Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 2 mei 2009.

Cultuurzaterdag, 2 mei 2009

Thompson en Kimball sluiten Sneker Simmer af

Sneek - De zangers Chris Thompson (Manfred Mann’s Earth Band) en Bobby Kimball (Toto) treden op 18 september op in Sneek. Zij sluiten het Sneker Simmer Festival 2009 af met een concert vol rock klassiekers bij de Waterpoort. Dat heeft de organisatie van het festival gisteren bekendgemaakt. De zangers treden op samen met het Magnum Opus Rockestra, een dertig man groot orkest van klassiek geschoolde muzikanten die een voorkeur hebben voor rockmuziek.

Cultuurzaterdag, 2 mei 2009

Ruim honderd aanmeldingen voor Friese Kunstbende

Leeuwarden - Voor de Friese voorronde van Kunstbende zijn ruim honderd aanmeldingen binnengekomen. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld. De Friese voorronde vindt 9 mei plaats in De Lawei in Drachten. In totaal vertonen 350 jongeren van dertien tot en met achttien jaar hun kunsten rond het thema ‘macht’.

Cultuurzaterdag, 2 mei 2009

Zwitser Rob du Jardin staat in finale van Liet 2009

Leeuwarden - De Zwitserse zanger Rob du Jardin is doorgedrongen tot de finale van Liet 2009. Dat heeft de jury van het Friestalige songfestival bekendgemaakt. De in Amsterdam woonachtige Zwitser kreeg vorige week een nominatie voor de finale tijdens de vierde voorronde van Liet in Sint Jacobiparochie. De jury nomineerde in totaal vijftien artiesten in vijf voorrondes in Heeg, Oosterwolde, Kollum, Sint Jacobiparochie en Leeuwarden. Daar zijn er nu tien uit gekozen voor de finale op 23 mei in De Harmonie in Leeuwarden.

Economiezaterdag, 2 mei 2009

Opdrachten voor kranen van miljoenen euro’s

Franeker – De opdrachten voor het bouwen van kranen voor olieplatformen voor de grote olieconcerns zorgen het komende jaar bij het Franeker bedrijf SMST dat er nog voor miljoenen euro’s binnenkomen. De komende week wordt een grote kraan getest op de werf voor een platform voor de kust van West-Afrika. ,,Voor ons is het een prestigeobject”, zegt Frederik Maats.

Economiezaterdag, 2 mei 2009

Bedrijvenbeurs in Baard met duurzame insteek

Baard - Op 16 mei organiseren bedrijven in Baard aan de Dekemawei een duurzame bedrijvenbeurs. De bedrijven die meedoen zijn volgens de initiatiefnemers Anke Söhne (meubelstoffeerder) en Geertje Valk (pedicure) allemaal op de een of andere manier duurzaam bezig. De deelnemers komen onder andere uit de gezondheidszorg, de landbouw of de kunst. Op de beurs is ook een gewichtsconsulent aanwezig en geeft bezoekers adviezen over verantwoorde voeding. Informatie is er ook te vinden over de biologische webwinkel Van eigen Erf, met producten van Jochum de Boer uit Kimswerd.

Hoofdartikelzaterdag, 2 mei 2009

De toekomst van de kerk...

Hoe ziet de toekomst van de kerk er uit? Die vraag houdt mensen dagelijks bezig. De redenen dat mensen zich druk maken over die toekomst zijn divers. Dat de jeugd grotendeels uit de kerk is verdwenen is een zorgpunt. In rooms-katholieke kring maakt men zich druk over het dalend aantal priesters dat beschikbaar is. In de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) maken kleine gemeenten zich zorgen over hun toekomst zonder predikant - er zijn te weinig leden om een eigen predikant te kunnen betalen.

Regiozaterdag, 2 mei 2009

Koninklijke familie bij viering 5 mei

Amsterdam - Op 5 mei woont koningin Beatrix in de hoofdstad zoals voorgenomen het Bevrijdingsconcert bij. De dag ervoor zullen de koningin, prins Willem-Alexander en prinses Máxima aanwezig zijn bij de dodenherdenking en kranslegging in Amsterdam.

Regiozaterdag, 2 mei 2009

Huisverbod weer opgelegd

Leeuwarden - Friese burgemeesters gaan vanaf deze week weer plegers van huiselijk geweld tijdelijk uit hun woning zetten als geweldsincidenten uit de hand lopen.

Regiozaterdag, 2 mei 2009

‘Benijd hoefolle wy aanst op ierdgas ride’

Leeuwarden - Zakenlieden en ambtenaren uit Noord-Nederland beginnen vandaag aan een negendaagse autorally langs de Oostzee. 33 teams rijden van Leeuwarden via Riga en Stockholm terug naar Haren. Hoofddoel is het verstevigen van de zakelijke banden met de Baltische. Drie deelnemers vertellen.

Regiozaterdag, 2 mei 2009

Na 65 jaar nog altijd samen genieten van ‘ús eigen potsje iten’

Damwâld - Na veertig jaar in Arum verhuisden Arnold en Saakje Kingma-Castelein terug naar de Wâlden, want ,,kinst hjir folle moaier fytse”. Vandaag vieren ze hun 65-jarig huwelijk, met vijf kinderen, tien kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen.

Regiozaterdag, 2 mei 2009

Straatfestival werkt aan bekendheid

Leeuwarden - Meer publiciteit, iets meer acts en muziekoptredens en een iets langer festival. Die ingrediënten moeten ervoor zorgen dat het Fries Straatfestival, dit jaar van 28 tot en met 31 mei, een landelijke uitstraling krijgt. ,,We hebben de ambitie om uit te groeien tot het grootste straatfestival van Nederland”, herhaalde gisteren organisator Arthur Oostvogel, directeur van stadsschouwburg De Harmonie.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 mei 2009

‘We trekken ons hier aan elkaar op’

Apeldoorn - ,,Als ik die auto met mijn leven had kunnen tegenhouden, dan had ik het gedaan”. De woorden van een van de hulpverleners met wie ds. Rob Visser sprak na de aanslag in Apeldoorn. Gisteravond was in de Grote Kerk in Apeldoorn een gedachtenisbijeenkomst.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 mei 2009

Geen druppel op de plaat maar in de emmer

Groot-Ammers - Rob Favier bezocht vorig jaar als ambassadeur van World Vision India. Hij schreef er het boekje Hartgrondig over, waarmee hij het gesprek wil aanwakkeren onder christenen over armoede, gerechtigheid en duurzaamheid. ,,Christenen zouden op deze gebieden alláng voorop moeten lopen.”

Geloof & Kerkzaterdag, 2 mei 2009

Optreden Hillsong London en Israel Hougton in Zwolle

Zwolle - Hillsong London en Israel Houghton geven zaterdag 23 mei een concert in Zwolle. Ze zijn geboekt voor de tweede editie van Summer Worship. Het evenement vindt, net als vorig jaar, plaats in de IJsselhallen in Zwolle en trok vorig jaar vierduizend bezoekers. Israel Houghton neemt zijn grote live-band New Breed mee. Hij staat bekend vanwege zijn kruisbestuiving van muzikale stijlen als black gospel, jazz en rock. Ook zong hij het duet Help Is On The Way op de nieuwste live worshipcd A New Hallelujah' van Michael W. Smith.

Sportzaterdag, 2 mei 2009

Cambuur eindigt als derde

Leeuwarden – Door gisteren te winnen van FC Eindhoven, is SC Cambuur-Leeuwarden zeker van de derde plaats in de eindstand. De ploeg klopte de Brabanders in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Dat gebeurde zónder Sandor van der Heide. Zijn afwezigheid bleef echter zonder gevolgen. Door Gerard Bos.

Sportzaterdag, 2 mei 2009

Jansen naar Groningen, Van der Ree tekent bij

Leeuwarden - Michael Jansen verruilt komende zomer SC Cambuur Leeuwarden voor FC Groningen. De 24-jarige verdediger heeft een akkoord bereikt over een tweejarig contract, met een optie voor nog een seizoen. Jansen stapt transfervrij over naar FC Groningen. Cambuur gaat op zoek naar een vervanger en wil Jeroen Veldmate (Groningen) huren of Antoine van der Linden naar Leeuwarden halen. De verdediger staat onder contract bij Maritimo Funchal.

Sportzaterdag, 2 mei 2009

Janmaat: Het zat me dit seizoen allemaal niet mee

Heerenveen - Daryl Janmaat heeft doorgaans een blik in de ogen van opgejaagd wild. Zo voelde de pas negentienjarige verdediger zich ook een beetje in zijn eerste seizoen bij sc Heerenveen, waarin hij zich zo graag wil bewijzen. Een week geleden in het thuisduel tegen FC Twente bewees Janmaat uit het goede hout te zijn gesneden. Die bevestiging had hij nét nodig; het sterkt hem in zijn overtuiging dat het allemaal wel goed komt met hem.

Sportzaterdag, 2 mei 2009

Mogelijk wrang ‘toetje’ Heerenveen

Heerenveen - Hoewel sc Heerenveen voor volgend seizoen is verzekerd van deelname aan de Europa League, de opvolger van het UEFA Cuptoernooi, moet de Friese club mogelijk toch deelnemen aan de play-offs. Dat is een gevolg van een wijzigingen van de reglementen, die de UEFA kortgeleden doorvoerde. Met gevolgen voor Heerenveen, dat echter wel verzekerd is van Europees voetbal.

Sportzaterdag, 2 mei 2009

Heerenveen mist half elftal tegen ADO Den Haag

Heerenveen - Heerenveen-trainer Trond Sollied moet in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen improviseren. Tegen ADO Den Haag kan de Noor niet beschikken over Roy Beerens (bovenbeen), Viktor Elm (hamstring) en Christian Grindheim (hak). Michel Breuer is evenmin fit. Michal Svec en Gerald Sibon zijn geschorst. Popov keer terug van een schorsing.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties