Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 2 maart 2013.

Hoofdartikelzaterdag, 2 maart 2013

Kabinet-Rutte wordt berucht, dat is zeker

Het beleid van het kabinet-Rutte is desastreus. De aanwijzingen daarvoor stapelen zich op. Het meest sprekende is wellicht het drama in de huizensector. Gisteren verklaarde Rabobank dat de grootste hypotheekverstrekker dit jaar nauwelijks een hypotheek heeft afgesloten. Bijna dagelijks vallen kleine en grotere bouwondernemingen om wegens gebrek aan opdrachten. In de keten achter de huizenbouw (installateurs, schilders, vloerbedekkers, meubelboeren, bijvoorbeeld) dreunen de effecten van de stagnerende huizenmarkt door.

Regiozaterdag, 2 maart 2013

Dorpswacht houdt Sint Nyk vrij van inbrekers

Sint Nicolaasga | Inbrekers mijden Sint Nicolaasga. Sinds inwoners ’s nachts in het dorp patrouilleren is het in het dorp opmerkelijk rustig. ,,Fan 1 oktober oant 1 maart is der ’s nachts net ien kear ynbrutsen”, zegt voorzitter Siem Zijlstra van Stichting Veiliger Sint Nyk.

Regiozaterdag, 2 maart 2013

Laat kleuters gewoon spelen, de rest komt wel

Groningen | De kleuterschool zou weer moeten worden losgehaald van de basisschool. Hiervoor pleit Wilna Meijer, universitair hoofddocent algemene pedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, in haar boek Onderwijs, weer weten waarom. Pas dan zouden kleuters weer rustig en ongedwongen kunnen spelen. Want dat is de bedoeling van de kleuterschool, meent Meijer.

Regiozaterdag, 2 maart 2013

Nog dit jaar groot onderzoek naar Friese taal

Leeuwarden | In de loop van dit jaar zullen onderzoekers van de Fryske Akademy een begin maken met een grootschalig onderzoek naar de Friese taal. Deze survey vormt een vervolg op de onderzoeken Taal yn Fryslân die in 1980 en 1994 werden uitgevoerd, en op de veel beperktere quickscans die in 2007 en 2011 de Friese Taalatlas opleverden.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 maart 2013

Honderd kopten in Libië gearresteerd

Meer dan honderd koptische christenen in Libië zijn gearresteerd. De Egyptische krant al-Ahram heeft dat bekendgemaakt. Gevreesd wordt voor hun leven.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 maart 2013

Houd als kerk een lijntje met jongeren

De Protestantse Gemeente Franeker zet de komende vijf jaar volop in op jeugdwerk. Niet nog meer activiteiten, maar aandacht en ontmoeting zijn sleutelwoorden. ,,We willen het signaal afgeven: we nemen jullie serieus.”

Sportzaterdag, 2 maart 2013

COLUMN: Het voetbal als zondebok

Jeremain Lens vervulde zijn voorbeeldfunctie afgelopen weekeinde met glans. De aan valler van PSV toonde aan dat je, voor een licht vergrijp als iemand bij z’n shirt pakken, flink door het stof moet. Publiekelijk je excuses maken, achtduizend euro aan een goed doel schenken én drie wedstrijden brommen. Geen jeugdspelertje dat het nog in z’n hoofd haalt om over de schreef te gaan.

Sportzaterdag, 2 maart 2013

Westra hoopt op succes met Wiggins-route

Rojales | Hij rijdt zelf al een dikke maand wedstrijden, dus nee, de start van Parijs-Nice morgen voelt voor Lieuwe Westra niet echt als het grote begin van een nieuw wielerseizoen. ,,Maar voor liefhebbers is dit wel de eerste rittenkoers die ertoe doet. Voor hen gaat het nu pas echt los. Dat merk ik vooral aan alle media-aandacht. Die is gigantisch.

Sportzaterdag, 2 maart 2013

Raitala ontbreekt tegen NAC, Van den Berg vraagteken

Heerenveen | Trainer Marco van Basten kan vanavond in het uitduel met NAC Breda niet zijn ideale ‘elf’ opstellen. Achter de naam van Joey van den Berg, die de afgelopen week ziek is geweest, staat nog een vraagteken. Hij was gisteren wel op de club, maar trainde niet. ,,We gaan morgen (vandaag, red.) bekijken in hoeverre hij inzetbaar is, maar normaal gesproken speelt hij niet”, zei Van Basten daags voor de wedstrijd.

Sportzaterdag, 2 maart 2013

Zomer: het is nu zaak een serie neer te zetten

Heerenveen | Het was vorige week zaterdag een rare gewaarwording voor Ramon Zomer: winnen, zonder dat hij daarbij lijfelijk aanwezig was op het veld. Bij de voorgaande vijf zeges van sc Heerenveen was de aanvoerder wel van de partij. Uitgerekend tegen zijn oude club FC Twente moest de geboren Almeloër toekijken vanwege een schorsing, maar de vreugde was er na afloop niet minder om.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties