Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 2 februari 2010.

Cultuurdinsdag, 2 februari 2010

Opnieuw Sien-museum van Thecla Scheepbouwer

Dronryp - Thecla Scheepbouwer-Coopmans, oprichtster van museumboerderij Ot en Sien in Surhuisterveen, is in Dronryp een nieuw klein museum begonnen. Dat heeft ze gisteren gemeld. ,,Het is een museum van Sien, zonder Ot”, zegt ze.

Cultuurdinsdag, 2 februari 2010

Theatervoorstelling voor KiKa

Gorredijk - De Friese theatergroep Het Mirakel Collectief speelt deze maand een jeugdvoorstelling waarbij een deel van de opbrengst gaat naar Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). De theaterproductie Hans en het Lachekruid is op 28 februari te zien in De Skâns te Gorredijk. Van ieder verkocht kaartje gaat er drie euro rechtstreeks naar Kika.

Cultuurdinsdag, 2 februari 2010

Extra voorstellingen van ‘Twa’

Wergea - Toanielferiening Halbertsma in Wergea komt met twee extra voorstellingen van het stuk Twa dat volgende week in De Bidler in première gaat.

Cultuurdinsdag, 2 februari 2010

Shantyfestival in Muziekcentrum Schaaf

Leeuwarden - In Muziekcentrum Schaaf in Leeuwarden vindt deze maand verdeeld over twee zaterdagen een shantyfestival plaats. Aan het evenement doen acht koren mee.

Hoofdartikeldinsdag, 2 februari 2010

Studiefinanciering...

Hoe goed of slecht hebben studenten het? Het is maar aan wie die vraag wordt gesteld. De een zegt dat studenten moeten sappelen om hun collegegeld, de huur en hun kosten voor levensonderhoud bij elkaar moeten schrapen. Voor velen is een bijbaantje bittere noodzaak. Anderen menen dat studenten het naar verhouding vrij goed hebben. Ze hebben zelfs nog tijd en geld voor een wintersportvakantie.

Regiodinsdag, 2 februari 2010

Wethouder stapt op om kanaaldossier

Beetsterzwaag - Wethouder Hoen van Opsterland is gisteravond opgestapt, een paar weken voor hij na twintig jaar de lokale politiek de rug zou toekeren. Een krappe meerderheid van de gemeenteraad hield hem verantwoordelijk voor de talrijke missers en fouten die er gemaakt zijn in het dossier-Polderhoofdkanaal.

Regiodinsdag, 2 februari 2010

Armsten dé slachtoffers van krimp

Leeuwarden - Afname van de bevolking zal met name mensen aan de sociaal-economische onderlaag treffen. Zij worden het hardst getroffen als huizen onverkoopbaar blijken. Zij zijn degenen die achterblijven in een leeglopend dorp.

Regiodinsdag, 2 februari 2010

Sneeuwrijke januari was de koudste sinds 1987

Leeuwarden - Het tweede decennium van de 21ste eeuw is koud begonnen. De gemiddelde temperatuur kwam in januari in Fryslân uit op ongeveer -1,8 graden en dat is vier graden kouder dan normaal. Bijzonder was het aantal dagen met sneeuw.

Regiodinsdag, 2 februari 2010

Lemsters in eigen dorp naar ‘de poli’

Lemmer - Patiënten uit Zuidwest-Fryslân en de Noordoostpolder kunnen sinds gisteren specialistische zorg krijgen in een polikliniek in Lemmer. Ziekenhuis De Tjongerschans uit Heerenveen nam gisteren de dependance in gebruik. De kliniek is gevestigd op de benedenverdieping van het appartementencomplex Arcade, aan het Van Rijgersmapark.

Geloof & Kerkdinsdag, 2 februari 2010

We zijn halverwege!

Bent u de winter ook al zo zat? Dan heb ik een verblijdende mededeling voor u: we zijn halverwege de winter. Vandaag is het namelijk Maria Lichtmis, dat is precies op de helft tussen de winterzonnewende en de lentedag. Dit Mariafeest heeft datzelfde dubbelzinnige karakter als zoveel oudchristelijke feestdagen: halfchristelijk en halfheidens.

Geloof & Kerkdinsdag, 2 februari 2010

Irinej denkt vooruit, dus Europees

Belgrado - De verkiezing van de gematigde Irinej Gavrilovic als patriarch van de invloedrijke Servisch-Orthodoxe Kerk voedt de hoop dat Servië tot de EU toetreedt en de bloedige Balkanoorlogen achter zich laat.

Sportdinsdag, 2 februari 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen op de Olympische Spelen in Vancouver of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen? Of simpelweg een vraag of opmerking? Of een mening geven? Het kan allemaal. Volg de sportredactie van het Friesch Dagblad op Twitter! FD SPORT OP TWITTER: Ga naar www.twitter.com/fd_sport of zoek in Twitter naar gebruiker fd_sport

Sportdinsdag, 2 februari 2010

Heerenveen in Venlo op zoek naar eerherstel

Heerenveen - De selectie van sc Heerenveen is gisteren aan het eind van de middag na de training vertrokken naar Noord-Limburg voor het uitduel tegen VVV-Venlo, dat vanavond wordt gespeeld. De formatie van trainer Jan de Jonge gaat in deze barre sportieve tijden, na het pijnlijke verlies in Den Haag, op zoek naar eerherstel.

Sportdinsdag, 2 februari 2010

Meer keeperscholen in Fryslân

Leeuwarden Keeperstrainers Sierd van der Berg van FC Zwolle en Ale Geert de Vries van SC Cambuur zetten drie nieuwe keeperscholen op. Het is de bedoeling dat die in Sneek, Drachten en Kollum komen.

Sportdinsdag, 2 februari 2010

Jongsma traint mee met FC Zwolle

Zwolle Anton Jongsma traint deze week mee bij FC Zwolle. De oud-speler van Harkemase Boys hoopt bij de club uit de eerste divisie een contract te verdienen nu hij afgelopen weekeinde zijn contract met RKC Waalwijk liet ontbinden.

Sportdinsdag, 2 februari 2010

Damcombinatie Fryslân wint Bondsavond

Drachten Damcombinatie Fryslân heeft gisteren de traditionele Bondsavond van de Friese dambond geschreven. In de hoofdgroep liet de vlaggendrager van de damsport in Fryslân onder meer de organiserende vereniging Ons Genoegen Drachten achter zich.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties