Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 2 januari 2008.

Economiewoensdag, 2 januari 2008

‘Inzet behoud Friese koe is ondermaats’

Tirns - Om het Friese roodbonte koeienras definitief te behouden moeten grootschalige projecten worden opgezet en moet samenwerking worden gezocht met regionale en landelijke organisaties. Ook kan de communicatie tussen boeren en belanghebbenden stukken beter: nu nog worden koeien onnodig geslacht.

Hoofdartikelwoensdag, 2 januari 2008

De Nederlandse rechtspraak...

Hoofdartikel van 31 december 2007

Hoofdartikelwoensdag, 2 januari 2008

Nu Amerika...

Dat China op een dag naast de Verenigde Staten ook een belangrijke economie wordt, is al langer voorspeld. Maar 2008 kan wel eens het jaar worden waarin de aftakeling van de VS daadwerkelijk begint en China zich nadrukkelijker opwerpt als opvolger.

Regiowoensdag, 2 januari 2008

De brug wordt ook zonder blauwe auto erop wel gered

Doezum - De blauwe auto van het Drachtster kunstproject van Henk Hofstra bleek tijdelijk te zijn weggesleept naar Doezum, de Drachtsters hadden in ruil daarvoor tijdelijk een ander kunstwerk te bewonderen: de walvis van Anne Woudwijk. Werk van de oudjaarsploegen, die ook dit jaar weer een reeks stunts uithaalden, variërend van ingepakte scholen tot te koop gezette dorpen.

Regiowoensdag, 2 januari 2008

Erg ver zwemmen hoefden de Hylpers niet

Hindeloopen - Pwof. Met een klein boogje belandt de bal in een water, nauwelijks een paar meter verder dan het carbid-kanon waaruit hij afkomstig was. Hendrik-Jan Folmer uit Balk hoeft maar een bescheiden snoekduikje te doen en hij heeft hem te pakken. Daarmee pikt hij voor het derde jaar op rij als eerste de bal uit het water bij de nieuwjaarsduik in Hindeloopen. Met een fles Beerenburg vertrekt hij, de oranje sokken klets-kletsend op de kasseien, richting badhanddoek en droge kleren.

Regiowoensdag, 2 januari 2008

‘Zorgmarkt werkt amper’

Leeuwarden - De marktwerking in de zorg leidt nog maar nauwelijks tot concurrentie op grond van kwaliteit. Veel vaker mondt die uit in een prijzenslag, waar de consument op lange termijn de dupe van wordt door uitholling en verschraling van het zorgaanbod. Die waarschuwing sprak directeur Hans Feenstra, bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar De Friesland vanochtend uit in zijn nieuwjaarstoespraak.

Regiowoensdag, 2 januari 2008

Omstanders hinderen de hulpdiensten

Leeuwarden - Omstanders hebben het hulpdiensten op zeker vier plekken in Fryslân en ook elders in het land zeer moeilijk gemaakt hun werk uit te voeren tijdens de mistige jaarwisseling. In Marrum, Akkrum, Stiens en Surhuisterveen werden brandweer en politie ernstig gehinderd. De politie heeft in heel Fryslân de handen vol gehad aan incidenten.

Regiowoensdag, 2 januari 2008

‘De beste wensen én een behouden thuiskomst’ in dichte mist

Leeuwarden - ,,Is dit de brug al of moeten we nog verder lopen?” Voetgangers schuifelen in de nieuwjaarsnacht voorzichtig door de straten van Leeuwarden.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 januari 2008

Hervormde Evangelisatie Grou stopt met kerkdiensten

Grou - De Hervormde Streekevangelisatie in Grou heeft zondagrmiddag haar laatste kerkdienst gehouden. De evangelisatie van gereformeerde-bondssignatuur houdt daarmee na twintig jaar op te bestaan.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 januari 2008

Ds. Elsinga: dicht bij de Bijbel blijven

Den Ham - Het is erg belangrijk om een bepaalde discipline te hebben in het leven met de Heer. Daarom is een dagboekje een goede leidraad in de omgang met de bijbel, vindt ds. Catherinus Elsinga (49) uit Den Ham. Hij schreef het dagboek Waarom zou je niet geloven? De komende drie maanden zijn de bijdragen te lezen in de rubriek ‘Bijschrift’ op de kerkpagina.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 januari 2008

‘Staat en kerk Cuba leren van elkaar’

Havana - Een groep Vlaamse en Nederlandse theologen bracht onlangs een studiebezoek aan het socialistische Cuba. Theoloog Han Dijk vertelt over zijn ervaringen. Deel 2 van een tweeluik: de kerkelijke kaart van Cuba en de veranderende verhouding tussen kerk en staat.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 januari 2008

‘Demonen spelen verstoppertje’

Zwolle - Net als voor ‘de dienst der genezing’ is ook de aandacht voor ‘de dienst der bevrijding’ onder christenen groeiend. In een serie komen Jaap en Hettie Ophoff aan het woord - Jaap Ophoff is predikant in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) van Zwolle-Noord - en reageert prof. dr. Kees van der Kooi op het thema. Vandaag deel 1: Hoe Jaap en Hettie Ophoff met bevrijdingspastoraat kennismaakten.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 januari 2008

‘Geestelijke strijd delen we niet in hokjes in’

Zwolle - Net zo als voor ‘de dienst der genezing’ is ook de aandacht voor ‘de dienst der bevrijding’ onder christenen groeiend. In een serie komen Jaap en Hettie Ophoff aan het woord - Jaap Ophoff is predikant in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) van Zwolle-Noord - en reageert prof. Kees van der Kooi op het thema. Vandaag deel 2: Jaap en Hettie Ophoff startten een team voor bevrijdingspastoraat in het Noorden.

Sportwoensdag, 2 januari 2008

Afonso Alves meest trefzekere spits ter wereld

Heerenveen - Afonso Alves heeft in het kalenderjaar 2007 de meeste doelpunten van alle profcompetities ter wereld gemaakt. Dat heeft de IFFHS (de internationale federatie van voetbalgeschiedenis en statistieken) gemeld. Bij het samenstellen van de lijst werden de doelpuntenmakers uit de zestig belangrijkste competities vergeleken.

Sportwoensdag, 2 januari 2008

Pieter Weening moet gedwongen rust houden

Harkema - Pieter Weening kampt met een knieblessure. De 26-jarige wielrenner van de Rabobankploeg is onder behandeling bij een fysiotherapeut, die hem volledige rust heeft voorgeschreven. De Harekiet meldt op zijn website dat hij al bijna twee weken hinder ondervindt van het gewricht.

Sportwoensdag, 2 januari 2008

Marathoncup knallend Fries familiefeest

Amsterdam - De competitie marathonschaatsen om de Essent Cup werd op oudejaarsdag in Amsterdam met een knallend Fries familiefeest afgesloten. Elma de Vries won het eindklassement bij de vrouwen en haar broer Bob ging bij de mannen met de hoofdprijs aan de haal. Nooit eerder eisten twee bloedverwanten tegelijkertijd de Cup op.

Sportwoensdag, 2 januari 2008

Aris trekt Nahar aan

Leeuwarden De De Leeuwarder basketbalvereniging Aris Friesland heeft zich versterkt met Mike Nahar. De ervaren center, 2 meter en 11 centimeter groot, meldt zich morgen in Leeuwarden. Nahar gaat op amateurbasis bij Aris spelen.

Sportwoensdag, 2 januari 2008

Nauta rapste in Poppenwier

Poppenwier Douwe Nauta won op de laatste dag van 2007 de Sylvesterloop in Oppenwier. De atleet uit Sneek, die de Oudejaarsloop in Marrum nog in de benen had, soleerde op de 20,3 kilometer naar een tijd van 1.23,21.

Sportwoensdag, 2 januari 2008

Nieuwjaarsloop prooi voor Kobes

Grou De traditionele Nieuwjaarsloop van het Grouster Athleta is een prooi geworden voor Riekele Kobes. De atleet uit Nij Beets, die in de eerste ronde ten val kwam, won de 9,7 kilometer lange loop na een solo in 35 minuten en 15 seconden.

Sportwoensdag, 2 januari 2008

Wilmke Boersma wint in Soest

Soest De nationale top van Nederland heeft het jaar maandag afgesloten met de Sylvestercross in Soest. Bij de meisjes B verraste Wilmke Boersma met een eerste plaats. De atlete uit Wommels was tijdens de twee kilometer zes tellen sneller dan de Brabantse Jamie van Lieshout.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties