Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 2 april 2003.

Agendawoensdag, 2 april 2003

Klassiek

Uitagenda van 3-9 april 2003

Bijschriftwoensdag, 2 april 2003

Spelletje

Misschien herinnert u zich het tv-spelletje: wie van de drie.

Cultuurwoensdag, 2 april 2003

Kaarten Wâldrock vliegen de deur uit

Burgum – De voorverkoop voor Wâldrock loopt als een trein. Het rockfestijn in Burgum verkocht tot nu toe al bijna 4000 kaarten, een ongekend hoog aantal.

Cultuurwoensdag, 2 april 2003

Muzikante Denise Rivera wil niet beroemd worden

De Spaanse schone woont alweer vijf jaar met haar ‘soulmate’ en hun zoontje in Leeuwarden en is in verwachting van een tweede kind. Sinds een jaar maakt Rivera ook weer op regelmatige basis muziek. Met een eigen band, die haar naam draagt, hoopt ze binnenkort de eerste single Vaya Caramba uit te brengen. ,,Muziek is altijd mijn passie geweest.’’

Cultuurwoensdag, 2 april 2003

Keuzes maken en een zoektocht naar geluk

Herman is ontevreden. Hij heeft een baan, een vriendin en speelt in een band. Eigenlijk kan het niet op, maar toch… Het echte geluk kan hij niet vinden. Als hij terugkeert van een vakantie in Ierland, probeert Herman zijn leven in Fryslân een andere wending te geven. Maar voordat hij vindt wat hij zoekt, moet hij eerst door een diep dal. Het verhaal van The Loner.

Economiewoensdag, 2 april 2003

Managers willen vaker buitenlandse baan

De oorlog in Irak zorgt in grote delen van de wereld voor verwarring. Problemen, die recent nog een grote deining veroorzaakten, trekken weinig aandacht meer. Zelfs het internationale schandaal dat Ahold teistert veroorzaakt nog maar weinig opwinding.

Economiewoensdag, 2 april 2003

Licht verlies voor De Friesland Zorgverzekeraar

Leeuwarden - Het ziekenfonds bij De Friesland Zorgverzekeraar heeft over het jaar 2002 een verlies van 357.000 euro geleden. Dit is 0,07 procent op een bedrag van 493 miljoen. De Raad van Bestuur toont zich, ondanks dit verlies, tevreden.

Expowoensdag, 2 april 2003

Exposities voor de week van 3-9 april 2003

Hoofdartikelwoensdag, 2 april 2003

Stapels subsidies…

De Aeolus-piramide bij Sexbierum wordt door een particulier verbouwd tot speeltuin, het otterpark bij Leeuwarden is al weer voor de tweede keer doorverkocht, een faillissement van Thialf in Heerenveen is nauwelijks afgewend of we moeten ons al weer zorgen maken over het Fries Paarden Centrum bij Drachten. Fryslân kan uit het recente verleden weinig vrolijke ervaringen putten op het gebied van prestigieuze plezierprojecten.

Regiowoensdag, 2 april 2003

160 bedrijven vragen mkz-geld

Anjum/Ee – Zo’n honderdzestig bedrijven hebben zich gemeld voor een schadevergoeding uit het mkz-noodfonds van de provincie Fryslân. Het gaat om boeren die tijdens de mkz-crisis in 2001 geruimd zijn, maar ook om niet-agrarische bedrijven die schade hebben ondervonden van de crisis.

Regiowoensdag, 2 april 2003

Koudumers krijgen steun voor aansluiting ADSL

Koudum - Een anoniem gebleven bedrijf en instelling in Koudum hebben gezamenlijk 50.000 euro ter beschikking gesteld om ADSL-aansluitingen in het dorp mogelijk te maken. Initiatiefnemer G. Zwerver is bezig voor 30 april 325 mensen bereid te krijgen een ADSL-aansluiting te nemen. Alleen met dat aantal belangstellenden is het rendabel voor de KPN de centrale om te bouwen.

Regiowoensdag, 2 april 2003

‘Zuiderburen’ klaagt over voorzieningen

Leeuwarden - Bewoners van de nieuwbouwwijk Zuiderburen in Leeuwarden zijn boos over het uitblijven van allerlei voorzieningen in de wijk. De gemeente had eerder moeten ingrijpen, vinden zij. Het bestuur had kunnen weten dat er binnen afzienbare tijd honderden mensen in de wijk zouden komen wonen.

Regiowoensdag, 2 april 2003

Maatje voor Drachtster allochtoon

Drachten – Allochtonen in de wijk Noordoost in Drachten krijgen een ‘maatje’ toegewezen. De stichting Welzijn Smallingerland (SWS) gaat deze maand nog van start met een maatjesproject voor allochtonen en voor ouderen. Dit project wordt opgestart in samenwerking met de stichting Welzijn Ouderen. Als het project aanslaat, krijgt het mogelijk een vervolg in andere wijken van Drachten. In de wijk Noordoost wonen naar verhouding veel allochtonen.

Regiowoensdag, 2 april 2003

Provincie verwaarloost emancipatie

Leeuwarden – De provincie Fryslân faalt als het gaat om emancipatie. De afgelopen zes jaar heeft ze steeds minder aandacht voor emancipatie gekregen. Het voornemen om bij alle nieuwe plannen aan vrouwenbelangen te denken, heeft nauwelijks effect gehad. Dat blijkt uit een evaluatie van het emancipatiebeleid in Fryslân tussen 1996 en 2002.

Regiowoensdag, 2 april 2003

‘Leraar heet geen Jan, maar meneer’

Drachten – Een leraar wordt tegenwoordig gewoon Jan, Piet of Klaasje genoemd. Dat dwingt toch geen respect af? Of vindt de minister van wel?

Geloof & Kerkwoensdag, 2 april 2003

De bijbel lezen met andere ogen

Leeuwarden – De laatste tijd berichten de media regelmatig over het bijbelleesproject ‘Intercultureel bijbellezen’. Het blijkt wereldwijd een succes, maar hoe ontstond het eigenlijk?

Geloof & Kerkwoensdag, 2 april 2003

Jeugduitwisselingsproject Oikos met Bhutan

Leeuwarden – Stichting Oikos in Utrecht start een nieuw uitwisselingsprogramma voor jongeren in de leeftijd van 17 tot 23 jaar: oikosXchange. Dat heeft de oecumenische organisatie voor ontwikkelingssamenwerking woensdag bekendgemaakt.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 april 2003

Praatgroep voor gescheiden mensen

Joure - In Joure gaat in september - bij voldoende aanmeldingen - een praatgroep voor gescheiden mensen van start. Het betreft een interkerkelijke gespreksgroep waar mensen uit bijvoorbeeld de Hervormde Gemeente, Gereformeerde Kerk, rooms-katholieke Mattheüsparochie en de Doopsgezinde Gemeente aan kunnen deelnemen.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 april 2003

‘Schrijven houdt me bij de kern’

Leeuwarden - ,,Veel Nederlandse christenen weten niet waar het werkelijk om gaat. Ze leven in een beschermd wereldje en willen niet echt geconfronteerd worden met de lelijke dingen in de samenleving.’’ De schrijver en predikant Louis Krüger (48) lacht om de zaken waar Nederlandse christenen zich druk om maken. ,,Nederlanders zijn niet bestand tegen tegenslagen en hevige emoties. Ze zouden eens meer terug moeten naar de natuur.’’

Sportwoensdag, 2 april 2003

Anne Baas heeft zijn draai gevonden bij belofteteam van FC Groningen

Oranjewoud – Eindelijk was er maandagavond voor Anne Baas weer reden tot juichen. De negentienjarige spits van het belofteteam van FC Groningen maakte de enige treffer voor de formatie van trainer Joop Gall in de uitwedstrijd tegen De Graafschap.

Sportwoensdag, 2 april 2003

Menno Buwalda (VIOD): liever kampioen dan topschutter

Leeuwarden – Het wordt dringen geblazen aan kop van het Schuttertop klassement. Het veld schuift steeds meer ineen. Leider Hendrik de Vries (Tollebeek), die zelf niet in actie kwam, kreeg op de eerste plaats gezelschap van Menno Buwalda.

Sportwoensdag, 2 april 2003

Inhaalrace van ONT duurt net even te kort

Leeuwarden – Welgeteld negen minuten kreeg ONT dinsdagavond om nog iets aan de 0-2 achterstand tegen Hardegarijp te veranderen.

Weerwoensdag, 2 april 2003

Onstuimig

Het weer heeft vandaag een onstuimig karakter. Er kunnen enkele buien vallen, soms vergezeld van hagel en er waait een sterke noordwestenwind. De temperatuur loopt op tot 8 graden. Morgen meer zon en minder buien, bij 7 graden. We hebben te maken met een drastische weersomslag. Debet is een depressie die het terrein boven Scandinavië heeft veroverd op het hogedrukgebied. Gisteren ging deze overgang gepaard met een behoorlijk aantal millimeters regen. Daarna draaide de wind naar het noordwesten en vanuit die hoek wordt nu veel frissere en ook onstabiele lucht aangevoerd. Aan deze situatie gaat de komende dagen al wel weer het een en ander veranderen. Op de Atlantische Oceaan ligt een hogedrukgebied en dat wint de komende dagen terrein in oostelijke richting. Dit hoog dwingt het lagedrukgebied om op te schuiven en daarmee verliest het ook zijn invloed grotendeels op het weer bij ons. Zover is het echter nog niet.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties