Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 2 december 2003.

Bijschriftdinsdag, 2 december 2003

Eindelijk thuis

Hij had een lange reis gemaakt, Paulus...

Economiedinsdag, 2 december 2003

Vertrek Friesland Beef uit Makkum

Makkum – Vleesverwerker Friesland Beef is gestopt met de productieactiviteiten in Makkum. Het uitbenen van vlees is overgebracht naar de slachterij in Amsterdam waar de dieren van Friesland Beef al werden geslacht. Directeur Henk Visser uit Damwoude is daar al langer grossier. In Damwoude wordt het vlees verder verwerkt.

Economiedinsdag, 2 december 2003

Prins profiteert van grotere vraag naar tuinbouwkassen

Dokkum / Voorburg - De bouw van tuinbouwkassen stijgt. In de eerste negen maanden zijn 170 bouwvergunningen voor kassen verleend, vergeleken met 154 in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een woordvoerder van metaalfabriek Prins herkent zich in deze ontwikkeling.

Hoofdartikeldinsdag, 2 december 2003

Orgaandonatie…

Het blijft een moeilijk onderwerp, vooral door de emoties die er bij horen: orgaandonatie. Je zult maar wachten op een nier of alvleesklier of je zult maar een dierbare hebben die is overleden nadat er niet tijdig een orgaan beschikbaar kwam. Anderzijds zijn er mensen voor wie de gedachte dat een van hun organen ‘gebruikt’ wordt door iemand anders, een niet te accepteren gedachte.

Regiodinsdag, 2 december 2003

Hulp voor oudere homo’s

Leeuwarden - Oudere homo’s en lesbiennes behoeven meer steun en het Anna Blamanhuis in Leeuwarden is een project begonnen om dat van de grond te tillen. ,,Binnen de intramurele instellingen heerst absoluut een 100-procent-heterocultuur’’, zegt directeur F. de Jong van woonzorgcentrum Skewiel Trienwâlden in Oentsjerk.

Regiodinsdag, 2 december 2003

Leeuwarden verder met Haak

Groningen – Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat heeft toegezegd zich sterk te zullen maken voor de Haak om Leeuwarden. Dat betekent ook dat Leeuwarden bezig kan met de verdere voorbereiding van de aanleg van de nieuwe woonwijk Zuidlanden. Hier moeten na 2010 ongeveer 6500 woningen worden gebouwd.

Regiodinsdag, 2 december 2003

Nieuwe aanpak van te snelle boten

Grou - Vijf watersportgemeenten zijn de overlast van te snel varende watersporters zo zat, dat ze de Rijksuniversiteit van Groningen laten onderzoeken op welke rechtsgrond de overlast wél effectief kan worden aangepakt.

Regiodinsdag, 2 december 2003

Potvissen ten noorden van Ameland verjaagd

Ameland - De kans is groot dat deze week twee of drie potvissen gaan aanspoelen op één van de Waddeneilanden. Bergers en redders van Ameland en Terschelling wisten gistermiddag te voorkomen dat drie verdwaalde potvissen aanspoelden op het Noordzeestrand van Ameland, maar volgens bioloog J. Krol van het natuurcentrum op het eiland is het nog lang niet zeker dat de dieren de oceaan zullen bereiken.

Geloof & Kerkdinsdag, 2 december 2003

‘12 december’ blijft spannend

Utrecht – Het blijft tot 12 december spannend of de fusie doorgaat tussen de Gereformeerde Kerken in Nederland (GKN), de Nederlandse Hervormde Kerk (NHK) en de Evangelisch-Lutherse Kerk (ELK). Het zal er met name in de hervormde en de lutherse synodes om spannen of de vereiste meerderheid van tweederde respectievelijk driekwart van de stemmen gehaald wordt als de synodes op 12 december vergaderen.

Geloof & Kerkdinsdag, 2 december 2003

Jubilee uit kritiek op ‘nieuwe’ EU-landen

Den Haag - De Europese Commissie moet beter letten op naleving van de vrijheid van godsdienst in de toetredende lidstaten van de Europese Unie.

Geloof & Kerkdinsdag, 2 december 2003

Keerpunt: stop de bezetting van Palestina

,,Er is geen symmetrie. Eerst moet de bezetting eindigen.’’ Zo reageerde Adam Keller uit Israël op de notitie over het Israëlisch-Palestijns-Arabische Conflict, die in september door de Samen-op-Wegkerken werd aangeboden aan de kerken om de meningvorming daarover te stimuleren. De werkgroep Keerpunt, die zich inzet voor een rechtvaardige vrede in Israël en Palestina, is ook van mening dat deze vrede niet voldoende gediend is met deze notitie.

Sportdinsdag, 2 december 2003

Cambuur overwintert in januari op Curaçao

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden overwintert in januari op de Nederlandse Antillen. De selectie vertrekt op 10 januari met FC Dordrecht voor een trainingskamp naar Curaçao. De trip naar de bovenwindse eilanden duurt tot 18 januari.

Sportdinsdag, 2 december 2003

Secretaris Wijma ziet kansen bij Zwaluwen 9

Zwaluwen 9 kent een waslijst aan blessures en als dan ook nog iemand het vissen belangrijker vindt dan voetballen, heb je snel te weinig mensen. Zaterdag doet de ploeg een beroep op vier gastspelers. Een van hen heeft zichzelf aangeboden nadat hij in de krant over de problemen met de bezetting las. Secretaris Lieme Wijma belt Murk Brouwer op en zegt te willen helpen. Hij is overbodig bij een ander elftal, en speelt niet veel.

Weerdinsdag, 2 december 2003

Af en toe zon

Vanavond en vannacht komen er enkele opklaringen voor en het koelt af tot rond 3 graden. De wind is daarbij zwak tot matig en komt uit het oosten. Morgen schijnt af en toe de zon en het blijft droog, met een middagtemperatuur rond 8 of 9 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties