Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van maandag, 2 januari 2006.

Bijschriftmaandag, 2 januari 2006

Nieuwjaar

Gelukkig nieuwjaar! Alles wat wenselijk is! Veel heil en zegen in het nieuwe jaar!

Cultuurmaandag, 2 januari 2006

Fleurige Tilster nijjiersrevu

It is de lęste jierren gewoante dat yn Koatstertille op nijjiersdei in revu yn premjęre giet. Om’t dy dei dit jier op snein falt, waard de earste foarstelling ôfrűne freedtejűn brocht. De alarmearjende waarberjochten soargen foar 40 ôfsizzers, mar de minsken dy’t de snie trotsearren krigen in fleurige en kleurrike show te sjen.

Cultuurmaandag, 2 januari 2006

Breed palet aan kritiekloze jaren ’50

Wat hebben die koeien kleine uiers! Boeren die net in de Flevopolder zijn neergestreken, laten de beesten uit hun nagelnieuwe stallen; ze dartelen letterlijk de wei in. Probeer dat anno 2006 nog maar eens voor elkaar te krijgen. In de voorbije halve eeuw is de melkproductie zodanig opgevoerd dat het een stuk onhandiger huppelt, met zo’n enorme uierzak tussen de benen.

Hoofdartikelmaandag, 2 januari 2006

Onzekerheid in 2006…

Regiomaandag, 2 januari 2006

Fryslân rustig het nieuwe jaar in

Drachten – De jaarwisseling is in Fryslân op de meeste plaatsen rustig verlopen. Hier en daar deden zich kleine incidenten voor, meestal als gevolg van overmatige alcoholconsumptie. In Drachten vonden enkele grotere incidenten plaats. De brandweer rukte in heel Fryslân zo’n vijftig keer uit. Dat was minder vaak dan vorig jaar. Volgens woordvoerder H. Olijerhoek van de Friese politie is oudejaarsnacht ,,rustig verlopen in vergelijking met vorige jaren’’. Wel waren er vrij veel kleine incidenten. ,,Maar dat is elk weekeinde het geval.’’

Regiomaandag, 2 januari 2006

Rustig het nieuwe jaar in

Drachten – De jaarwisseling is in Fryslân op de meeste plaatsen rustig verlopen. Hier en daar deden zich kleine incidenten voor, meestal als gevolg van overmatige alcoholconsumptie. In Drachten vonden enkele grotere incidenten plaats. De brandweer rukte in heel Fryslân zo’n vijftig keer uit. Dat was minder vaak dan vorig jaar.Volgens woordvoerder H. Olijerhoek van de Friese politie is oudejaarsnacht ,,rustig verlopen in vergelijking met vorige jaren’’. Wel waren er vrij veel kleine incidenten. ,,Maar dat is elk weekeinde het geval.’’

Regiomaandag, 2 januari 2006

Bikkels slaan eerst een wak voor de duik

Beetgum – De traditionele nieuwjaarsduiken zijn in Fryslân met wisselend succes verlopen. Als gevolg van het koude weer trok het evenement in verschillende plaatsen, onder andere in Burum, minder deelnemers dan verwacht. Maar elders, zoals in Hindeloopen en Oudega (W), viel de opkomst niet tegen.

Geloof & Kerkmaandag, 2 januari 2006

‘2006 voor PKN jaar van verwondering’

Leeuwarden - 2006 zal voor de Protestantse Kerk in Nederland hopelijk het jaar van de verwondering worden die vorm krijgt in het persoonlijke en gemeenschappelijke leven. Dat schrijft dr. Bas Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk, in zijn nieuwjaarswens.

Geloof & Kerkmaandag, 2 januari 2006

Bisdom: nieuwjaarsmeeting voor jongeren

Groningen - Om het jaar 2006 te openen houdt het jongerenplatform van het bisdom Groningen zondag een nieuwjaarsborrel voor jongeren. De bijeenkomst voor jongeren tussen de 16 en 30 jaar vindt plaats in het bisdomhuis (Ubbo Emmiussingel 79). Jongerenwerker Hao Tran: ,,We willen samen terugblikken op het afgelopen jaar maar ook vooruit kijken naar 2006.’’ 2005 Was een belangrijk jaar voor de jongeren door onder meer de Wereldjongerendagen.

Geloof & Kerkmaandag, 2 januari 2006

‘Eat and meet’ in Britsum

Britsum - De Gereformeerde Kerk Britsum-Cornjum-Jelsum houdt zondag 15 januari een zogenaamde ‘eat and meet’. Op die dag vindt in kerkgebouw De Hoekstien in Britsum een ontmoeting rond een maaltijd plaats.

Sportmaandag, 2 januari 2006

Saher Yousef twijfelt lang, maar wint wel

Marrum - Eigenlijk wilde Saher Yousef zaterdag liever helemaal niet starten in de Oudejaarsloop rond Marrum. De Irakees uit Heerenveen twijfelde zelfs tot in de warming up of het wel zo verstandig was om op de laatste dag van het jaar nog weer eens ruim 21 kilometer door het open landschap van Ferwerderadiel te lopen. Hij was snotterig en ook de rest van het lichaam protesteerde bij het leven. ,,Ik kon moeilijk ademhalen en had echt last van de longen. Ik hoopte stiekem dat de organisatie zou beslissen dat de wedstrijd niet door zou gaan, ik hoopte dat alle wegen rond Marrum dik vol sneeuw lagen. Ik heb gebeld met de organisatie en ik heb op internet gekeken, maar jammer genoeg was het antwoord steeds dat het allemaal gewoon door zou gaan. Jammer.’’

Weermaandag, 2 januari 2006

Rustig


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties