Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 19 april 2013.

Cultuurvrijdag, 19 april 2013

Afscheid Durk Dam als voorzitter van de NBK

Sneek | Durk Dam uit Sneek neemt eind dit jaar afscheid als voorzitter van de stichting Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK). Dat heeft hij gisteren bevestigd. Van de 33 jaar dat de nationale brassbandkampioenschappen bestaan, is Dam 28 jaar voorzitter geweest. Vorige week is hij 73 jaar geworden. ,,Ik nim yn ’e bloei fan it kampioenskip ôfskie”, zegt Dam. Hij blijft wel voorzitter van de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF).

Hoofdartikelvrijdag, 19 april 2013

Interview kroonprins: leve de nieuwe koning

Nederland krijgt een goede koning. Die overtuiging zullen al die miljoenen Nederlanders hebben gekregen terwijl ze naar het televisie-interview keken. Bijna een uur lang betoonde de kroonprins zich niet alleen een waardig opvolger van zijn moeder, maar vooral een open, verstandige en realistische troonsopvolger. De prins wil een koning zijn van en voor het volk; een symbool van eenheid en continuïteit.

Regiovrijdag, 19 april 2013

Leerlingen komen en gaan bij nieuwe iPad-school

Sneek | Het is onrustig op obs Driemaster Noord in Sneek. Nadat de directie vorige week bekend maakte dat de basisschool volgend jaar een iPadschool gaat worden, hebben al verschillende ouders besloten hun leerlingen van de school te halen. Volgens Betske Salverda van openbare onderwijskoepel Odyssee zijn er inmiddels echter ook tientallen ouders ,,uit de wijde omgeving” die juist overwegen om hun kind volgend jaar wél naar de nieuwe school te sturen.

Regiovrijdag, 19 april 2013

Putdeksels met beeltenis koningspaar in trek

Leeuwarden | Koningen en koninginnen zijn al op heel wat voorwerpen afgedrukt, maar Aquafix Milieu uit Mijdrecht denkt iets geheel nieuws te hebben bedacht: een putdeksel met de beeltenis van Willem-Alexander en Máxima met daaronder een gouden kroontje. De kroningsdeksels, zoals ze worden genoemd, zijn in trek bij gemeenten. Die kunnen sinds twee weken gratis een exemplaar krijgen.

Regiovrijdag, 19 april 2013

Aandacht dader en slachtoffer is ongelijk

Leeuwarden | Voor de nabestaanden van moordslachtoffers zou veel meer geld beschikbaar moeten komen. De investeringen die worden gedaan voor de behandeling van daders staan niet in verhouding tot de vaak geringe vergoedingen voor nabestaanden. De Leeuwarder klinisch psycholoog Jos de Keijser pleit in een interview met het Friesch Dagblad voor meer aandacht voor slachtoffers.

Geloof & Kerkvrijdag, 19 april 2013

HSV-Jongerenbijbel: schat aan informatie voor denkers en doeners

In oktober ligt hij in de boekhandel: de jongereneditie van de Herziene Statenvertaling. Vanaf volgende week is er een voorpublicatie met het Bijbelboek Jona verkrijgbaar.

Geloof & Kerkvrijdag, 19 april 2013

Eerste interactieve jeugdbijbel in oktober op de markt

Heerenveen | Over een half jaar verschijnt de eerste Nederlandse interactieve jongerenbijbel. Het is de digitale versie van de jeugdeditie van de Herziene Statenvertaling (HSV). De HSV-Jongerenbijbel ligt vanaf oktober in de boekhandel.

Sportvrijdag, 19 april 2013

Van Basten kan zich ontdoen van pannenkoek-imago

Heerenveen | Hij liep er bijna een-op-een, won de Europa Cup II, drie KNVB-bekers en evenzoveel landstitels. Marco van Basten leek als voetballer bestemd Ajax succesvol te maken. Als trainer zou hij de glorie van vroeger weer terug moeten brengen bij de club waartegen hij het vanavond met sc Heerenveen opneemt. Het liep anders. De voormalig superster werd in 2009 door Ajax-supporters weggezet als pannenkoek. Lulliger kan een einde niet beginnen.

Sportvrijdag, 19 april 2013

Van der Meulen mist opening van het seizoen

Bitgummole | Johan van der Meulen zal de eerste weken van het nieuwe kaatsseizoen moeten missen. De opslager heeft woensdag zijn kuitbeen gebroken nadat hij ongelukkig terecht kwam bij een sprong over een sloot. Van der Meulen, die afgelopen winter van Damwâld naar Bitgummole verhuisde, zal vrijwel zeker de gehele maand mei missen. Van der Meulen kaatst dit jaar met Renze Pieter Hiemstra en Hylke Bruinsma. Het seizoen begint op zondag 28 april in Weidum.

Sportvrijdag, 19 april 2013

Tegenwind voor FVC in titelstrijd

Leeuwarden | FVC had gisteravond in de eerste klasse F letterlijk en figuurlijk de wind tegen in het duel met Annen. Net als in de rest van het Noorden waaide het ook daar erg hard. De Leeuwarders hielden geen stand (2-1) verlies en daardoor hun koppositie evenmin.

Sportvrijdag, 19 april 2013

KNKB wil ontwikkeling van talent beter volgen

Heerenveen | Kaatsbond KNKB heeft gisteren het Talent Volg Systeem gelanceerd. Met het systeem, dat tot stand is gekomen door samenwerking van kaatsscholen, federaties en de KNKB, kan de ontwikkeling van jong talent beter worden gevolgd. Het Talent Volg Systeem is een webbased programma. Overal ter wereld kan het programma worden geopend. Ook beschikt het over een app, waardoor de gebruiker het programma ook via een mobiele telefoon of tablet kan openen.

Sportvrijdag, 19 april 2013

Aris geeft historisch seizoen in play-offs een mooi vervolg

Leeuwarden | De basketballers van Aris zijn gisteravond goed begonnen aan de play-offs van de Nederlandse competitie. In het eerste thuisduel van de best-of-fiveserie waren de mannen van Erik Braal met 73-67 te sterk voor Zwolle. Het thuisvoordeel werd ten volle uitgebuit.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties