Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 19 mei 2016.

Hoofdartikeldonderdag, 19 mei 2016

Mooie cijfers, maar onrechtvaardige zorg

Het was gisteren Verantwoordingsdag, de dag in mei waarop de regering de boeken moet openen. Het is ook de dag dat de Algemene Rekenkamer laat weten of de begrote bedragen verantwoord zijn besteed.

Regiodonderdag, 19 mei 2016

Een jaar in het LAKS en dan ook nog examen doen

Sneek - Samen met zes anderen vormt Jelmer Hoogland het bestuur van het LAKS. De scholierenvakbond staat vooral bekend om de examenklachtenlijn. Zodra een examen afgelopen is, grijpen scholieren naar de telefoon om hun beklag te doen. De vragen zijn te moeilijk, het examen te lang, een vogel fladderde door de gymzaal, van alles komt voorbij.

Regiodonderdag, 19 mei 2016

63-jarige timmerman krijgt na drie jaar WW een baan

Wolvega - ,,De hoop op een contract op mijn leeftijd had ik al lang opgegeven. Ik zat drie jaar in de WW, heb me suf gesolliciteerd, maar kreeg overal nul op het rekest", zegt de 63-jarige Jannes Mulder uit Wolvega. Via het re-integratiebedrijf van de gemeente Weststellingwerf kreeg hij onlangs een jaarcontract bij Meubelmakerij De Esdoorn in zijn woonplaats. ,,Ik sprong een gat in de lucht, geweldig."

Regiodonderdag, 19 mei 2016

Caparis moet directeur weer in dienst nemen

Drachten - Sociale werkvoorziening Caparis moet de geschorste directeur Tjerk Sinnema meteen weer in dienst nemen. Dat bepaalde de rechtbank Noord-Nederland in het gisteren uitgebrachte vonnis van een kort geding dat eind april diende.

Regiodonderdag, 19 mei 2016

Friese politie zag minder misdaad in 2015

Leeuwarden - De geregistreerde criminaliteit in Fryslân is in 2015 sterk gedaald ten opzichte van 2014. Dat blijkt uit de jaarcijfers die gisteren zijn gepubliceerd. De politie in Fryslân registreerde vorig jaar 25.204 misdrijven. Dat zijn 1736 minder dan in 2014, toen 26.940 misdrijven geturfd werden. De politie zette de afgelopen jaren flink in op het terugdringen van de zogeheten high impact crimes, zoals inbraken en straatroven. Dat is terug te zien in de cijfers. In 2014 noteerde de politie 4734 van dergelijke misdaden, vorig jaar stopte de teller op 4208. De dalende trend is al jaren bezig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties