Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 2 april 2011.

Cultuurzaterdag, 2 april 2011

Subsidie voor festival Into The Great Wide Open

Vlieland - Stichting Great Wide Open op Vlieland krijgt ruim 45.000 euro subsidie van de provincie Fryslân voor de organisatie van het muziekfestival Into The Great Wide Open. Dat meldt de provincie op haar website. De stichting wil het festival professioneler gaan opzetten.

Cultuurzaterdag, 2 april 2011

Subsidie voor festival Into The Great Wide Open

Vlieland - Stichting Great Wide Open op Vlieland krijgt ruim 45.000 euro subsidie van de provincie Fryslân voor de organisatie van het muziekfestival Into The Great Wide Open. Dat meldt de provincie op haar website. De stichting wil het festival professioneler gaan opzetten.

Cultuurzaterdag, 2 april 2011

Audities voor Jeugd Dans Opleiding

Leeuwarden - De Jeugd Dans Opleiding Fryslân (JDOF) houdt op 16 april audities voor jongeren tussen de dertien en zestien jaar die actief bezig zijn met dans en zich verder willen ontwikkelen. Dat meldt artistiek leider Grietine Molenbuur.

Economiezaterdag, 2 april 2011

Werkgelegenheid in de landbouw over 2010 stabiel

Zoetermeer - In 2010 waren er op land- en tuinbouwbedrijven nog steeds 170.000 fulltime arbeidsplaatsen. Vanaf 2005 is het arbeidsvolume vrijwel gelijk gebleven - maar het aantal tijdelijke arbeidskrachten neemt een steeds groter aandeel in het geheel: ongeveer 17 procent, tegen 9 procent in 2005. Dit blijkt uit de definitieve uitkomsten van de Landbouwtelling van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Economiezaterdag, 2 april 2011

Eerst voor forenzen, nu vooral watersporters

Akkrum - ,,Het was een echte herberg in het begin. Het soort dat je toen veel zag”, zegt Frans Goerres, eigenaar van het gelijknamige hotel-restaurant in Akkrum. Goerres, aan de slingerende Kanadeeskestrjitte, viert vandaag dat het pand waarin het zit al 125 jaar als horecagelegenheid dient. En al vijftig jaar onder de de vlag van de familie.

Hoofdartikelzaterdag, 2 april 2011

De keuze van het CDA...

Het CDA beleeft een belangrijke dag: de keuze van de partijvoorzitter. Het gaat daarbij om meer dan een persoon. De keuze van de voorzitter is tevens een keuze voor de richting waarin de partij probeert zichzelf te hervinden.

Regiozaterdag, 2 april 2011

‘De Friese Jac. P. Thijsse’ leerde zijn kleinzoon niets

Leeuwarden - Sinds gisteren is er een biografie over het leven van Gerrit 'Fűgeltsje' Bosch.

Regiozaterdag, 2 april 2011

Toezicht op kwaliteit van les én leraar

Leeuwarden - Schoolbesturen zullen in de nabije toekomst worden aangesproken op de kwaliteit van de gegeven lessen. De onderwijsinspectie zal expliciet toezicht houden op het functioneren van de leraar en de rol van het bestuur daarin. Zeker op zwakke en zeer zwakke scholen.

Regiozaterdag, 2 april 2011

Karkas is klaar: verhalen kunnen komen

Leeuwarden - Anderhalf jaar geleden was het het winnende idee waarmee Marten Winters stadskunstenaar van Leeuwarden werd: het bouwen van een schip van papier-maché, dat echt zou kunnen varen, met verhalen van Leeuwarders erop. Enig wantrouwen en argwaan was in de stad te bespeuren: een schip van papier dat gaat varen? Eerst zien, dan geloven.

Regiozaterdag, 2 april 2011

Net geen droogterecord in maart

Wommels - Weeramateurs in Fryslân keken de afgelopen weken uit naar een mogelijk record. Zelden was het in Fryslân zo lang zo droog. Maar de twee laatste dagen van de maand ging het toch nog regenen.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 april 2011

Opening centrum religie en conflict aan RUG

Groningen - Aan de faculteit godgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) wordt zaterdag een centrum voor religie, conflict en het publieke domein opgericht. Het centrum gaat religie in conflictueuze settings bestuderen, aldus docent dr. Christoph Jedan. „Hoe articuleren we ons geloof in het publieke domein? Wat zijn de verwachtingen van de maatschappij? Kun je überhaupt religieuze overtuigingen wel inbrengen in een publiek debat?”

Sportzaterdag, 2 april 2011

Puntje voor Cambuur na hectisch duel

Leeuwarden - Een plek in de top vijf veilig stellen komt de laatste weken steeds dichterbij voor SC Cambuur. Tegen nummer vier Veendam leek met een zege gisteren opnieuw een grote stap gezet te worden. Het liep anders: na een hectische tweede helft, inclusief rood voor Cambuurs assistent-trainer Henk de Jong, werd het een gelijkspel.

Sportzaterdag, 2 april 2011

Rodenhuis beleeft weer dat eersteschooldaggevoel

Als iemand in Fryslân vanochtend met vlinders in de buik is opgestaan, dan is het wel Wieb Rodenhuis. De 55-jarige trainer uit Britsum heeft sinds donderdag namelijk een eersteschooldaggevoel, zo zegt hij in de aanloop naar zijn debuut als interim-coach van topklasser Harkemase Boys, vanmiddag tegen SC Genemuiden. Donderdag trainde hij de spelers voor het eerst, gisteren keek hij met het Friesch Dagblad vooruit.

Sportzaterdag, 2 april 2011

Aantrekken Kums motiveert bankzitter Haglund

Heerenveen - Sc Heerenveen presenteerde dinsdag de 23-jarige Belg Sven Kums als eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen. De verdedigende middenvelder, overgenomen van KV Kortrijk, tekende een contract voor vier jaar in het Abe Lenstrastadion. En dat heeft mogelijk vervelende consequenties voor Philip Haglund, die deze jaargang toch al op weinig speeltijd kan rekenen onder coach Ron Jans. Ook vanavond in het duel tegen Excelsior begint hij als bankzitter. De onlangs 24 jaar geworden Zweed blijft echter optimistisch.

Sportzaterdag, 2 april 2011

Vandenbussche twee jaar langer bij Heerenveen

Heerenveen - Brian Vandenbussche en sc Heerenveen blijven aan elkaar verbonden. De Belgische doelman (29) heeft gisteren zijn contract bij de club met twee seizoenen verlengd, met een optie voor een derde jaargang. De contractverlenging stemt Vandenbussche gelukkig. ,,Blijheid is het gevoel dat nu overheerst. Ik ben trots dat ik bij Heerenveen mag blijven. Hier spreekt enorm veel vertrouwen uit.” Het is niet zo dat Vandenbussche per definitie eerste keeper wordt. ,,De beste keept en wie dat is, bepaalt de trainer”, vertelt voorzitter Robert Veenstra. Niettemin smachten de Friezen naar een betrouwbare goalie en de Belg heeft zich in het verleden bewezen.

Sportzaterdag, 2 april 2011

Jans heeft vertrouwen in 19-jarige Gouweleeuw

Heerenveen - Jeffrey Gouweleeuw staat aan de vooravond van zijn debuut in de basis bij sc Heerenveen. De 19-jarige Heemskerker verschijnt vanavond aan de aftrap in het thuisduel met Excelsior. Hij vormt het centrale verdedigingsduo met Michel Breuer, omdat Arnold Kruiswijk (schorsing) en Milan Kopic (blessure) absent zijn. Igor Djuric was een andere optie voor in het hart van de defensie, maar trainer Ron Jans geeft de voorkeur aan Gouweleeuw. ,,Jeffrey blinkt uit bij de beloftes. Hij is sterk in de duels en ontwikkelt zich goed. Voor hem is nu het moment aangebroken om het te laten zien in het eerste elftal”, legt Jans zijn keuze uit.

Sportzaterdag, 2 april 2011

Harkemase Boys: Pannekoek en Koster

Harkema - Marcel Pannekoek en Ewald Koster spelen het komende seizoen bij Harkemase Boys. De 25-jarige Pannekoek speelt nu nog bij hoofdklasser PKC’83. De bij FC Groningen opgeleide speler zegt zich te verheugen op het voetballen in de topklasse. Koster (26) komt nu nog uit voor BV Veendam. Hij begon net als Koster zijn carričre bij FC Groningen en maakte in 2007 de overstap naar de Veendammers. De verdediger kende een prima start aan de Langeleegte en werd uitverkoren tot speler van het jaar. Naast de transfer van deze beide spelers bereikte Harkemase Boys ook een akkoord met Lesly Fellinga, de Haďtiaans international die aan zijn eerste seizoen bezigis in Harkema, voor komend seizoen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties