Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 2 mei 2013.

Economiedonderdag, 2 mei 2013

Rinsma doet álles voor de shopper

Damesmodezaak Rinsma in Gorredijk viert haar 125-jarig bestaan. Wat begon met een kruiwagen met overalls, ondergoed en broeken voor boeren, is nu 2500 vierkante meter winkeloppervlak met kleding.

Hoofdartikeldonderdag, 2 mei 2013

Het Huis van Oranje: gemeenschap dienend

De inhuldiging van koning Willem-Alexander heeft laten zien dat er een bijzondere band bestaat tussen het koningshuis en de inwoners van Nederland. De hele dag was een groot teken van vertrouwen, respect en genegenheid tussen het volk en het koningshuis. Dat uitte zich niet alleen tijdens de uitbundige feesten ’s avonds, maar vooral ook tijdens de officiële momenten.

Regiodonderdag, 2 mei 2013

Kippenvelmoment: het applaus voor Beatrix

Drachten | Eindelijk is het 30 april, de laatste Koninginnedag, met als kers op de taart het bijwonen van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Als burger van de gemeente Smallingerland werd ik op 7 maart gebeld: ,,Zou je het leuk vinden om naar de inhuldiging te gaan?” Natuurlijk zei ik ja! Ik bedoel: wanneer krijg je weer zo’n kans?

Regiodonderdag, 2 mei 2013

April al de vierde maand op rij die kouder was dan anders

Leeuwarden | De koude lucht liet zich dit voorjaar maar moeizaam verdrijven. April sluit naadloos aan bij de eerste drie maanden van dit jaar en werd de vierde te koude maand op rij. Opmerkelijk is het hoge aantal nachten met vorst. Pas halverwege de maand steeg het kwik naar normale waarden. April was verder ook uitzonderlijk droog.

Regiodonderdag, 2 mei 2013

Havo en vwo voor dorpsjeugd te ver weg

Leeuwarden | Havo- of vwo-onderwijs moet beter bereikbaar worden voor kinderen uit afgelegen kleine dorpen. Alleen dan worden het talent van de leerlingen uit deze dorpen voldoende benut. De overheid zou aan dit probleem meer aandacht moeten besteden. Dit stelt het Sociaal-Cultureel Planbureau (SCP) in De Dorpenmonitor, een landelijk onderzoek naar de verschillen tussen stad en platteland dat vandaag verschijnt.

Sportdonderdag, 2 mei 2013

Stef Krul debuteert in de nationale selectie

Tjalleberd | De zeventienjarige wielrenner Stef Krul uit Tjalleberd debuteert vandaag in een Oranje-shirt. Hij maakt deel uit van de Nederlandse selectie die deelneemt aan de Vredeskoers voor junioren. Die race vindt plaats in Tsjechië en is onderdeel van de Nations Cup. Naast Krul selecteerde bondscoach Piet Kuijs ook Mathieu van der Poel, Sam Oomen, Davy Gunst, Timon van Reek en Adriaan Janssen. De prestigieuze wedstrijd duurt tot en met 5 mei.

Sportdonderdag, 2 mei 2013

Abma wil geen laatste Cambuur-kampioen zijn

Sneek | Geen moeilijke oefeningen, maar vooral strakke gezichten die maar één doel uitstralen: winnen. Zonder ook maar één tel aanwezig te zijn geweest op het trainingsveld van Cambuur weet oud-speler Johan Abma precies wat zich deze week afspeelt bij de Leeuwarder voetballers. Hij maakte deel uit van de ploeg die in 1998 voor het laatst naar de eredivisie promoveerde en stond ook op het veld bij Cambuurs meest recente kampioenschap: ,,Als de titel in zicht komt, wordt iedereen net iets serieuzer.”

Sportdonderdag, 2 mei 2013

Aris onttroont Den Bosch in elk geval voor even

Den Bosch | Aris Leeuwarden heeft gisteravond voor een daverende verrassing gezorgd in de halve finales van de play-offs. In het eerste duel van de best of five-reeks tegen landskampioen Den Bosch deelden de basketballers van coach Erik Braal een tik van gigantisch formaat uit in het hol van de leeuw (67-82).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties