Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 2 november 2005.

Bijschriftwoensdag, 2 november 2005

In leven en

Dossierwoensdag, 2 november 2005

Igor Korneev gelooft in kansen Heerenveen

Rotterdam - In Heerenveen denken ze nog altijd met veel plezier terug aan de tijd waarin Korneev het publiek in Fryslân in vervoering bracht met tal van hoogstandjes. En die liefde is wederzijds, zegt de thans 38-jarige Rus. ,,Ik denk ook nog altijd met plezier terug aan die tijd en de hartelijkheid waarmee ik destijds ben opgevangen. Diep in mijn hart heb ik nog altijd een plaatsje voor Heerenveen.’’

Economiewoensdag, 2 november 2005

Minder suikerbieten gerooid

Bergen Op Zoom - Volgens het kennis- en onderzoekscentrum van de suikerbietenteelt in Nederland IRS is in de afgelopen acht weken 57 procent van het suikerbietenareaal in Nederland gerooid. Dit is meestal gebeurd onder zeer gunstige omstandigheden. Het gerooide percentage is lager dan in de voorgaande jaren. Gemiddeld over de laatste vijf jaar was in de eerste week van november 65 procent gerooid. Het verst is men op de noordelijke klei. Hier hoeft nog maar 22 procent gerooid te worden.

Economiewoensdag, 2 november 2005

Enna Aerosols staat op rand van afgrond

Dokkum – Spuitbussenfabrikant Enna Aerosols gaat 70 van de 95 medewerkers ontslaan. Het bedrijf is door een teruglopend aantal orders in zware financiële nood gekomen. Enna heeft bij de bank een reddingsplan ingediend. Als de bank geen lening vertrekt, waarmee dit plan uitgevoerd kan worden, lijkt een faillissement onafwendbaar.

Hoofdartikelwoensdag, 2 november 2005

Orde op zaken

Wie is Poetin? De meningen over de Russische president, die nu op bezoek is in Nederland, zijn verdeeld. Is hij een democraat of een alleenheerser? Heeft hij bloed aan zijn handen? Is hij de redder van Rusland die heeft voorkomen dat het land is weggezakt in misčre en anarchie? Is hij een vriend van het Westen of neemt hij Europa met zijn energiepolitiek in de tang?

Regiowoensdag, 2 november 2005

Kop klleiner‘Nieuwe organisatie voor sociaal werk’

Damwoude - De gemeenteraad van Dantumadeel laat onderzoeken of de sociale werkvoorzieningen in de regio opgeheven kunnen worden om plaats te maken voor een compleet nieuw werkbedrijf. Het onderzoek moet voor april worden afgerond.

Regiowoensdag, 2 november 2005

‘Nieuwe organisatie voor sociaal werk’

Damwoude - De gemeenteraad van Dantumadeel laat onderzoeken of de sociale werkvoorzieningen in de regio opgeheven kunnen worden om plaats te maken voor een compleet nieuw werkbedrijf. Het onderzoek moet voor april worden afgerond.

Regiowoensdag, 2 november 2005

CDA-wethouder Grootegast stapt op om sporthalkwestie

Grootegast – Wethouder mevrouw Van der Tuin-Kuipers (CDA) van Grootegast is gisteravond opgestapt nadat een meerderheid van de raad had besloten om een nieuwe sporthal annex multifunctioneel centrum te gaan bouwen in Opende. Tien raadsleden stemden voor de bouw van een sporthal en vijf CDA’ers stemden tegen.

Regiowoensdag, 2 november 2005

Onrust bij Belastingdienst

Leeuwarden – Veel van de 450 tijdelijke medewerkers van de Belastingdienst in Leeuwarden voelen zich misleid door de uitzendbureaus die hen hebben aangenomen. Hun zouden beloften zijn gedaan die niet worden nagekomen. De CNV Dienstenbond houdt over twee weken een voorlichtingsbijeenkomst voor de verongelijkte servicemedewerkers.

Regiowoensdag, 2 november 2005

Elektriciteit |uit mest voor 67.000 gezinnen

Berlikum – Bijna tweehonderd Friese bedrijven hebben |de potentie om van mestvergisting een renderende

Regiowoensdag, 2 november 2005

Wind raast weer vrij door de wadduinen

Terschelling - Het zand moet weer stuiven langs de Nederlandse kust. En planten en dieren die nu uit de duingebieden dreigen te verdwijnen, moeten weer een eigen, vaste plek krijgen. Staatsbosbeheer zal acht duingebieden van Terschelling tot het Zeeuwse Walcheren de komende vijf jaar onder handen nemen om de ,,oer-Hollandse’’ duinnatuur te herstellen.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 november 2005

Het lef om je in te leven in een vreemde

Gastvrijheid heeft het tij niet mee. Sinds de moord op Theo van Gogh, vandaag precies een jaar geleden, hebben mensen hebben het gevoel dat de samenleving harder wordt. Men voelt zich onveiliger. Maar is dat terecht? Volgens dr. Mechteld Jansen is er juist nu behoefte aan lef: om ons zelf te veranderen, goede en kwade gasten te onderscheiden en ons weer in de vreemdeling in te leven.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 november 2005

Denkrichtingen zo talrijk als muggen in de zomer

Leeuwarden – Vrome protestanten hadden en hebben soms de status die heiligen in de rooms-katholieke traditie genieten, merkte kerkhistoricus John Exalto. Niet dat ze als bemiddelaar tussen God en de zondige mens werden gezien, maar deze ‘oudvaders’ strekten anderen tot voorbeeld met hun uitzonderlijke en religieus geďnspireerde leven, blijkt uit Exalto’s boek Gereformeerde heiligen.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 november 2005

Stad Den Haag wil meer gebedsruimte

Den Haag – De gemeente Den Haag heeft een aantal maatregelen voorgesteld om het aantal gebedsruimten in de stad fors te vergroten. Het college van burgemeester en wethouders wil dat binnen vijf tot tien jaar 20.000 vierkante meter aan mogelijke locaties in de bestemmingsplannen staat.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 november 2005

Een nieuwe start vanaf het Suikerfeest

Leeuwarden – Moslims over de hele wereld besluiten morgenochtend met het Suikerfeest de feestelijke vastenmaand ramadan. Het Suikerfeest ( Aid al-Fitr , ook wel het ‘kleine feest’ genoemd) behoort met het ‘grote feest’ Aid al-Adha (het Offerfeest) tot de belangrijkste gebeurtenissen in het islamitische kerkelijk jaar.

Sportwoensdag, 2 november 2005

Marathonschaatsers drie dagen in het rood

Heerenveen - Voor het eerst dit seizoen krijgen de marathonschaatsers een Essent Driedaagse voor de kiezen en dat betekent van komende vrijdag tot en met zondag zeven wedstrijden in drie dagen.

Sportwoensdag, 2 november 2005

Wieteke Cramer revancheert zich

Heerenveen – Wieteke Cramer heeft zich dinsdag in Thialf verzekerd van een startbewijs voor de drie kilometer tijdens de World Cups. De Heerenveense schaatsster (24) had op de tweede dag van de selectiewedstrijden op ‘de drie’ genoeg aan een derde plek. Ze nam met de goede prestatie revanche voor haar mislukte poging op de 1500 meter van maandag.

Sportwoensdag, 2 november 2005

Jan de Jonge trainer De Graafschap

Heerenveen - Jan de Jonge is met ingang van volgende week maandag de nieuwe hoofdtrainer van De Graafschap. Hij volgt Gert Kruys op die onlangs als trainer van de Doetinchemse ploeg vertrok.

Sportwoensdag, 2 november 2005

Cambuur Leeuwarden: de dood of de gladiolen

Leeuwarden - Het worden cruciale dagen voor de (be)stuurloze voetbalclub Cambuur Leeuwarden. Dit keer is niet de vraag of de trainer, maar de club de winterstop haalt.

Sportwoensdag, 2 november 2005

Cambuur Leeuwarden zit zonder bestuur

L eeuwarden - Cambuur Leeuwarden zit zonder bestuur. De twee resterende bestuursleden, penningmeester Douwe Popma en veiligheidscoördinator Doeke Dijkstra, zijn dinsdag opgestapt. Vorige week traden al vier bestuursleden – onder wie voorzitter Pier van der Sluit - af nadat bleek dat de miljoenenschuld veel hoger uitviel dan werd gedacht toen ze aantraden. Ook de Raad van Toezicht, onder leiding van voorzitter Jan Spoelstra, is opgestapt.

Weerwoensdag, 2 november 2005

Druilerig


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties