Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 19 mei 2006.

Bijschriftvrijdag, 19 mei 2006

Zegel

Bij het openen van het zevende zegel van het boek valt er een stilte....

Economievrijdag, 19 mei 2006

Rabo opent financieel centrum Heerenveen

Heerenveen – De Rabobank in Heerenveen heeft gisteren het nieuwe financieel adviescentrum geopend aan het Burgemeester Kuperusplein. Het centrum is bedoeld voor afspraken met adviseurs op het gebied van onder andere hypotheken, zakelijke adviezen, beleggingsadviezen en vermogensadvies.

Economievrijdag, 19 mei 2006

Omzet Max Havelaar in 2005 fors gegroeid

Utrecht - Vorig jaar is de handel in producten die vallen onder het Max Havelaar-keurmerk fors gegroeid. Het totale volume groeide ruim twintig procent, de verhandelde waarde nam toe met ruim 6 procent. Dit blijkt uit het jaarverslag van Stichting Max Havelaar.

Economievrijdag, 19 mei 2006

Koorn Immo biedt maatwerk in Duitse huizen


Economievrijdag, 19 mei 2006

Seminar ‘Brengt werken geluk?’

,,Ik haat het Zwitser Levengevoel”, zei CNV-voorzitter René Paas gisteren tijdens een seminar in Groningen.

Hoofdartikelvrijdag, 19 mei 2006

Verdeel...

Iedere partij heeft er weleens last van, maar de grote verdeeldheid zoals die in de VVD heerst, is wel heel opmerkelijk. Hoofdpersoon is Rita Verdonk, die in veel, heel veel tegenover het partijkader staat. Het laatste element in de verdeeldheid is de stemprocedure. Verdonk en haar campagneteam denken dat het hoofdbestuur langs slinkse wegen probeert de uitslag in de strijd tussen Verdonk en Rutte te beïnvloeden. Het bestuur heeft de leden gewezen op de mogelijkheid om voor de tweede keer te stemmen, nu via e-mail. De stem die via elektronische weg wordt uitgebracht, gaat vóór op de schriftelijk uitgebrachte. Het bestuur hoopt dat op deze wijze VVD-leden die al op Verdonk hadden gestemd, na alle gebeurtenissen van deze week hun stem wijzigen, aldus Verdonk. Het kamp-Verdonk 'vergeet' dat het ook andersom kan uitwerken: mensen die op Rutte hadden gestemd, kunnen deze week van gedachten zijn veranderd en alsnog op Verdonk stemmen.

Regiovrijdag, 19 mei 2006

Minister wil erkenning voor sector

Leeuwarden/Utrecht - De paardenhouderij floreert meer dan ooit: de sector kent inmiddels een omzet van 1,5 miljard euro. Ook de paardensport wint aan populariteit: In de afgelopen vijf jaar nam het aantal paardrijders van acht jaar en ouder toe met 18 procent naar 456.000.

Regiovrijdag, 19 mei 2006

Jeugdzorgprofessionals: Rijk moet minder bedenken en meer doen

Heerenveen - Een Minister en wethouder voor jeugd, zoals staatssecretaris Rutte en Operatie Jong voorstellen, is onzin. Dat zeiden verschillende deskundigen in de jeugdzorg gisteren op het congres Jong in Fryslân in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Geloof & Kerkvrijdag, 19 mei 2006

Geloofsbeleving kan niet zonder diepgang


Geloof & Kerkvrijdag, 19 mei 2006

Pater 'vergiftigd' in Kerk der Friezen

Rome - Opschudding afgelopen zondag tijdens de vroegmis van acht uur in de kerk van de heiligen Michele en Magno, beter bekend als de Kerk van de Friezen, op twee passen van het Sint Pietersplein in Rome. Nadat pater Josephin Celeste (37) op het plechtigste moment van de Eucharistieviering een slok uit de kelk met miswijn had genomen trok hij wit weg, zette de kelk neer en gebaarde dat hij zich niet goed voelde. In de kortste keren werd hij naar het Santo Spirito-ziekenhuis gebracht, letterlijk om de hoek.

Sportvrijdag, 19 mei 2006

Terugblik met zesvoudig Fries kampioen Gerard Vlieger

De Fierljepboun bestaat 50 jaar, reden om terug te blikken in de geschiedenis van de sport. Dan kom je al snel uit bij Gerhard Vlieger. Ondanks een carrière doorspekt met blessures zou hij in de jaren tachtig uitgroeien tot één van de beste ljeppers ooit.

Weervrijdag, 19 mei 2006

Koel en wisselvalligACTUEEL
Familieberichten
Advertenties