Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 2 april 2013.

Cultuurdinsdag, 2 april 2013

Simke Kloosterman Priis voor Thys Wadman

Leeuwarden | Schrijver Thys Wadman krijgt dit jaar de Simke Kloosterman Priis. Dat heeft het Simke Kloostermanlien gisteren bekendgemaakt. Hij krijgt de driejaarlijkse provinciale prijs voor het beste Friestalige kinderboek voor zijn verhalenbundel De oerwinnings fan Tido Houtsma.

Economiedinsdag, 2 april 2013

Clafis: een nieuwe tak voor olie- en gasindustrie

Heerenveen | Technisch projectenbureau Clafis Ingenieurs uit Heerenveen richt zich in de toekomst ook op de olie- en gasindustrie. Clafis, dat op projectbasis technici uitleent aan bedrijven en overheden, richt hiervoor de nieuwe dochteronderneming Clafis Oil & Gas op.

Economiedinsdag, 2 april 2013

Stakers Prins Dokkum praten vandaag verder

Dokkum | Het stakende personeel van Prins Dokkum vergadert vandaag over hoe nu verder. Centraal staat de vraag of het overleg van vorige week tussen de directie en de vakbonden voldoende aanknopingspunten biedt voor verder overleg.

Economiedinsdag, 2 april 2013

Het lot van beursbedrijf Douwe Egberts

Leeuwarden | Op 22 juni van vorig jaar keerde koffie- en theebedrijf Douwe Egberts officieel terug naar Nederland. Op de beurs in Amsterdam werd na 34 jaar Amerikaanse zeggenschap het eigendom teruggegeven aan ‘Nederlandse’ aandeelhouders. Tien maanden later lijkt DE al weer ten prooi te vallen aan Duitse investeerders. Een beurskoers levert wel geld op, maar het lot is niet meer in eigen handen.

Hoofdartikeldinsdag, 2 april 2013

EU uit balans door afwezig Frankrijk

Een van de leidende gedachten achter een verenigd Europa was de inkapseling van Duitsland in de Europese familie. Door de economische en politieke integratie zou het sterke Duitsland onder controle worden gehouden. Vooral Frankrijk stuurde er op aan dat door Europese verdragen en een gemeenschappelijke markt de Franse landbouw en industrie niet werd overvleugeld door die van Duitsland.

Regiodinsdag, 2 april 2013

Nazorgseizoen begint met oproep BFVW

Leeuwarden | Het nazorgseizoen is voor de Friese vogelliefhebbers gisteren begonnen. Zij mochten tot en met zondag hun gevonden eieren, mits gemeld, oprapen. Dit seizoen zijn er slechts zeventien ‘ljipaaien’ gevonden. Nadat de maand maart is afgelopen, zetten de aaisikers zich ieder jaar in om kievitsnesten te beschermen.

Regiodinsdag, 2 april 2013

Gratis taart voor ernstig zieke kinderen

Leeuwarden | Een aantal vrijwilligers bakt en bezorgt gratis en voor niets taarten bij kinderen die ernstig ziek zijn, of al heel lang ziek zijn. Een van de vrijwilligers is Suze Bonnema uit Leeuwarden, die vorige week haar eerste taart afleverde bij de zeventienjarige Sarah die in het UMCG in Groningen ligt.

Regiodinsdag, 2 april 2013

Eerste record van april al een feit

April was nog maar een paar uren oud of het eerste Friese weerrecord was al een feit. In

Geloof & Kerkdinsdag, 2 april 2013

Postmoderne devotie voor de seculiere mens

Mink de Vries uit Zwolle komt vandaag met een nieuwe boek met een pleidooi voor postmoderne devotie. De principes uit zijn boek vinden al praktische uitwerking in vijftien ‘gemeenschapskringen’ in Zwolle.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties