Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 2 januari 2004.

Bijschriftvrijdag, 2 januari 2004

Een lichte ruimte


Hoofdartikelvrijdag, 2 januari 2004

De politiek in 2004

‘Alles is politiek, maar politiek is niet alles’, zo luidt een bekende uitspraak. Bij het begin van een nieuw jaar zijn er belangrijker zaken om aan te denken, over te schrijven. Zeker voor ieders persoonlijk leven, maar ook voor veel wat deel uitmaakt van ons gedachteleven, van onze samenleving.

Regiovrijdag, 2 januari 2004

Voor straf vier uur straatvegen

Surhuisterveen – Ruurd Holthuis (13) heeft spijt als haren op zijn hoofd. Op 28 september al was hij met strijkers en astronauten in de weer en daarvoor moet hij nu boeten. Om negen uur ’s ochtends stond hij op nieuwjaarsdag vier uur lang te vegen, samen met vier andere vroegknallers.

Regiovrijdag, 2 januari 2004

17 vuurwerkgewonden in Fryslân

Drachten – Zeventien Friezen zijn bij de jaarswisseling gewond geraakt door vuurwerk. Vooral ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten had het druk met de vuurwerkslachtoffers.

Regiovrijdag, 2 januari 2004

Politie pakt 20 mensen op in nieuwjaarsnacht

Tzummarum – De Friese politie heeft in de nacht van oud op nieuw zeker twintig mensen aangehouden wegens vernieling of het hinderen van politie en brandweer bij hun werkzaamheden. In Tzummarum en Twijzel werden charges uitgevoerd.

Regiovrijdag, 2 januari 2004

‘Het is wel koud, maar dat is juist het leuke’

Leeuwarden – Nieuwjaarsdag is voor velen een dag om uit te slapen, bij te komen van de festiviteiten en familie te bezoeken. Maar er zijn ook mensen die deze dag aangrijpen om zich onder te dompelen in ijskoud water. Verschillende plaatsen in de provincie hielden gisteren nieuwjaarsduiken. In totaal gingen dik driehonderd Friezen kopje onder.

Regiovrijdag, 2 januari 2004

Dertigduizend Jacoba-toeristen nemen een kijkje in Drachten

Drachten – De Neeltje Jacoba is terecht. De voormalige reddingsboot, die in de zomer van 2003 in het nieuws kwam als slaapplek van topcrimineel Klaas Bruinsma en Mabel Wisse Smit, dook gisterochtend op in Drachten. De oudjaarsploeg Frijstaet Folgeren had de boot gekidnapt en in de tuin geparkeerd van restaurant Vreewyk. Meer dan 30.000 ‘Neeltje Jacoba-toeristen’ togen naar Folgeren om de omstreden boot te aanschouwen.

Sportvrijdag, 2 januari 2004

Verbeek keert terug naar

Heerenveen – Hij voetbalde er van 1982 tot 1993, was er onder leiding van trainer Foppe de Haan lid van de technische staf van 1996 tot 2001 en nu wordt hij er trainer: de 41-jarige tukker Gert Jan Verbeek werd vanmorgen door SC Heerenveen gepresenteerd als de opvolger van Foppe de Haan.

Sportvrijdag, 2 januari 2004

‘Sport goede opstap naar een nieuw bestaan’

Leeuwarden - ,,Het moet normaal zijn dat mensen met een lichamelijke beperking sport bedrijven. Ze mogen niet als minder beschouwd worden.” Dat is de stelling van Edwin ter Steege (30), zelf viervoudig gehandicapt. Hij strijdt als regiomanager van de Nebas/NSG (de overkoepelende sportbond voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten) voor de rechten voor sporters met een lichamelijke beperking.

Weervrijdag, 2 januari 2004

Mooi winterweer

Vandaag zijn er zonnige perioden en blijft het vrijwel overal een graadje vriezen. Er waait een matige en in het kustgebied soms krachtige oostenwind. Komende nacht vriest het matig, ongeveer |-6 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties