Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 2 april 2008.

Economiewoensdag, 2 april 2008

Rabo De Lauwers kan fuseren met Rabo Burgum

Burgum - De voorgenomen fusie tussen Rabobank De Lauwers en Rabobank Bergum-Oostermeer kan doorgaan. De ledenraden van beide banken hebben de fusie goedgekeurd. Door de fusie ontstaat een bank met een balanstotaal van 1,5 miljard euro en 250 medewerkers. De fusie heeft geen invloed op het aantal locaties en werknemers bij de bank. De banken hebben in totaal twaalf vestigingen.

Economiewoensdag, 2 april 2008

Extra controles bij Friese afvalbedrijven

Leeuwarden - De provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân gaan vanaf vandaag intensiever afvalverwerkende bedrijven controleren. Dat hebben beide instanties gisteren bekend gemaakt. Het gaat om intensieve controles gedurende meerdere dagen bij autosloperijen en aanverwante bedrijven. Bij de controles worden de bedrijven gecontroleerd op de naleving en uitvoering van de vergunningsvoorschriften die milieuhygiënische risico’s moeten voorkomen.

Economiewoensdag, 2 april 2008

Friese Kom in de Kas met concert

Kimswerd - Acht Friese tuindersbedrijven uit de omgeving van Berlikum en Sexbierum zijn de komende dagen nog druk in de weer om de puntjes op de i te zetten voor de open dag komende zaterdag. Bijzonderde aandachtstrekker is dit jaar het optreden van het Friese vocaal ensemble Koarbizznizz op zaterdagavond in de kassen van boer Jochum de Boer uit Kimswerd. Deze tuinder is onder andere bekend van het programma Boer zoekt Vrouw. ,,In het midden van de kas wordt een vloer gelegd van ongeveer tweehonderd vierkante meter. Morgen komen ze hier repeteren en dat belooft al een mooie avond te worden.”

Economiewoensdag, 2 april 2008

Steun zonne-energie bedrijven Wadden

Buitenpost - 32 bedrijven uit de Waddenregio vragen samen subsidie aan voor zonne- en windenergie. Dat hebben adviesbureau MEA uit Dronrijp en de Waddengroep uit Buitenpost gisteren bekend gemaakt. De subsidie is aangevraagd in het kader van de nieuwe Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE-regeling) die gisteren is opengesteld. Van de groep bedrijven hebben twintig ondernemers al subsidie aangevraagd. De rest volgt zo snel mogelijk.

Economiewoensdag, 2 april 2008

Kiestra Lab Automation groeit sterk

Drachten – Kiestra Lab Automation is in een jaar sterk uitgebreid. Door een forse toename van het aantal opdrachten is het bedrijfspand waar het bedrijf begin vorig jaar is ingetrokken, nu alweer te klein. Het aantal werknemers in in een jaar gegroeid van 25 naar 55.

Hoofdartikelwoensdag, 2 april 2008

In de NAVO...

De NAVO-top die vandaag en morgen in de Roemeense hoofdstad Boekarest wordt gehouden, staat onder een slecht gesternte. Er zijn grote spanningen binnen de alliantie.

Regiowoensdag, 2 april 2008

Van nieuwe burgemeester niet te veel verwachten

Lemmer - Dick Stellingwerf, de nieuwe burgemeester van Lemsterland, was gistermiddag ,,uiteraard” dankbaar voor alle mooie woorden die over hem waren gezegd. Toch voelde hij de noodzaak om in zijn reactie op de rem te trappen. ,,Verwacht niet te veel van mij, dan kan het ook niet tegenvallen.”

Regiowoensdag, 2 april 2008

Geen extra rijksgeld voor krimp

Leeuwarden - Als het inwoneraantal van Friese gemeenten gaat dalen, hebben ze geen recht op extra geld om voorzieningen als dorpshuizen en sportcomplexen in stand te houden. Dat concluderen de adviesorganen Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) en Raad voor de Financiële Verhoudingen (RFV) in een advies aan het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Regiowoensdag, 2 april 2008

‘Rekenen, dat vind ik nou ook zo moeilijk!’

Drachten - ,,Hé, kijk! Femke heeft ook een beetje kromme pinken!” Een groepje leerlingen uit groep 8 van cbs De Voorde in Drachten buigt zich over de vingers van hun klasgenoot, die Downsyndroom heeft. Yta Strikwerda houdt haar handen naast die van Femke. ,,Daaraan kun je het dus herkennen”, legt ze de kinderen uit. ,,Je kunt het zien aan onze ogen en aan de kromme pinken.”

Regiowoensdag, 2 april 2008

Caparis in het rood; gemor bij gemeenten

Drachten - De gemeente Weststellingwerf is boos op het SW-bedrijf Caparis. De gemeente is ervan geschrokken dat Caparis niet in staat zou zijn op eigen kracht uit de rode cijfers te komen. Eerder schetste het bedrijf een andere indruk. Ook in andere Friese gemeenten wordt gemord over het bedrijf. Caparis zelf kondigde vanmorgen een mediastilte af.

Sportwoensdag, 2 april 2008

Fries succes op Indoor Tolbert

Tolbert Sandra van den Outenaar uit Winsuk heeft gisteren tijdens het concours hippique Indoor Tolbert het L-springen op haar naam geschreven.

Sportwoensdag, 2 april 2008

Oerterp wint van hekkensluiter

Hoogersmilde Oerterp heeft zich in de vierde klasse C zondag niet verslikt in het al gedegradeerde SV Hoogersmilde. De Friezen wonnen met 0-5 dankzij goals voor rust van Jorit Hylkema en Jorit Teakema en na de pauze van Roelof Postma, Binnen Bijlsma en Lieuwe Veenstra.

Sportwoensdag, 2 april 2008

Nederlaag voor Aris tegen bekerwinnaar

Den Bosch - Aris Friesland heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen in Den Bosch. De Leeuwarder basketballers verloren van EiffelTowers, dat zondag de beker won tegen koploper Amsterdam, maar de Friezen konden van die inspanning niet profiteren. ,,De wisselmogelijkheden gaven de doorslag”, aldus Aris-coach Tony Vandenbosch.

Sportwoensdag, 2 april 2008

Wat meester Bert wel wist: Jolanda is de beste

De nationale voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de vijftiende maal gehouden. In totaal hebben 84.370 kinderen uit de groepen 7 en 8 meegedaan. Dat was een nieuwe record, vierduizend kinderen meer dan vorig jaar. De populairste titels zijn evenals vorig jaar: ‘Achtste-groepers huilen niet’ van Jacques Vriens en ‘Hoe overleef ik de brugklas?’ en ‘Hoe overleef ik mezelf?’ van Francine Oomen. De veertien finalisten kwamen uit Boazum, Dronrijp, Harlingen, Heerenveen, Hommerts, Leeuwarden (twee), Makkum, Nijeholtpade, Oentsjerk, Oppenhuizen, Ravenswoud, Ureterp en Wouterswoude.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties