Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 19 juli 2006.

Bijschriftwoensdag, 19 juli 2006

Kinderen

Lezen: Psalm 127: 3-5

Bijschriftwoensdag, 19 juli 2006

Zonder God

Lezen: Psalm 127: 1-2

Economiewoensdag, 19 juli 2006

Frysl‚n haalt weinig nieuw werk binnen

Leeuwarden - Frysl‚n haalt weinig nieuwe bedrijven en vestigingen binnen. De laatste vijf jaar kozen twaalf bedrijven ervoor om hier een nieuwe vestiging te plaatsen. Gezamenlijk leverde dat 1215 nieuwe banen op. Dat is 1,9 arbeidsplaats per duizend inwoners, veel lager dan het gemiddelde van 2,7. Groningen en Drenthe doen het wel bovengemiddeld.

Economiewoensdag, 19 juli 2006

Minder melk door nieuwe hittegolf

Leeuwarden - Melkveehouders leveren met de hitte minder melk af. Hoe groot de daling is, is volgens woordvoerder R. van Dongen van Friesland Foods nog niet aan te geven.

Economiewoensdag, 19 juli 2006

Van der Heide, meer dan bliksembeveiliging

Kollum - Begonnen als bliksembeveiliger, trekt de Van der Heide Groep zijn activiteiten steeds breder. Elektrische beveiliging, is de gezamenlijke noemer onder deze activiteiten. Met 250 medewerkers, waarvan honderd in Kollum, is Van der Heide een van de grotere werkgevers in die regio. Het bedrijf draait weer naar tevredenheid, constateert algemeen directeur Sjoerd Resink (48) na drie jaar. Maar hij wil meer.

Hoofdartikelwoensdag, 19 juli 2006

IsraŽlisch optreden...

In de kritiek op het IsraŽlische optreden in Libanon valt vaak het woord íbuitenproportioneelí. IsraŽl zou met buitensporig veel geweld Hezbollah aanpakken waardoor onschuldige burgerslachtoffers vallen en Libanon onnodig zwaar wordt verwoest. Die mening zijn bijvoorbeeld de Russische president Poetin, zijn Franse ambtgenoot Chirac en de Europese Commissie toegedaan. De Amerikaanse president Bush en de Britse premier Blair tonen meer begrip voor de IsraŽlische acties, al dringen zij er bij Jeruzalem op aan dat burgers zo veel mogelijk worden ontzien.

Regiowoensdag, 19 juli 2006

Veel moeders te vroeg weer aan het werk

Leeuwarden - Vrouwen moeten na een bevalling te snel weer aan het werk doordat hun recht op verlof te kort schiet. Dat is de mening van zeven op de tien verloskundigen. Tweederde van de vroedvrouwen hoort geregeld dat jonge moeders op hun werk in de problemen komen, zo kort na hun zwangerschap.

Regiowoensdag, 19 juli 2006

Frysl‚n: meer partijen laten bieden op Nuon

Leeuwarden - Nuon moet meerdere kandidaten de kans bieden tot een fusie te komen met het energiebedrijf. Dat vindt het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Frysl‚n. Een open aanbieding levert volgens gedeputeerde Ploeg (FinanciŽn) mogelijk meer op dan de fusieplannen die Nuon heeft met collega Essent, die onlangs naar buiten kwamen. Ploeg heeft een vergadering van grootaandeelhouders aangevraagd om de kwestie te bespreken.

Regiowoensdag, 19 juli 2006

Vrijwilligerstekort blijft

Leeuwarden - Verenigingen en organisaties in Frysl‚n slagen er niet in het tekort aan vrijwilligers weg te werken. In een provinciale enquÍte onder bijna zevenduizend organisaties met overwegend maatschappelijk belang zegt 26 procent een tekort aan vrijwilligers te hebben. Dit is nagenoeg gelijk aan de uitkomst van dezelfde enquÍte vier jaar eerder.

Geloof & Kerkwoensdag, 19 juli 2006

Heil en genezing als dienst

Er is een groeiende behoefte aan genezing van heel de mens. Vorige maand promoveerde predikant Harmen de Vries uit Amsterdam op dit onderwerp aan de Vrije Universiteit. Zijn stelling is dat de dienst van de genezing in Nederlandse zorginstellingen een zinvolle aanvulling kan zijn op de reguliere gezondheidszorg.

Weerwoensdag, 19 juli 2006

Hittegolf

Vandaag komt de tweede hittegolf van dit seizoen tot stand. In Frysl‚n zijn maxima rond de tropische 30 graden haalbaar. Op de wadden wordt het 27 graden. Verder is het vrijwel voluit zonnig en waait er een zwakke tot matig, toenemende wind uit het oosten tot noordoosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties