Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 2 januari 2013.

Cultuurwoensdag, 2 januari 2013

Honderdste lid voor Concordia Balk

Balk | Streekharmonie Concordia uit Balk verwelkomt binnenkort haar honderdste lid. Dat werd gisteravond gezegd op het traditionele nieuwjaarsconcert in de Paadwizer. Het orkest dat onder leiding staat van dirigent Thijs Oud trekt vooral veel jeugd.

Economiewoensdag, 2 januari 2013

Verzekeringstak Friesland Bank aan Achmea overgedragen

Leeuwarden | De 105 medewerkers van Friesland Bank AssurantiŽn (FBA) hebben vanaf deze week een nieuwe werkgever. De bank heeft alle aandelen van de verzekeringstaks overgedaan aan Achmea. De werknemers komen vooral bij Achmea-dochter Interpolis terecht. Een deel wordt ook herplaatst binnen Rabobank, dat Friesland Bank in april overnam. Een jaar geleden verkocht Friesland Bank nog 51 procent van de aandelen in FBA aan Delta Lloyd, maar kocht dat deel weer terug.

Hoofdartikelwoensdag, 2 januari 2013

Meer veerkracht in Europa dan gedacht

Het is een hachelijke zaak om aan het begin van het nieuwe jaar voorspellingen te doen wat de Europese Unie staat te wachten. Maar met enige zekerheid kan toch worden gezegd dat voor de 27 lidstaten tellende EU 2013 een beter jaar beloofd te worden dan 2012.

Regiowoensdag, 2 januari 2013

Leeuwarderadeel klaar voor referendum

Stiens | Nog 28 dagen en dan wordt duidelijk welke kant de inwoners van Leeuwarderadeel op willen. Of aansluiting bij Leeuwarden, of samen gaan met de gemeenten in het noord-westen van de provincie. Een dezer dagen zal bij de inwoners de stempas op de mat vallen, twee weken later gevolgd door een informatiefolder op basis waarvan ze hun keuze kunnen maken.

Regiowoensdag, 2 januari 2013

Veel brandjes en zestien aanhoudingen in Frysl‚n

Leeuwarden | Behalve het drama in Raard waren er geen grote, ernstige incidenten tijdens de jaarwisseling in Frysl‚n.

Regiowoensdag, 2 januari 2013

Het medeleven in Raard is groot na drama

Raard | De inwoners van Raard zijn zwaar aangeslagen na het ernstige ongeval dat nieuwjaarsnacht in het dorp plaatsvond. ,,Iedereen is geschokt en verbijsterdĒ, vertelt voorzitter Thom Feddema van Plaatselijk Belang Raard. ,,Het is onbeschrijflijk wat er gebeurd is. Binnen een paar seconden raakten er achttien mensen verwond.Ē

Geloof & Kerkwoensdag, 2 januari 2013

Een oplossing uit het oosten

Aan het begin van het nieuwe jaar wil ik u natuurlijk de allerbeste wensen doen toekomen voor een voorspoedig en vruchtbaar 2013. En vooral dat laatste wil ik graag even aan de orde stellen. Want terwijl wij hier in het Westen met de handen in het haar zitten hoe het nu verder moet met de kerk, meen ik de definitieve oplossing gevonden te hebben voor al ons getob.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 januari 2013

Kierkegaard: zoeken naar eigen waarheid

Op 5 mei zal het tweehonderd jaar geleden zijn dat in Kopenhagen SÝren Aabye Kierkegaard (1813-1855) werd geboren. De redactie van de Kierkegaard Werken heeft een speciaal boekje uitgebracht om de jarige te gedenken.

Sportwoensdag, 2 januari 2013

Bergsma start niet op NK mass-start

Heerenveen | Schaatser Jorrit Bergsma uit Aldeboarn gaat vanmiddag niet van start tijdens het NK mass-start.

Sportwoensdag, 2 januari 2013

Narsingh met letsel aan kruisband lang uit de roulatie

Eindhoven | Luciano Narsingh komt dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid niet meer in actie. De 22-jarige rechter vleugelaanvaller van PSV en het Nederlands elftal heeft, naar nu blijkt, in het laatste competitieduel van 2012 tegen NAC Breda (1-6) zware medische schade aan zijn voorste kruisband en meniscus opgelopen. Narsingh blesseerde zich al in de eerste helft in Breda, maar werd desondanks pas een kwartier voor tijd vervangen door JŁrgen Locadia. De medische staf van PSV beslist later deze week hoe de blessure zal worden behandeld, waarna duidelijk wordt hoe lang Narsingh aan de kant staat. Voor een kruisbandblessure staat doorgaans minimaal een half jaar hersteltijd.

Sportwoensdag, 2 januari 2013

Over een biografie die nog geschreven moet worden

Een biografie van een profvoetballer, een internationale topspeler ook nog; heerlijk! Een kijkje achter de schermen, onthullende quotes en nooit eerder vertelde anekdotes. Tja. Wie dat zoekt in Robin van Persie, de biografie, kan maar beter iets anders gaan doen dan dit uiterst teleurstellende boekje van de Engelse journalist Andy Lloyd-Williams lezen.

Sportwoensdag, 2 januari 2013

Twee winnaars tijdens zevende Oliebollenloop

Gorredijk | Iwan Kamminga uit Oude Pekela en Jan Stuursma uit Sappemeer hebben op oudejaarsdag in Gorredijk gezamenlijk de zevende editie van de Oliebollenloop gewonnen.

Sportwoensdag, 2 januari 2013

Djuricic slaat aanbod van CSKA Moskou af

Heerenveen | Filip Djuricic heeft een aanbod van CSKA Moskou om in de winter naar de Russische topclub te verkassen afgewezen. De ServiŽr heeft de leiding van CSKA te kennen gegeven het seizoen bij Heerenveen af te willen maken.

Sportwoensdag, 2 januari 2013

Vlap volgend seizoen trainer ASV Dronten

Sneek | Jan Vlap is volgend seizoen trainer van zaterdagtweedeklasser ASV Dronten. Vlap is nu bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van ONS Sneek, waarmee hij de koploper in de hoofdklasse C.

Sportwoensdag, 2 januari 2013

Tuitert wint skate-off en pakt ticket wereldbeker

Heerenveen | Mark Tuitert heeft vanochtend in Heerenveen de skate-off over 1500 meter gewonnen. De regerend olympisch kampioen miste het eerste deel van het seizoen vanwege een ribblessure en moest nu toeslaan om nog zicht te houden op deelname aan de WK afstanden op deze discipline. Dat lukte hem


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties