Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van maandag, 19 mei 2003.

Cultuurmaandag, 19 mei 2003

Interessant concert als afsluiting van project

‘Europese invloeden op de Bach tijdens de jaren dat hij in Weimar werkte’ was de ondertitel van het concert dat Pieter van Dijk vrijdagavond in de Grote Kerk te Leeuwarden gaf.

Cultuurmaandag, 19 mei 2003

Het gaat er om dat je op het podium staat

In De Lawei te Drachten was het zaterdagmiddag een drukte van belang, want hier vond de regionale voorronde plaats van Kunstbende van wie de winnaars op 14 juni mee mogen doen aan de Landelijke Finale te Utrecht.

Cultuurmaandag, 19 mei 2003

Overtuigende uitvoering van Fries vrijheidslied

Middeleeuwse muziek klonk zondagmiddag op de galerij onder de oude gewelven van Theater Romein. Akoestisch een uitstekende plek, zo bleek tijdens het concert door Super Librum, een ensemble dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van Middeleeuwse muziek en befaamd is om de historisch verantwoorde uitvoering ervan.

Economiemaandag, 19 mei 2003

Friesland Bank haalt half miljard euro binnen

Leewarden - De Friesland Bank heeft 500 miljoen euro aan kapitaal aangetrokken. De bank wil het geld voornamelijk gebruiken om haar positie buiten Fryslân te versterken.

Hoofdartikelmaandag, 19 mei 2003

Aan de slag…

Aan de slag voor een beter Nederland. Dat is de inzet van het nieuwe kabinet dat aanstaande is. Balkenende II wil daaraan werken door zich in te zetten voor een sterke economie, een slagvaardige overheid, een betere democratie en een veilige samenleving.

Regiomaandag, 19 mei 2003

Urnenmuur op fundering van kerk

Easterwierrum – Het ‘tsjerkhôf’ in Easterwierrum krijgt een urnenmuur. De muur komt op de fundering van de kerk die rond 1900 werd afgebroken. Alleen de kerktoren staat er nog. De urnenmuur wordt 1,80 meter hoog, 40 centimeter dik en krijgt dertig urnenplekken. De kosten worden geschat op 50.000 euro.

Regiomaandag, 19 mei 2003

Wijnjewoude blij met nieuwe artsen

Wijnjewoude – De balie van de dokterspraktijk van Falk Lewin en Nicoline Lewin-van den Broek staat bomvol bloemen en planten. ‘Welkom in Wijnjewoude’ en ‘Gefeliciteerd met de praktijk’ staat er op de bijbehorende kaartjes.

Regiomaandag, 19 mei 2003

Meer toeristen op Schier

Schiermonnikoog – Schiermonnikoog trekt sinds de jaren tachtig drie keer zoveel toeristen. Dat komt omdat het eiland sinds ruim tien jaar de status heeft van nationaal park, zegt O. Overwijk van Natuurmonumenten. Niet waar, reageert burgemeester Fennema. De toeristen komen gewoon omdat het autoloze waddeneiland zo aantrekkelijk is, meent Fennema.

Regiomaandag, 19 mei 2003

Aquaduct moet Sneek uit de problemen helpen

Sneek - Sneek heeft er een aquaduct bij. Het Houkesloot Aquaduct, zoals het zaterdag gedoopt werd, moet een einde maken aan de verkeersopstoppingen in het centrum van Sneek, de industrieterreinen Houkesloot en ’t Ges beter ontsluiten en het fietsgebruik van personeel dat op de industrieterreinen werkt, stimuleren.

Regiomaandag, 19 mei 2003

Tjitske Bouma wint de Gouden Swipe

Leeuwarden – Bijna was de Nassau Harddraverij in Leeuwarden dit jaar weer niet doorgegaan. Nadat in 2001 de mond- en klauwzeercrisis roet in het eten gooide, vorig jaar de financiering niet rond kwam, bleek dit jaar de verzekering het evenement niet te willen dekken.

Regiomaandag, 19 mei 2003

Verkeerspark vertraagd door provincieruzie

Drachten - De oprichting van een praktijkcentrum voor autorijles in Drachten loopt vertraging op door een conflict tussen de drie noordelijke provincies. Drenthe en Groningen zijn afgehaakt af als partner in het Noordelijk Verkeerseducatiecentrum. Op z’n vroegst dit najaar zal het trainingscentrum op de voormalige Drachtster slipbaan openen. De plannen voor een kartbaan en verkeerstuin zijn afgeblazen.

Geloof & Kerkmaandag, 19 mei 2003

‘Professionalisering van kerkenwerk is riskant’

Leeuwarden – Professionalisering is een van de valkuilen voor kerken. Het gevaar dreigt dat persoonlijke betrokkenheid erdoor verdwijnt.

Geloof & Kerkmaandag, 19 mei 2003

‘Religie als stok om mee te slaan’

Leeuwarden - Overmorgen is het precies vijf jaar geleden dat president Soeharto moest aftreden. Sindsdien is Indonesië geteisterd door geweldsuitbarstingen, zoals ook afgelopen weekend weer bleek.

Sportmaandag, 19 mei 2003

Klaas Anne Terpstra plukt de vruchten van ‘Spartaanse’ voorbereiding

Wytgaard - Klaas Anne Terpstra werkte zich deze winter met zijn vrije formatiegenoten maanden in het zweet in de raquetballhal van Blomketerp in Franeker. Constant maar weer muurkaatsen. Misschien soms tot vervelens toe, maar hij plukt er de vruchten van.

Sportmaandag, 19 mei 2003

Eendracht maakt partuur Terpstra machtig

St. Annaparochie – Het is wellicht wat prematuur, maar toch: het heeft er het alle schijn van dat de absolute heerschappij in kaatsland niet langer in handen is van het partuur Pieter van Tuinen, André Kuipers en Chris Wassenaar. Hun opvolgers hebben zich inmiddels aangediend: Klaas Anne Terpstra, Jan Willem van Beem en Douwe Groenendijk.

Sportmaandag, 19 mei 2003

‘Hopen dat ze het leuk blijven vinden’

Burgum - Nog voor dat de laatste medailles aan het eind van zaterdag, de eerste dag van de Speedo finales van de Kring Friesland in Burgum aan de zwemmers tot twaalf jaar zijn uitgereikt, weet Sytze Kloosterman van de organiserende vereniging Wetterwille al dat de wedstrijden voor ‘zijn’ club een succes zijn. Niet alleen omdat blijkt dat er weer een toenemende belangstelling is voor wedstrijdzwemmen, meer nog toont de voorzitter zich tevreden omdat leden van Wetterwille in dit geweld heel goed meedoen.

Sportmaandag, 19 mei 2003

B-junior bezorgt IJVC de zege

Veenwouden - IJVC heeft een belangrijke stap gezet richting de derde klasse door nipt te winnen van Veenwouden. Goudhaantje was de zestienjarige invaller Freerk Bergstra, die de winnende treffer maakte.

Sportmaandag, 19 mei 2003

Toeschouwers in Huizen blijven weg na rellen Harkema

Huizen – De rellen van vorige week zaterdag in Harkema na de wedstrijd tussen Harkemase Boys en Quick Boys hebben diepe sporen nagelaten.

Sportmaandag, 19 mei 2003

Derdeklasserschap CSL is in het geding

Stiens - Vorig jaar schreef Ouwe Syl clubgeschiedenis door te promoveren naar de vierde klasse. Op dit niveau speelde de club niet eerder. Een jaar later hangt er een nog grotere sensatie in de lucht. Na de winst in Stiens op CSL kan het karwei komende zaterdag in Oude Bildtzijl worden afgemaakt. In beide kampen wist men echter te vertellen dat de strijd nog niet gestreden is.

Sportmaandag, 19 mei 2003

Harkemase Boys pakt draad op

Na alle commotie van een week eerder was een punt een prima resultaat. De werklust waarmee Harkemase Boys Huizen bestreed verrassend. Vorige week maandag kwam de groep nog bij elkaar om te bespreken of ze nog wel verder wilden in de strijd om het algehele kampioenschap van de zaterdagafdeling. ,,De lol was er af’’, zei verdediger Martijn Groenewold.

Sportmaandag, 19 mei 2003

De dag waarop het lelijke eendje model werd

20 mei 1993 is een historische datum in de geschiedenis van Sportclub Heerenveen. Op een zonovergoten Hemelvaartsdag verloor Heerenveen voor de ogen van 23.000 uitzinnige Friezen de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip met 6-2 van Ajax. Dinsdag is het tien jaar geleden.

Sportmaandag, 19 mei 2003

‘Dit is erg triest voor het amateurvoetbal’

Bij de wedstrijd tussen Huizen en Harkemase Boys waren zaterdag veel agenten aanwezig. Dat is nieuw in het amateurvoetbal en de aanblik was surrealistisch. Maar gezien de ongeregeldheden een week eerder in Harkema plots noodzakelijk.

Sportmaandag, 19 mei 2003

Gemiste kans ONS Sneek in beslissingsduel

Burgum - ONS Sneek wil dolgraag terug naar de hoofdklasse. De doelstelling waar de club dit seizoen van begin tot einde openlijk mee te koop liep. Maar zaterdag in het beslissingsduel tegen Oranje Nassau om het kampioenschap in de eerste klasse E kon de formatie van trainer Marcel Valk die ambitie nog niet waarmaken. De titel ging naar Groningen, de Snekers krijgen een herkansing in de nacompetitie.

Weermaandag, 19 mei 2003

Buien

Het is de rest van de dag wisselvallig weer met buien en daarbij is er kans op onweer. De minima liggen rond 9 graden. Morgen opnieuw buien. Het kwik ligt rond 14 graden en het waait matig tot (vrij) krachtig uit het zuidwesten of mogelijk even hard aan zee.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties