sporen in de sportwereld dubbel en dwars verdiend. De Haan leidde sc Heerenveen naar de Champions League en Jong Oranje naar twee Europese titels, Westerhof was trainer van Ajax, PSV en verschillende Mexicaanse topclubs, en gidste FC Groningen aan het begin van zijn carrière naar de achtste finales van de UEFA Cup, terwijl Gemser diverse schaatstoppers begeleidde op weg naar olympische medailles.

Sportdinsdag, 19 april 2011

Rood voor Vandenbussche

Nijmegen - Het belofteteam van sc Heerenveen/FC Emmen heeft gisteravond de voorlaatste competitiewedstrijden in Nijmegen tegen NEC in een 0-2 zege omgezet. De ploeg van trainer Johnny Jansen klaarde de klus al in de eerste helft door doelpunten van Quenten Martinus en Tobias Kainz. In de tweede helft kwam de zege niet meer in gevaar, ondanks een rode kaart van doelman Brian Vandenbussche twintig minuten voor tijd nadat de Belg buiten het strafschopgebied ‘ongelukkig’ in botsing was gekomen met een speler van NEC.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties