Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 19 september 2011.

Cultuurmaandag, 19 september 2011

Martini Jongenskoor Sneek in EO-programma

Sneek - Het Martini Jongenskoor Sneek treedt komende zaterdag op in het EO-programma Nederland Zingt. De opnamen voor dit televisieprogramma met religieuze muziek zijn in het voorjaar gemaakt in de Sneker Martinikerk. Eerder werkte het Martini Jongenskoor al eens mee aan opnamen voor Nederland Zingt in de Grote kerk te Naarden. Het Martini Jongenskoor is een opstapplaats voor jeugdig zangtalent uit de regio dat soms zijn weg vindt naar een professionele zangcarričre. Het programma Nederland Zingt wordt zaterdagavond uitgezonden tussen 18.30 en 18.55 uur

Cultuurmaandag, 19 september 2011

Ůtlopers uit Sneek winnen Dweildag Mijdrecht

Sneek - Blaaskapel de Ůtlopers uit Sneek hebben eergisteren de Mijdrechtse Dweildag gewonnen. Zij lieten daarmee negen orkesten achter zich. Vooral het enthousiasme en de interactie met het publiek werd door de vierkoppige vakjury erg gewaardeerd. Dit resulteerde in een ruime eerste plaats en een wisselbeker die met luid gejoel in ontvangst werd genomen. Eerder dit jaar wonnen de Ůtlopers al de Zoelensche dweil in Zoelen en werd de blaaskapel zevende tijdens het NK in Groenlo.

Economiemaandag, 19 september 2011

Kwart meer appels geoogst dan vorig jaar

Rijswijk - Fruitteeltbedrijven kunnen tevreden zijn met hun appeloogst. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) raamt de oogst van de appels dit jaar op 418 miljoen kilo, een kwart meer dan vorig jaar. Bovendien zal de opbrengst uitkomen op 50 ton per hectare, de hoogste opbrengst ooit en 12 procent meer dan in het vorige topjaar 2009. Zaterdag was de Nationale Appelplukdag, waarbij bezoekers van fruitteeltbedrijven zelf appels mochten plukken.

Hoofdartikelmaandag, 19 september 2011

De confrontaties in de FNV en de PvdA

Voor een flink deel van de vakbeweging in ons land is het vandaag een bijzondere dag. De voorzitters van de twee grootste FNV-bonden hebben openlijk het conflict gezocht met de voorzitter van de FNV Vakcentra, Agnes Jongerius.

Regiomaandag, 19 september 2011

Het eerste eigen dorpsfeest

Feanwâldsterwâl - Inwoners van Feanwâldsterwâl hebben zaterdag hun eerste, eigen dorpsfeest gevierd. Begin dit jaar werd het dorp door de gemeenten Dantumadiel en Tytsjerksteradiel erkend als zelfstandig dorp. Met het hijsen van een eigen vlag en optredens van plaatselijke zangers en muzikanten werd dit gevierd.

Regiomaandag, 19 september 2011

Fenomeen Annichje fan Bokkum klasse apart

Hinne Bokma

Regiomaandag, 19 september 2011

150 lezers op de FD-middag in Earnewâld

Arjen Bakker

Regiomaandag, 19 september 2011

Op de Luchtmachtdagen is de Landmacht ook heel leuk

De Luchtmachtdagen op de vliegbasis Leeuwarden boden vrijdag en zaterdag spektakel van straaljagers, maar de presentaties van de Landmacht waren minstens zo leuk.

Regiomaandag, 19 september 2011

Leeuwarden wacht nieuwe bezuinigingen

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden neemt voorlopig nog geen nieuwe bezuinigingsmaatregelen. Dat zei wethouder Andries Ekhart vanochtend bij de presentatie van de begroting voor 2012. Voorlopig, omdat de plannen van de regering - die morgen in volle omvang worden gepresenteerd - nog niet zijn meegenomen in de begroting. ,,Pas bij het verschijnen van de september-circulaire (waarin staat wat de gevolgen van de regeringsmaatregelen voor de gemeenten betekenen, red.) wordt duidelijk hoe we er echt voor staan”, aldus Ekhart.

Geloof & Kerkmaandag, 19 september 2011

Mennisten verkennen nieuwe geloofswegen

Liefst 1500 doopsgezinden waren gisteren aanwezig tijdens de jubileumviering van doopsgezinden in en rondom Mennorode in Elspeet. De jeugd kreeg een prominente plek in het programma.

Geloof & Kerkmaandag, 19 september 2011

Betty en Pieter bezochten zeker 80 Tsjerkepaad-kerken

Leeuwarden - In de Waalse Kerk in Leeuwarden vond zaterdag de afsluitingsbijeenkomst van de open kerkenroute ‘Tsjerkepaad 2011’ plaats. 270 Friese kerken waren dit jaar open. Coördinator Gerrit Groeneveld van Stichting Tsjerkepaad keek met een zeer tevreden gevoel terug. ,,We kunnen terugzien op een heel goed geslaagd Tsjerkepaad, met nog weer meer bezoekers dan vorig jaar en toen waren er naar schatting al veertigduizend.’’

Sportmaandag, 19 september 2011

Sportquiz: WK wielrennen

Pieter Weening, Maarten Tjallingii, Anouska Koster en Lieuwe Westra gaan de komende week bij de wereldkampioenschappen wielrennen in Denemarken namens Fryslân proberen een gooi te doen naar de felbegeerde regenboogtruien. De laatste komt als eerste in actie bij de individuele tijdrit, terwijl de andere drie meedoen aan de wegwedstrijd. Deze keer staat de kennisquiz derhalve in het teken van het WK wielrennen.

Sportmaandag, 19 september 2011

Tri-Ambla

Terwijl we net in een schitterende Alberto Tomba-stijl de Hohe Salve waren af geroetsjt en nu bij Frau Hannie in Söll-Zentrum met de beentjes omhoog lagen te chillen zei Auke, éénmalig bedwinger van de (hele) triatlon van Almere, zonder enige aanleiding: ,,De Tri-Ambla op Amelân, hoe liket de mantsjes dat?’’

Sportmaandag, 19 september 2011

‘Een helm? Als je echt niets op wilt lopen, moet je in bed blijven liggen’

Het zag er angstaanjagend uit. Ruim een kwartier lag PSV-doelman Przemyslaw Tyton gisteren roerloos op het veld voordat hij met een zware hersenschudding het Philips-stadion werd uitgedragen. Na eerdere ingrijpende keepersongelukken met Joey Didulica (AZ) en Petr Cech (Chelsea) rijst de vraag of hoofdbescherming voor doelverdedigers niet verplicht zou moeten worden.

Sportmaandag, 19 september 2011

Triemstra zet op de Oldehovepartij kroon op kaatsjaar

Leeuwarden - Op de hoogmis van de Leeuwarder Kaats Club (LKC) - de Oldehovepartij - stond de beste kaatser, althans de succesvolste, gistermiddag nog eenmaal op het altaar. Taeke Triemstra greep de slotpartij van het kaatsjaar 2011 aan voor een ultieme proeve van bekwaamheid.

Sportmaandag, 19 september 2011

Topkaatsers eisen vrijwel alle punten en premies op

Leeuwarden - Liefst 51 kaatsers deden dit seizoen een greep in de prijzenpot. Het gros van de punten (en de geldpremies) ging naar de drie parturen die alle overwinningen in vrije samenstelling voor zich opeisten. Het gat tussen de nummer negen Marten Feenstra en de nummer tien Herman Sprik bedraagt daarom niets voor niets veertien punten.

Sportmaandag, 19 september 2011

Individuele kwaliteit geeft doorslag in Venlo

Met een goed gevoel stapt sc Heerenveen morgen weer in de bus voor deel twee van het tweeluik tegen VVV-Venlo. In hetzelfde theater De Koel werd zaterdagavond de eerst tik uitgedeeld door de Friese club op basis van individuele kwaliteiten.

Sportmaandag, 19 september 2011

Rapportcijfers Heerenveen

Vandenbussche - 6

Sportmaandag, 19 september 2011

Voor Bouwmeester is geen zee te hoog

Ameland - Met Marit Bouwmeester aan de start had de Tri-Ambla op Ameland zaterdag onverwacht een olympisch kandidaat aan de start. Niet in de triatlon, maar als zeilster. Bouwmeester wist pas drie weken eerder van haar trainer Jur Roemers uit Dokkum dat ze niet in het NK zeilen bij Medemblik zou starten en maar flink moest gaan zwemmen.

Sportmaandag, 19 september 2011

Aris wil nieuwe stappen maken met Braal

Leeuwarden - De basketballers van Lasaulec Aris hebben zich zaterdag met een ruime oefenzege op Rotterdam (83-67) aan het eigen publiek gepresenteerd. Onder de nieuwe coach Erik Braal waait er na het tijdperk Pete Miller een duidelijke frisse wind in het Leeuwarder Kalverdijkje. Met zijn vooruitstrevende manier van werken hoopt Aris om de bovenste plaatsen mee te gaan doen in een gedevalueerde basketbalcompetitie.

Sportmaandag, 19 september 2011

Met veel inzet en geduld zet TOP’63 weg naar boven in

Oppenhuizen - Het is een fraai staaltje techniek waarop men tien jaar geleden niet had hoeven rekenen in Oppenhuizen. Spits Atze Atsma (34) van TOP ’63 zet in het competitieduel met Beetgum zijn hak tegen een voorzet en ziet tot zijn eigen afgrijzen de bal via de binnenkant van de paal terugspringen in het veld. ,,Moet erin, Atze’’, klinkt het spottend vanaf de kant.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties