Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 2 februari 2013.

Cultuurzaterdag, 2 februari 2013

Genomineerden christelijke publieksprijs bekend

Leeuwarden | Zes schrijvers maken dit jaar kans op de Publieksprijs Christelijk Boek. Dat heeft een woordvoerder van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak (BCB) gisteren bekendgemaakt. De genomineerden zijn bepaald op basis van de verkoopcijfers van hun boeken in 2012.

Cultuurzaterdag, 2 februari 2013

Expositie Museum Belvédère onverwacht eerbetoon Raveel

Oranjewoud | De tentoonstelling Reset in Museum Belvédère in Oranjewoud heeft onverwacht een nieuwe lading gekregen. Een grote wand van de expositie is gewijd aan kunst van de Vlaamse kunstenaar Roger Raveel, die woensdag op 91-jarige leeftijd overleed. ,,Toen ik hoorde dat Raveel was overleden, dacht ik meteen: we moeten iets doen”, zegt museumdirecteur Han Steenbruggen. Een eerbetoon hoefde echter niet meer te worden gemaakt, want Raveel krijgt al speciale aandacht op de expositie.

Hoofdartikelzaterdag, 2 februari 2013

Heilzame ‘goede gesprekken’

De Protestantse Kerk in Amsterdam heeft een loket geopend voor mensen met levensvragen. Gelovigen en niet-gelovigen kunnen er terecht voor een ‘goed gesprek’. Het is niet het eerste aanbod van een plaatselijke kerk voor publieke dienstverlening; de kerk in Den Haag heeft eerder al een service ontwikkeld. De praktijk leert dat daar vooral vraag is naar medewerking bij trouw- en rouwdiensten. In Amsterdam zou het om meer moeten gaan: mensen die met een probleem zitten en daarover willen spreken met iemand die iets heeft ‘aan te bieden’.

Regiozaterdag, 2 februari 2013

De markt terug op het Zaailand is een succes

Leeuwarden | De terugkeer van de vrijdagmarkt naar het vernieuwde Zaailand in Leeuwarden verloopt prima. Dat zegt niet alleen de gemeentelijke marktmeester, ook de kooplui en de klanten zelf denken er zo over. Een rondgang tussen de kramen door levert ruim drie maanden na de verhuizing bijna alleen maar positieve geluiden op.

Regiozaterdag, 2 februari 2013

School grijpt in bij schelden op internet

Surhuisterveen | ,,Wie van jullie heeft wel eens iets vervelends over iemand anders op Twitter gezet”, is een van de eerste vragen die PvdA-voorzitter Hans Spekman stelt aan een groep van twintig leerlingen van osg Singelland in Surhuisterveen. Het blijft even stil. De leerlingen kijken de kring waarin ze zitten even rond waarna er aarzelend een stuk of vier handen omhoog gaan. Eén meisje vertelt dat ze tijdens een ruzie met een vriendin wel eens iets over haar heeft getwitterd waar ze achteraf spijt van had. Een andere leerling bekent dat hij een jongen op Twitter een keer een klootzak heeft genoemd. ,,We hebben het uitgepraat”, zegt hij erbij.

Regiozaterdag, 2 februari 2013

Rapen van kievitseieren is weer drie jaar toegestaan

Leeuwarden | Het rapen van kievitseieren lijkt de komende drie jaren veilig. De provincie Fryslân gaf gisteren toestemming aan de Bond van Friese Vogelwachten (BFVW) om de eierzoektraditie in ieder geval tot en met 2015 voort te zetten. Er mogen zelfs bijna vierhonderd eieren méér worden geraapt dan de afgelopen drie jaren.

Regiozaterdag, 2 februari 2013

Christenen onveilig op inburgercursus

Leeuwarden | Tweede Kamerlid Joël Voordewind van de ChristenUnie gaat Kamervragen stellen over de situatie van christenen op inburgeringscursussen. Onder de cursisten - vluchtelingen met een verblijfsstatus - is soms sprake van intimidatie en bekeringsdrang door moslims. Dat geeft christenen, maar ook andere groepen als homo’s, een onveilig gevoel.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 februari 2013

Fred Omvlee internetpastor bij PKN

Utrecht | Legerpredikant Fred Omvlee gaat voor de Protestantse Kerk aan de slag als internetpastor bij het project Mijnkerk.nl. Dat meldt de kerk op zijn website.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 februari 2013

Weinig jonge aanwas in Friese kerkenraden

Dordrecht | Ruim de helft van alle protestantse gemeenten heeft vaak tot altijd niet of moeilijk vervulbare vacatures in de kerkenraad. Ook in Fryslân is dat het geval. Dat blijkt uit de enquête Kansen voor kerken die de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer (VKB) hield in plaatselijke gemeenten.

Sportzaterdag, 2 februari 2013

Martha Maltha staat voor laatste operatie bij VC Sneek

Sneek | Zelf begrijpt volleybalster Martha Maltha alle ophef niet zo goed. De 28-jarige midspeelster speelt vanavond haar laatste wedstrijd in het shirt van VC Sneek en de club trakteert haar op een groots afscheid. De afgestudeerde arts staat voor haar laatste ‘operatie’ in de volleybalstad Sneek waar ze wordt gezien als een van de grootste clubiconen van de afgelopen vijftien jaar.

Sportzaterdag, 2 februari 2013

Heerenveen-huurling Fazli scoort bij debuut voor Helmond Sport

Sittard | Heerenveen-huurling Samir Fazli heeft gisteravond meteen zijn waarde bewezen voor eerstedivisionist Helmond Sport. Fazli scoorde de enige goal van de Brabanders in de 1-1 tegen Fortuna Sittard. De aanvaller schoot al na zeven minuten raak. De Graafschap haalde fors uit: 5-1 tegen Almere City. Koploper MVV was vrij, SC Cambuur speelt morgen in Rotterdam tegen nummer 2 Sparta (14.30 uur).

Sportzaterdag, 2 februari 2013

‘Rapper Adje’ voelt zich prima thuis bij Cambuur

Leeuwarden | Even is er een moment van twijfel bij de welbespraakte Adnane Tighadouini. ,,Ik weet niet of je dit wel moet opschrijven. Hier gaan mijn medespelers geheid grappen over maken.’’ Na enig aandringen vertelt de twintigjarige linksbuiten van sc Cambuur dat hij in de kleedkamer na een training of wedstrijd regelmatig optreedt als rapper die de sfeer maakt. ,,Ik ben geen verlegen jongen en praat met iedereen. Ze noemen me daarom soms ‘gekke Adje’.’’

Sportzaterdag, 2 februari 2013

Eerste uitzege voor Heerenveen is geboren

De eerste uitzege van sc Heerenveen werd gisteravond in Waalwijk geboren. Het was alweer negen maanden geleden dat de Friese ploeg in competitieverband voor het laatst op vreemde bodem won.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties