Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 19 juni 2010.

Cultuurzaterdag, 19 juni 2010

Gijs Leenaars dirigent Capella Frisiae

Leeuwarden - Gijs Leenaars (Nijmegen, 1978) is deze week benoemd tot vaste dirigent van Capella Frisiae. Hij volgt Hoite Pruiksma op, die al in januari 2008 zijn functie van artistiek leider neerlegde.

Cultuurzaterdag, 19 juni 2010

Bibliotheken in midden-Fryslân lenen e-readers uit

Leeuwarden - De bibliotheken in de gemeenten Boarnsterhim, Leeuwarden en Tytsjerksteradiel lenen vanaf maandag e-readers uit. De Bibliotheken Midden-Fryslân komt hiermee omdat uit onderzoek van Stichting Marktonderzoek Boekenvak blijkt dat steeds meer mensen overwegen een e-reader te kopen en dat ze graag e-boeken willen lenen bij de bibliotheek.

Cultuurzaterdag, 19 juni 2010

Aftrap tournee winnaars van Kunstbende 2010

Leeuwarden - De acht winnaars van Kunstbende 2010 beginnen vandaag aan hun tour langs zomerfestivals in Nederland. De aftrap van The Best of Kunstbende is op jongerenfestival Breakfest in Landgraaf. De jongeren kregen de optredens cadeau bij het winnen van de landelijke finale van Kunstbende. Onder hen is de Dokkumer Gerben de Jong, die won in de categorie Theater en Performance.

Hoofdartikelzaterdag, 19 juni 2010

Kerksluiting...

De sluiting van vier PKN-kerken in Leeuwarden is ‘groot nieuws’ geweest, tot in landelijke kranten en bladen. Terecht, de sluiting van zo veel kerken ineens is een ingrijpende gebeurtenis, die ook een signaalfunctie heeft voor kerken in andere plaatsen.

Regiozaterdag, 19 juni 2010

Niemand houdt ’t geluid in de gaten als het dorpsfeest losbarst

Leeuwarden - Friese gemeenten hanteren geen geluidsnormen voor dorpsfeesten, kermissen en andere evenementen in de openlucht. De enkele gemeente die wel zo’n norm heeft, controleert daar niet op. In de vergunningen wordt in de regel alleen iets gezegd over de tijdstippen waarop het feest moet ophouden, maar ook daarop wordt - zolang er niet wordt geklaagd - meestal niet gelet. En als er wel klachten zijn, worden die na afloop besproken. Ingrijpen tijdens het feest is not done.

Regiozaterdag, 19 juni 2010

Weer profiteert Fryslân amper van bouwgift

Leeuwarden - Voor 250 nieuwbouwhuizen in Fryslân heeft het ministerie van VROM subsidie beschikbaar gesteld om de woningbouw op gang te houden. Daarmee komt Fryslân er opnieuw bekaaid vanaf. Buiten Fryslân daalt naar verhouding tweeënhalf keer zoveel subsidie neer.

Regiozaterdag, 19 juni 2010

Weer profiteert Fryslân amper van bouwgift

Leeuwarden - Voor 250 nieuwbouwhuizen in Fryslân heeft het ministerie van VROM subsidie beschikbaar gesteld om de woningbouw op gang te houden. Daarmee komt Fryslân er opnieuw bekaaid vanaf. Buiten Fryslân daalt naar verhouding tweeënhalf keer zoveel subsidie neer.

Regiozaterdag, 19 juni 2010

Een fietselfstedentocht als schoolkamp

Tersoal - Ze hebben er de hele week voor op de fiets gezeten en gisteren was het dan zover. De veertien leerlingen van groep 6, 7 en 8 van kns de Reinbôge in Tersoal kregen gisteren bij aankomst op het schoolplein een Elfstedenkruisje uitgereikt nadat ze bij wijze van schoolkamp langs alle elf steden zijn gefietst.

Regiozaterdag, 19 juni 2010

Blauwe jongenskamer, solexen en Laurel & Hardy

Leeuwarden - De reizende tentoonstelling De Wonderjaren is deze zomer te zien in Tresoar in Leeuwarden. Het nagemaakte klaslokaal en de blauwe jongensslaapkamer laten zien hoe onder andere acteur Frank Groothof opgroeide in de jaren vijftig.

Sportzaterdag, 19 juni 2010

Eerste kransen Van Althuis en Flisijn

Ternaard - Pieter van Althuis, Jacob Wassenaar en Gerrit Flisijn hebben gisteren in Ternaard de uitnodigingspartij voor hoofdklassers gewonnen. In de finale was het trio te sterk voor Jelmer Hofstee, Herman Sprik en Daniël Iseger. Voor Van Althuis en Flisijn waren het hun eerste kransen in de hoofdklasse. ,,Het is een mooie dag voor ons”, lacht Van Althuis, die ook koning werd, breeduit.

Sportzaterdag, 19 juni 2010

NK skaten op weg dankzij ‘toverformule’ in Sneek

Sneek - Om zeven uur wordt het NK skaten op de weg even stilgelegd voor de officiële openingsceremonie. Het evenement op het sportcomplex Het Schuttersveld in Sneek is gisteravond al een uur eerder begonnen, maar de hoogwaardigheidsbekleders van de gemeente kunnen zich niet eerder vrij maken vanwege de start van het Alve Marren project. Nadat jeugdige ‘ijssterren’ op skeelers de nationale driekleur hebben ‘ingereden’, wordt de ceremonie afgerond met het hijsen van de vlag, terwijl jong Advendo het volkslied speelt.

Sportzaterdag, 19 juni 2010

De Vries verlengt contract met twee jaar

Leeuwarden - SC Cambuur heeft Mark de Vries twee jaar langer aan zich kunnen binden. Na moeizame onderhandelingen kwamen beide partijen uiteindelijk toch contractverlenging overeen, zo maakte de club uit de Jupiler League gisteren bekend. De Vries (34) maakte afgelopen seizoen 21 doelpunten voor Cambuur en bracht daarmee zijn totaal op precies honderd treffers. De forse kopsterke, maar ook ‘voetsterke’ aanvaller werd tevens uitgeroepen tot beste speler van de Jupiler League. De Vries begon zijn loopbaan in het betaalde voetbal bij Volendam. Hij deed vervolgens onder andere Niort, Dordrecht’90, Heart of Midlothian, Leicester City, sc Heerenveen, ADO Den Haag, Leeds United en Dundee United aan. Voor het seizoen 2008-2009 kwam hij op proef bij SC Cambuur, eerst als pinchhitter, maar vorig seizoen als een spits van vaste waarde. Hij groeide uit tot de schrik van elke defensie die draaiend en koppend zijn doelpunten maakt en ook anderen daartoe in staat stelt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties