Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 19 augustus 2008.

Cultuurdinsdag, 19 augustus 2008

Jonge pianist Neve, wars van sensatie

Een aanstormende jonge pianist uit België, die ook internationaal steeds meer doorbreekt. In 2000 sloot Jef Neve (Turnhout, 1977) zijn conservatoriumtijd aan het Lemmensinstituut in Leuven succesvol af, na gestudeerd te hebben bij beroemde pianisten als Martial Solal en Brad Mehldau. Neve maakt tot nog toe een snel ontwikkelende carričre door. Niet alleen als jazzpianist, maar ook als componist van filmmuziek en als uitvoerend klassiek pianist. Zaterdag is hij te gast in Leeuwarden.

Cultuurdinsdag, 19 augustus 2008

‘It Froeneboek’ Aksjeboek van Sutelaksje

Leeuwarden - ‘It Freoneboek’ is het Aksjeboek foar bern tijdens de Sutelaksje van 2008. Het boek wordt zaterdag gepresenteerd in Burgum. Het boek is samengesteld door Baukje Wytsma en Akky van der Veer naar aanleiding van het thema poëzie dat centraal staat in de Berneboeketiid.

Economiedinsdag, 19 augustus 2008

Uitgever Banda moet schrappen in banen

Kollum - Uitgeverij Banda moet ingrijpend reorganiseren. Dat zegt directeur Andre Banda. De drukkerijen in Kollum en Heerenveen blijven buiten de reorganisatie. Ook bij de redactie in Kollum zullen er geen banen verdwijnen. Volgens de directeur wordt vooral op de ondersteunende diensten zoals teletypistes bezuinigd. ,,Vooral door meer te automatiseren op de beide vestigingen hopen we voldoende besparingen door te voeren.”

Hoofdartikeldinsdag, 19 augustus 2008

De zorgmanager...

Moet je mensen van zeventig jaar en ouder wel of niet reanimeren? Ieder weldenkend mens wil op zo‘n vraag geen antwoord geven. De vraag deugt niet omdat ze te algemeen is. Iedere vraag naar leven of dood móet een specifieke vraag zijn, anders wordt het stellen van de vraag naar leven en dood een groot gevaar.

Regiodinsdag, 19 augustus 2008

Monteurs drukna onweer op Ameland

Ameland - Amelanders ondervinden nog steeds de gevolgen van de blikseminslagen van ruim een week geleden. Monteurs van elektronicazaken op het eiland zijn druk bezig om televisies en andere elektrische apparatuur te herstellen. Een symposium over natuurwebcams is uitgesteld, omdat alle apparatuur is vernield.

Regiodinsdag, 19 augustus 2008

‘Instroom bouwstudie mbo moet verdubbeld’

Leeuwarden - De instroom van het aantal studenten in de mbo-opleiding Bouw-Infra moet verdubbeld worden, om voldoende gekwalificeerd personeel voor de sector in Fryslân te behouden. Dat stelt Stichting BouwTalent Friesland, waarin onder meer Bouwend Nederland, NHL, ROC Friese Poort en het Friesland College vertegenwoordigd zijn.

Regiodinsdag, 19 augustus 2008

Milieu komt goed weg bij berging van ponton

Burgum - De berging van de omgeslagen baggerponton op de Wide Ie bij Burgum is gisteren voorspoedig verlopen. Dat meldt Wetterskip Fryslân desgevraagd. De berging werd de afgelopen dagen steeds uitgesteld in verband met de harde wind. ,,Het is perfect gegaan”, aldus een woordvoerder. ,,Er is minder dan tien liter gasolie in het oppervlaktewater buiten het oliescherm terecht gekomen.”

Regiodinsdag, 19 augustus 2008

Wachten op gevolgen afsluiting A32

Heerenveen - De gemeente Heerenveen onderneemt voorlopig geen actie betreffende de gedeeltelijke afsluiting van de A32. Dat zegt wethouder Scheweer. Hij wil eerst weten hoe groot de overlast is van het afsluiten van de rijbaan tussen Willemsoord en Heerenveen.

Regiodinsdag, 19 augustus 2008

Een historisch schip als cultuurpodium

Leeuwarden - Op de hoek van de Snekerkade ligt sinds deze week het resultaat te bewonderen van ouderwetse ambacht, drie jaar renovatie en eindeloos geduld. Het in ere herstelde beurtschip Gaasterland is de nieuwste aanwinst voor de museumhaven van Leeuwarden.

Geloof & Kerkdinsdag, 19 augustus 2008

De Oase: rustpunt en ontmoetingsplaats

Soest - Steeds vaker duiken termen op als gemeentestichting, emerging churches en fresh expressions. Ze hebben één ding gemeen: het gaat om nieuwe missionaire kerkvormen, met als centrale vraag: hoe kan het door de eeuwen heen overgeleverde christelijke geloof op een prikkelende en relevante manier opnieuw aansluiting vinden bij de omringende cultuur. In een serie een greep uit initiatieven die experimenteren met nieuwe kerkvormen in Nederland. Vandaag: de OASE in Soest.

Geloof & Kerkdinsdag, 19 augustus 2008

Religieuze leiders VS: pak armoede aan

New York - Hooggeplaatste katholieke, protestantse, joodse en islamitische leiders hebben Barack Obama en John McCain opgeroepen om ernst te maken met de aanpak van armoede. ,,Als gelovigen, geloven we dat het immoreel is om de meest kwetsbaren in onze samenleving te negeren’’, schrijven ze in een brief aan de beide presidentskandidaten.

Geloof & Kerkdinsdag, 19 augustus 2008

Vrijwilligersdagen Jaar Religieus Erfgoed

Leeuwarden - De stichting 2008 Jaar van het Religieus Erfgoed zet in oktober de mensen in het zonnetje die zich hebben ingezet voor het jaar van Religieus Erfgoed. Er komen vrijwilligersdagen in ’s-Hertogenbosch, Haarlem en Zwolle. Dankzij de vrijwilligers kunnen mensen een dienst bijwonen, wordt er onderhoud gepleegd, worden er rondleidingen gehouden en andere publiciteit verkregen, aldus de organisatie. ‘Zo kan een breed publiek kennis maken met de schoonheid en de rijkdom van ons kwetsbare cultuurgoed. Tegelijkertijd wordt draagvlak gekweekt om zorgvuldig met ons religieus erfgoed om te gaan.’

Sportdinsdag, 19 augustus 2008

De val van de volleybaldames, van binnenuit bekeken

In het voorjaar van 2005 vroeg Kees Kooman uit Ee aan trainer/coach Avital Selinger of hij de nationale vrouwenvolleybalploeg van dichtbij mocht volgen in hun aanloop naar en kwalificatie voor de Olympische Spelen in Beijing, inclusief het interviewen van alle speelsters en begeleiders voor geschreven portretten.

Sportdinsdag, 19 augustus 2008

Coach 2008: Maurice Paardenkoper

We zijn al weer op weg naar de sluitingsceremonie. De hoogste tijd om wat suggesties te doen om Nederland te behoeden voor dwaze conclusies in de epiloogfase. En natuurlijk evalueren we sporters en coaches die we in deze rubriek hebben gevolgd.

Sportdinsdag, 19 augustus 2008

Trio Dijkstra moet op dames PC aan de bak

Weidum - Het favoriete partuur van Géjanna Dijkstra, Gerieke de Groot en Afke Hijlkema zal morgen in Weidum op de dames PC stevig aan de bak moeten. Het trio zit in het kwalitatief sterke eerste blokje en moet het in de eerste omloop opnemen tegen de outsiders Klaske de Jong, Sjoukje Visser en Aukje van Kuiken. Dat was het resultaat van de loting, die gisteravond in Weidum plaats had.

Sportdinsdag, 19 augustus 2008

Beloftes Heerenveen winnen Friese derby

Heerenveen Het belofteteam van Sportclub Heerenveen heeft gisteravond het eerste serieuze succesje van het seizoen 2008-2009 binnen gehaald. Op eigen veld won Heerenveen de Friese derby met 1-0 van SC Cambuur-Leeuwarden.

Sportdinsdag, 19 augustus 2008

Johnson vertrekt naar Amerika

Heerenveen De Canadees Will Johnson vertrekt naar de Amerikaanse Major League Soccer (MLS).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties