Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 19 oktober 2004.

Bijschriftdinsdag, 19 oktober 2004

Eenzaamheid

Veel mensen in onze moderne samenleving blijven eenzaam.

Economiedinsdag, 19 oktober 2004

Ook Europa wil groter aandeel biolandbouw

Luxemburg – Ook de Europese ministers van Landbouw gaan de biologische landbouw stimuleren. Zij doen dit door meer en betere voorlichting over biologische producten en door het verbeteren van de controle op biologische landbouw. Afgelopen vrijdag besliste de Nederlandse regering al om biologische landbouw meer te stimuleren.

Hoofdartikeldinsdag, 19 oktober 2004

Godsdienstvrijheid en liberalen

Minister Verdonk heeft het moeilijk met moslims die in ons land een fundamentalistische islam onderwijzen. Het liefst wil ze moslims die naar ons land komen, de nieren proeven. Wie zich bekent tot een haar niet welgevallige visie op de islam, komt het land niet in. De minister zei een en ander in Turkije, waar ze een paar dagen op werkbezoek was.

Regiodinsdag, 19 oktober 2004

Populaire IFKS hindert strontrace

Workum – Hijgend en puffend trekt een jongetje aan de lijn van de Ulbe Zwaga. Het hele publiek wordt uitgenodigd om de deelnemers van de strontrace op gang te helpen. Maar de kinderen zijn het fanatiekst. ,,Kom op’’, motiveert een schipper vanaf het water. ,,Jaha, ik loop al’’, klinkt het geďrriteerd vanuit de kindermond. Maar hij zet door. Pas als het skűtsje op eigen kracht verder kan, laat hij het touw los.

Regiodinsdag, 19 oktober 2004

Fietsbruggen bij Britsum niet veilig

Britsum – Twee houten bruggen over de Stienservaart bij Britsum zijn niet veilig. De palen zijn aangetast en moeten dringend worden vervangen. De zogenoemde hooghouten worden gebruikt door fietsers en voetgangers die van of naar de Dokkumer Ee gaan. Volgens H. Hiemstra van de gemeente Leeuwarderadeel is het niet zo dat de bruggen moeten worden afgesloten voor het verkeer. ,,Zo erg is het niet. Er moet alleen wel wat aan gebeuren, want de draagconstructie is niet goed. Als het flink gaat vriezen, moeten we opletten”, aldus Hiemstra.

Regiodinsdag, 19 oktober 2004

Clubgebouw na brand eigenlijk mooier

Appelscha – Natuurlijk, het was een klein drama dat zich in de nacht van 29 op 30 oktober vorig jaar afspeelde. Het pasgeopende clubgebouw De Hoolten Klinte van de Historische Vereniging Appelscha brandde tot aan de fundering toe af. Nu bijna een jaar later opent de Historische Vereniging Appelscha opnieuw haar clubhuis. En eigenlijk, zegt voorzitter Henk Jongsma, is dit gebouw veel mooier dan wat er stond voor de brand. ,,Veel moderner.’’ Zaterdag gaat het clubgebouw officieel open.

Regiodinsdag, 19 oktober 2004

CDA ‘behoedt’ Westergo voor bescherming

Menaldum – Westergo wordt geen Nationaal Landschap en de Waddenzee komt niet op de Unesco Werelderfgoedlijst. Daar zal de CDA-fractie in de Tweede Kamer voor zorgen. De economie in de zone Leeuwarden-Harlingen mag zich van het CDA onbeperkt ontwikkelen, maar vooral het provinciebestuur zal harder moeten trekken om die kans te benutten.

Geloof & Kerkdinsdag, 19 oktober 2004

Kinderwerk als groeimarkt

Leeuwarden - Deze maand worden overal in het land de najaarsbeurzen gehouden waar uitgevers van materiaal voor kindernevendiensten zich presenteren. In tegenstelling tot voorgaande jaren ontbreekt De Kandelaar . Het blad van vrijzinnige origine is na 56 jaar gestopt. Twee andere bladen, Vertel het maar en Bonnefooi , zien juist wel groei, in een tijd dat de markt aan het krimpen is. ‘Kind op Zondag’ is nog altijd de grootste.

Sportdinsdag, 19 oktober 2004

Voorlopig einde aan profbestaan van Eelke van der Wal

Leeuwarden – De professionele wielerloopbaan van Eelke van der Wal is voorlopig ten einde. Manager Arend Scheppink van de BankGiroLoterij-ploeg maakte maandag bekend dat de wielerformatie definitief ophoudt te bestaan. Hij is er niet in geslaagd een nieuwe sponsor te vinden voor komend seizoen. De eerstejaarsprof uit Holwerd staat daardoor op straat.

Sportdinsdag, 19 oktober 2004

Sipke Ernst remiseert in Hoogeveen

Hoogeveen – Schaker Sipke Ernst uit Damwoude komt op het Essent schaaktoernooi in Hoogeveen maar moeizaam op gang. In de Open Groep kwam de Fries, die als negende is geplaatst, maandag niet verder dan een remise tegen de als 46ste geplaatste Jaap Vogel. Door dat resultaat blijft Ernst in Hoogeveen middenmoter.

Sportdinsdag, 19 oktober 2004

Heerenveen blijft op de nul steken

Heerenveen – Het beloftenteam van Sportclub Heerenveen is er maandagavond niet in geslaagd zich te ontdoen van Feyenoord. Voor de ogen van zo’n 7000 voornamelijk jeugdige kijkers werd het in Abe Lenstra-stadion 0-0.

Sportdinsdag, 19 oktober 2004

Henk Angenent scherpt pr op 5000 meter aan

Heerenveen – Henk Angenent heeft maandagavond op de eerste baanwedstrijden op Thialf zijn persoonlijk record op de 5000 meter aangescherpt.

Sportdinsdag, 19 oktober 2004

Dick Jaspers is er trots op dat hij een beetje van Benfica is

Sint Willebrord – Hoewel hij al maanden niets meer van de club heeft gehoord is biljarter Dick Jaspers (39) uit St. Willebrord er trots op dat hij - in ieder geval op papier - nog altijd deel uitmaakt van de grote Benfica-familie. De emotionele en spontane wijze waarop de Portugezen hem telkenmale begroeten als hij in Lissabon zijn neus tegen het venster drukt, voelt aan als een warm bad, waarin de Brabander het liefst nog heel lang zou blijven liggen.

Weerdinsdag, 19 oktober 2004

Regenachtig

Het blijft vandaag nog wel droog, maar we krijgen morgen regenachtig weer. De hele dag blijft het flink regenen en het kwik komt daarbij te liggen rond 15 graden. De wind is vrij krachtig tot krachtig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties