Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 2 februari 2004.

Bijschriftmaandag, 2 februari 2004

Talenten

Aan ieder mens zijn talenten gegeven, veel of weinig.

Cultuurmaandag, 2 februari 2004

‘Ronja’: ien en al geniet

Toanielselskip It moat kinne fan Broeksterwâld/De Falom hat in tradysje opboud: der wurde stikken spile, dêr’t it trochsneed amateurselskip him net oan weaget. Dit jier wurdt ek wer sa’n opfallende toanielproduksje brocht: Ronja it Rôversfamke , de toanielbewurking fan it boek Ronja de Rôversdochter fan de Sweedske skriuwster Astrid Lindgren. Freedtejûn wie de premiêre en ek sneontejun waard spile.

Cultuurmaandag, 2 februari 2004

Feestelijk brassbandfestival in De Harmonie

De belangstelling voor het jaarlijkse brassbandfestival uitgaande van de Stichting Brassband Festival Leeuwarden was evenals vorig jaar groot. Tijdens het festival traden zaterdag zo’n veertien brassbands voor het voetlicht om hun prestaties te laten beoordelen door een deskundige jury die deze keer bestond uit Rob Goorhuis, Jacob de Haan, Flemming Rasmussen uit Denemarken en Bernard van de Wal.

Dossiermaandag, 2 februari 2004

Sneek ontvangt Zeilkoningin

Daar staan ze dan, op het bordes van het stadhuis in Sneek: één zeil koningin, acht vorstinnen en burge meester Rasterhoff. We schrijven zaterdag 14 mei 1955, de dag waar op Sneek in de ban was van een feestelijke vlootparade door de stadsgracht. De parade eindigde op het bordes.

Hoofdartikelmaandag, 2 februari 2004

Asielzoekers…

Het begon in Fryslân en werd overgenomen in andere delen van het land: het verzet tegen de uitvoering van de voorgenomen maatregelen van minister Verdonk jegens uitgeprocedeerde asielzoekers. De minister staat een regeling voor waarbij in verhouding slechts enkele procenten asielzoekers mogen blijven.

Regiomaandag, 2 februari 2004

Speelplekken Fryslân niet veilig genoeg

Leeuwarden – Veel speelvoorzieningen in Fryslân voldoen niet aan de veiligheidsnormen. De toestellen zelf zijn niet allemaal veilig en hebben vaak een te harde ondergrond. Dit blijkt uit onderzoek van de stichting Partoer en de organisatie NUSO.

Regiomaandag, 2 februari 2004

Kampioen wijkt door druk

Sneek – Het was voorbij in twee minuten. Langer kon Nederlands Kampioen George Stam zaterdag zijn pijp niet brandend houden tijdens het Open Friese Kampioenschap kleipijproken in Partycentrum Van der Wal in Sneek. De druk was hem te hoog geworden. Al de hele week zat de Nederlandse pers op zijn hielen. Televisieploegen richtten hun camera’s op Stam. ,,Ik heb de hele dag al buikpijn van de zenuwen”, zegt Stam, die uitkomt voor de Den Helderse pijprookclub Doris Rijkers.

Regiomaandag, 2 februari 2004

Bewoners niet blij met heropenen van kanaal

Nij Beets/De Veenhoop – Dertig bewoners van het Polderhoofdkanaal willen niet dat het Polderhoofdkanaal tussen Nij Beets en De Veenhoop heropend wordt voor de recreatievaart. In december presenteerde de Kanaalcommissie in samenwerking met de twee gemeenten Opsterland en Smallingerland en adviesbureau De Grontmij een ambitieus plan het kanaal open te stellen. De bewoners hebben hun bezwaren in een brief aan de gemeenten kenbaar gemaakt.

Regiomaandag, 2 februari 2004

Vier strijkers met wind

Een dagje tour de gans in Fryslân met familie, zuidwesterstorm en onophoudelijke regen, het Noorderleech uitgestriemd, Ezumakeech slechts drie bergeenden en twee knobbelzwanen en verder zware windstoten – dan is een afsluiting met kamermuziek in de boerderij van de familie Nijpels aan de Dijken geen slecht idee. En ook al giert dezelfde zuidwester rond de nok, om zich als vijfde stem bij het kwartet te voegen, het doet aan de muzikale vreugde geen enkele afbreuk als het musiceren zo intens is en de muziek van zulk hoog niveau als zaterdagavond. Dan kan het intiemste en zachtste stuk nog altijd de meeste indruk maken.

Geloof & Kerkmaandag, 2 februari 2004

Evangelisatie tijdens spelen in Athene

Leeuwarden - Het Evangelie terugbrengen naar het land waar het Europa binnengekomen is: Griekenland. Dat wil de sport-evangelisatiebeweging Athletes in Action (AiA) gaan doen tijdens de zomerspelen in Athene.

Geloof & Kerkmaandag, 2 februari 2004

Jubileum Johannes de Doperkoor

Leeuwarden – Met een feestelijke mis is zondagmorgen het 70-jarig bestaan van het Johannes de Doperkoor gevierd. Dat gebeurde in aanwezigheid van zo’n 250 belangstellenden in de Huizumer Johannes de Doperkerk, die deel uitmaakt van de Titus Brandsma Parochie in Leeuwarden.

Geloof & Kerkmaandag, 2 februari 2004

Kerkverlating en fusie eisen hun tol

Bussum – Conflicten tussen een predikant en zijn gemeente gaan bijna nooit over geloofszaken, maar zijn vrijwel altijd ontstaan door mislukte communicatie. Dat is de overtuiging van ds Kees Bergström, voorzitter van ‘Stoei’, een kerkelijk adviesbureau voor hardnekkige problemen in gemeenten.

Sportmaandag, 2 februari 2004

A-junior Sven Kramer Nederlands kampioen

Leeuwarden – De dagen waarin Fryslân hofleverancier was van het Nederlandse topschaatsen liggen enigszins achter ons. Maar achter de Ritsma’s en Postma’s van deze wereld, komen nieuwe talenten vanzelf weer boven drijven. Zo ook Sven Kramer (17), zoon van oud-schaatser Yep Kramer. Het 17-jarige lid van Jong Oranje eiste dit weekeinde bij de Nederlandse kampioenschappen schaatsen voor junioren in Alkmaar op sublieme wijze de titel voor A-junioren voor zich op. Zijn zusje Brecht Kramer won vrijdag de titelstrijd bij de C-junioren en bij de neo’s werd Elma de Vries tweede.

Sportmaandag, 2 februari 2004

Henk Angenent als winnaar uit eenzame strijd

Techendorf - De sprint op de Oostenrijkse Weissensee deed denken aan de laatste meters op de Bonkevaart. Het verschil met de finish van de Elfstedentocht van 1997 is dat Bert Verduin toen de sprint aantrok en Bertjan van der Veen zich zaterdag na 200 kilometer op kop nestelde. Maar beide keren was het Henk Angenent die als winnaar over de streep kwam.

Weermaandag, 2 februari 2004

Enkele bui

Vanavond en vannacht is het bewolkt met eerst nog wat regen en minima rond 8 graden. Morgen hebben we af en toe zon, maar ook een enkele bui. Maximumtemperaturen rond 12 graden, bij een vrij krachtige en aan zee mogelijk stormachtige zuidwestenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties