Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 19 oktober 2005.

Agendawoensdag, 19 oktober 2005

Klassiek

Najaarskoffieconcert In het Jopie Huisman Museum te Workum is komende zondag een concert met violist Xander Wadman, zanger Ries Buckers en Gerard van Reenen op piano. Dit koffienajaarsconcert begint om 11.00 uur.

Cultuurwoensdag, 19 oktober 2005

Teater Snits speelt iepenloftspul ‘Fanfare’

Sneek - Teater Snits brengt volgend jaar een iepenloftspul in Sneek. Gespeeld wordt de voorstelling Fanfare , een bewerking van Bouke Oldenhof van de bekende film van Bert Haanstra uit 1958. De regie is in handen van Wiesje Jansma, zo maakte de organisatie dinsdag bekend.

Dossierwoensdag, 19 oktober 2005

‘Heerenveen speelt zoals de trainer speelde’

Boekarest – Eens waren Ioan Andone en Gertjan Verbeek ploeggenoten in het pompeblędenshirt van SC Heerenveen (1991-1993). Donderdag, ruim twaalf jaar nadat hun wegen scheiden, staan de beide heren in het Stefan cel Mare-stadion in Boekarest als trainers tegenover elkaar in het kader van de tweede ronde van het UEFA Cuptoernooi. ,,Heerenveen speelt zoals de trainer vroeger speelde’’, is de mening van de Roemeen.

Economiewoensdag, 19 oktober 2005

Glaverbel breidt Oosterwolde uit; Emmeloord sluit

Oosterwolde – Glasproducent Glaverbel sluit zijn vestiging in Emmeloord. Het bedrijf brengt de activiteiten over naar de vestiging in Oosterwolde, die een nieuwe productiehal bouwt. De ruim dertig personeelsleden van Emmeloord kunnen mee naar Oosterwolde. Wel wordt daarbij gekeken of er een geschikte functie voor hen is. Glaverbel sluit ontslagen niet uit.

Economiewoensdag, 19 oktober 2005

‘Beste kwaliteit op provinciale keuring’

Leeuwarden - In het FEC vond gisteren na jaren van afwezigheid weer een provinciale rundveekeuring plaats. Zeven jaar geleden vond de laatste FRS-show plaats in Reduzum. Het Friese stamboek ging daarna volledig op in de landelijke organisatie NRS. Volgens woordvoerder W. Dotinga van de organisatie was ,,de kwaliteit heel best.” De keuring heeft volgens de organisatie ongeveer zevenhonderd mensen getrokken. Het bezoekersaantal viel Dotinga iets tegen. ,,We hadden namelijk ook concurrentie van de beurs in Zuidlaren.”

Expowoensdag, 19 oktober 2005

Allingawier, Museumdorp: expo ‘Holland Waterland‘.

Hoofdartikelwoensdag, 19 oktober 2005

Een grondwet…

Dat de meeste Irakezen zondag in een referendum voor een nieuwe grondwet hebben gestemd, is niet verrassend. In de onderhandelingen vooraf hebben vertegenwoordigers van de dominerende bevolkingsgroepen in Irak, de Koerden en de sjiieten, er zoveel voordelen weten uit te slepen dat het wel erg gek moest lopen wilde de grondwet afgekeurd worden.

Regiowoensdag, 19 oktober 2005

Eind aan sloop boerderijen

Grootegast – Burgers die in het Westerkwartier vrijkomende agrarische gebouwen aankopen krijgen meer mogelijkheden om die panden voor bewoning geschikt te maken, zonder dat zij tot sloop en vervangende nieuwbouw hoeven over te gaan.

Regiowoensdag, 19 oktober 2005

Jaar uitstel verhoging motorrijtuigenbelasting

Leeuwarden – De voorgenomen verhoging van de motorrijtuigenbelasting wordt in Fryslân met minimaal een jaar uitgesteld tot april 2007.

Regiowoensdag, 19 oktober 2005

Politie Fryslân kan niet genoeg boeven pakken

Leeuwarden – Het aantal woninginbraken in Fryslân is dit jaar spectaculair gedaald. Korpschef Wagenaar van de Politie Fryslân wil daarom zijn ‘prestatiecontract’ met minister Remkes (Binnenlandse Zaken) aanpassen, want het lukt de Friese politie niet om het afgesproken aantal inbrekers op te pakken.

Regiowoensdag, 19 oktober 2005

Veel geld over in ‘Drachten’

Drachten – Openbare basisschool De Swetten in Drachten krijgt een nieuw schoolgebouw, Oudega (S) een dorpshuis, de sportvissers van Smallingerland een trailerhelling en de rugbyers een fietspad naar hun trainingscomplex. Deze extraatjes kunnen eraf, omdat Smallingerland eenmalig ruim vijf miljoen euro overhoudt.

Regiowoensdag, 19 oktober 2005

Bewoner baas over eigen bestaan

Dokkum – Een nieuw verpleegtehuis, een nieuwe zorgmethode. In het nieuwe verpleeghuis van Talma Sionsberg in Dokkum is de bewoner zelf de baas over zijn eigen leven. Ze kondigden het vorige week al aan: de bewoner bepaalt zelf of een personeelslid binnen mag komen, bepaalt zelf wanneer en of de dokter komt en bepaalt zelf hoe laat die naar bed gaat. ,,Het moet hier net zo zijn als thuis. We willen dat de bewoner vooral zichzelf blijft”, legt locatiedirecteur Annemaria Vos uit. ,,Dat betekent dat de bewoner in onderhandeling gaat met het personeel. Het is niet meer: ‘Ik kom u wassen’, maar: ‘Komt het gelegen dat ik u kom wassen.”

Regiowoensdag, 19 oktober 2005

Zonnecellen in je stropdas? Het komt eraan

Drachten - ,,Het is helemaal niet wetenschappelijk bewezen dat de temperatuur stijgt doordat mensen de lucht vervuilen. Want er is ook een meneer in Leeuwarden en die schrijft in de krant dat het ook door de natuur zelf kan komen.’’

Geloof & Kerkwoensdag, 19 oktober 2005

Oikocredit deelt stuivers uit

Utrecht – Microkredietverstrekker Oikocredit viert aanstaande zondag zijn dertigjarig bestaan tijdens de Oikocreditzondag. Tienduizenden kerkgangers in verschillende landen krijgen dan een Oikocreditmunt van vijf eurocent uit de collectezak. De organisatie verklaart dat deze ,,ludieke’’ actie is bedoeld als aansporing om geld ter beschikking te stellen aan Oikocredit.

Geloof & Kerkwoensdag, 19 oktober 2005

‘Stoppen? Ik vind het nog veel te leuk’

Minnertsga - De organist in een kerk wordt vaak als een vanzelfsprekendheid gezien. Een orgel en de organist horen gewoon bij de kerk. Baukje Haarsma uit Minnertsga is al vijftig jaar de vaste bespeler van het orgel van Meinardskerk. Zondag wordt bij dit bijzondere jubileum stilgestaan.

Geloof & Kerkwoensdag, 19 oktober 2005

‘Nu begrijp ik de bijbel veel beter’

Leeuwarden – Rekenen doe je niet alleen op school. Je kunt ook rekenen op, en met, de bijbel. De honderdtachtig bezoeksters van de jaarlijkse provinciale ontmoetingsdag van de Gereformeerde Vrouwenbond, afdeling Fryslân kijken sinds gisteren heel anders tegen de bijbel aan. De bond hield in de Kurioskerk in Leeuwarden haar 59ste provinciale ontmoetingsdag.

Weerwoensdag, 19 oktober 2005

Regen


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties