Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 2 november 2013.

Hoofdartikelzaterdag, 2 november 2013

Kerkafbraak en een impuls voor iets anders

Op diverse plaatsen in Fryslân herinneren plaats- en straatnamen aan een religieus verleden, bijvoorbeeld aan een klooster. Hier en daar is nog iets zichtbaar van vroegere bebouwing, bijvoorbeeld door een lichte verhoging in het landschap. Die tekenen van en verwijzingen naar het verleden hebben in de loop van de tijd een eigen(tijdse) betekenis gekregen. De gedachten bij de straatnaam Claercamp bijvoorbeeld gaan eerder uit naar de mensen die in die straat wonen of naar een karakteristiek huis in die straat dan naar het vroegere klooster Claercamp.

Regiozaterdag, 2 november 2013

Stadion inzet verkiezingen Leeuwarden

Leeuwarden | Een nieuw stadion voor Cambuur is inzet geworden bij de verkiezingsstrijd in Leeuwarden. Het college van burgemeester en wethouders besloot onlangs om de beslissing over een haalbaarheidsonderzoek naar nieuwbouw over de verkiezingen heen te tillen. Zowel de PvdA als de VVD zetten Cambuur nu in om de gunst van de kiezer te winnen.

Regiozaterdag, 2 november 2013

Zelfredzame patiënt vergt een andere houding van arts

Leeuwarden | Regie blijven voeren over het eigen leven is een wens van veel chronisch zieken en ouderen, maar vaak worden zij daarbij tegengewerkt door de zorgverleners zelf. Artsen en verpleegkundigen moeten daarom zelf ook een omslag maken in hun benadering van de patiënt.

Regiozaterdag, 2 november 2013

Lof voor Fries aanvalsplan tegen prostitutie

Leeuwarden | Het is prijzenswaardig dat de gemeente Leeuwarden uitbuiting, mensenhandel en gedwongen prostitutie zelf gaat aanpakken, nu de landelijke overheid het erbij laat zitten.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 november 2013

Fries leerhuis de Olterterperkring gaat rustig door met ‘lernen’

Het Friese leerhuis de Olterterperkring viert morgen het vijftigjarig bestaan. Dini Stavenga-van der Waals, lid van de programmacommissie, over de betekenis van een halve eeuw omgaan met de Schriften in Beetsterzwaag.

Sportzaterdag, 2 november 2013

Orca dames verrassen met bronzen plak op NK

Dordrecht | De estafetteploeg van Orca verraste gisteravond bij de open NK korte baan in Dordrecht met een bronzen plak op de 4x100 meter vrijeslag. Ilse Kraaijveld (55.9), Cynthia Verkaik (57.4), Kinge Zandringa (59.5) en Claris de Vries (58.9) kwamen tot 3.51,46 waarmee ze alleen twee ploegen van PSV voor zich moesten dulden. Daarvoor was Orca-zwemster Annemarie Worst, die uitkomt voor het NTC Amsterdam, al succesvol met goud op de 200 meter rugslag (2.11,58).

Sportzaterdag, 2 november 2013

De Wâlde in beker tegen Flevo Boys

Heerenveen | Derdeklasser De Wâlde moet in de tweede ronde van het districtsbekertoernooi aantreden tegen Flevo Boys. Dat was een van de opvallende wedstrijden die gistermiddag uit de koker kwam tijdens de loting in het districtskantoor van de KNVB in Heerenveen. Bij de zondagclubs werden de hoofdklassers SC Joure en Sneek Wit Zwart aan elkaar gekoppeld.

Sportzaterdag, 2 november 2013

Heerenveen speelt een finale

Heerenveen | In de uitwedstrijd tegen FC Utrecht staat sc Heerenveen morgenmiddag voor de klus om aan te haken. Daags na de bekerzege schetste trainer Marco van Basten het belang. ,,Elke wedstrijd is een finale. De zege op VVV was goed voor het vertrouwen”. De oefenmeester verloor vorig seizoen met zijn ploeg liefst vier keer van de club uit zijn geboorteplaats. ,,Dat moet nu maar een keer afgelopen zijn. We zijn uit op revanche en ik hoop dat dat bij de spelers ook zo is.”

Sportzaterdag, 2 november 2013

Nwofor is pas echt gelukkig als hij kan voetballen

Heerenveen | Uche Nwofor staart ietwat triestig voor zich uit. De 22-jarige Nigeriaanse spits is weliswaar blij met sc Heerenveen, maar wil niets liever dan z’n kunsten vertonen. Voor volk en vaderland, want zo werkt dat in Afrika.

Sportzaterdag, 2 november 2013

Brands gaat bij Cambuur voor drie op ’n rij

Leeuwarden | ,,Ehm.” Kevin Brands moet diep nadenken om erachter te komen wat de voorlaatste maal was dat hij twee keer op rij in de basis begon. ,,Dat was vorig jaar bij Willem II. Tegen Twente en RKC.” Na vaak te zijn ingevallen, kreeg de aanvaller bij Cambuur deze week diezelfde kans. Tegen Utrecht en NAC startte hij vanaf de aftrap. ,,Nu moet ik het waarmaken.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties