Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 19 oktober 2011.

Cultuurwoensdag, 19 oktober 2011

Eén federatie voor koren en korpsen in Súdwest-Fryslân

Bolsward - De ruim zestig koren en korpsen in Súdwest-Fryslân vormen vanaf 1 januari 2012 de nieuwe Federatie van Muziek- en Zangverenigingen Súdwest-Fryslân. De nieuwe federatie wordt gevormd door een fusie tussen de muziekfederatie Wymbritseradiel, de zangfederatie Wymbritseradiel en de zang- en muziekfederatie Wûnseradiel. De 51 nu aangesloten verenigingen gingen zaterdag in Bolsward akkoord met het voornemen, aldus een woordvoerder gisteren. De nieuwe federatie hoopt dat ook de koren en korpsen uit Nijefurd zich aansluiten bij de federatie.

Economiewoensdag, 19 oktober 2011

Kozijnenbouwer Van de Witte maakt een doorstart

Buitenpost - Houtindustrie Van de Witte uit Buitenpost maakt waarschijnlijk een doorstart onder de naam Houtindustrie Buitenpost BV. Dat blijkt uit een brief van directeur Theo Steenbergen. De kozijnenbouwer werd vorig week failliet verklaard. Curator Piter van Zandbergen bevestigt dat een voortzetting onder de oude directie ,,er goed uitziet”. Tien van de twintig werknemers zouden mee over kunnen. Van de Witte kon niet meer aan de verplichtingen voldoen. Nu wordt, met lagere kosten, een doorstart gemaakt.

Hoofdartikelwoensdag, 19 oktober 2011

Bestuursverkiezing CDA toch spannend

Het CDA is nog volop bezig de aangekondigde vernieuwingen voor te bereiden. Het najaarscongres van volgende week zaterdag heeft, wat betreft die vernieuwingen, dan ook niet meer te bieden dan rapportages over de tussenstanden bij het strategisch beraad, bij de werkgroep partijorganisatie en bij de werkgroep hertaling uitgangspunten. Het CDA moet eerst overwinteren voordat het toe komt aan het doen van vernieuwingsvoorstellen.

Regiowoensdag, 19 oktober 2011

Er moet iets veranderen, maar is gemeente Fryslân wel de oplossing?

Burgemeester Liemburg van Littenseradiel pleit voor Fryslân als één gemeente in een noordelijk landsdeel. ,,Een onbegrijpelijk idee,” zegt de ene bestuurskundige. ,,Vooruitstrevend”, vindt de andere.

Regiowoensdag, 19 oktober 2011

Friese vis mondiaal te volgen

Leeuwarden - Consumenten die de Waddengoud gecertificeerde vis van de vissers Jan Geertsema en Barbara Rodenburg eten, kunnen met hun eigen ogen zien waar die is gevangen, wie de vissers zijn en op welke manier zij werken.

Regiowoensdag, 19 oktober 2011

Súdwest schort controle op jeugdketen op

Koudum - De jeugdketen in de gemeente Súdwest-Fryslân worden voorlopig niet gecontroleerd. Dat heeft het college van B en W besloten naar aanleiding van een uitspraak van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente.

Regiowoensdag, 19 oktober 2011

Exotische vissoort voor het eerst in Fryslân gevangen

Makkum - In de Makkumer Zuidwaard is een voor Fryslân nieuwe vissoort ontdekt. De Ravon Werkgroep VissenOnderzoek Friesland (WVOF) trof er de marmelgrondel aan, een exoot die oorspronkelijk voorkomt in gebieden rond de Kaspische en Zwarte Zee. Ook het dikkopje, een familielid van de grondel, is tijdens dezelfde visnetexcursie voor het eerst in de Friese wateren aangetroffen.

Regiowoensdag, 19 oktober 2011

Telefonische hulpdienst heeft snel vrijwilligers nodig

Leeuwarden - De telefonische hulpdienst Sensoor heeft dringend nieuwe vrijwilligers nodig. Lukt het de hulpdienst niet om op korte termijn vijftien nieuwe mensen te vinden, dan dreigt de 24-uurs bereikbaarheid in het geding te komen.

Geloof & Kerkwoensdag, 19 oktober 2011

Zwolle terug naar eerste christengemeente

Hoe kan de kerk weer actief betrokken zijn bij de samenleving? In Zwolle is een pilot begonnen met een ‘gemeenschapskring’. Bedoeld om de kloof tussen rijk en arm kleiner te maken.

Geloof & Kerkwoensdag, 19 oktober 2011

Britse denktank: multiculturele samenleving moet

Londen - Het is een fout van politieke leiders om de multiculturele samenleving te veroordelen en als mislukt te beschouwen. Dat stelt een Britse denktank van christenen in het rapport Multiculturalism: A Christian Retrieval.

Geloof & Kerkwoensdag, 19 oktober 2011

Laatste eer voor Cees van Wieren

Drachten - Familie, vrienden, bekenden en (oud-)gemeenteleden hebben gisteren in Drachten de laatste eer bewezen aan Cees van Wieren, kerkelijk werker en bovenal evangelist in hart en nieren. Van Wieren overleed vrijdag 14 oktober. Gisteren was de uitvaartdienst in de kerk aan de Brouwerssingel; het gebouw was bijna tot de laatste plaats bezet.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties