Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 2 juni 2006.

Cultuurvrijdag, 2 juni 2006

Reformatorische Omroep zendt oude orgelconcerten uit

Leeuwarden - De Reformatorische Omroep zendt deze zomer elke vrijdagavond een historisch orgelconcert uit. Dat heeft een woordvoerder van de omroep gisteren gemeld.

Cultuurvrijdag, 2 juni 2006

Syb van der Ploeg in musical ‘Rembrandt’

Leeuwarden - Zanger, componist en tekstschrijver Syb van der Ploeg gaat een rol spelen in Rembrandt de Musical. Dat heeft zijn woordvoerder gisteren bekendgemaakt. De Fries, die nationaal bekend werd als zanger van De Kast, wordt de alternate van musicalster Henk Poort, die de hoofdrol van Rembrandt speelt. Als alternate staat Van der Ploeg op het podium wanneer Poort ziek is of een dagje vrij heeft.

Economievrijdag, 2 juni 2006

Schoolmelkprojecten populair

Gisteren maakte het ministerie van Landbouw de hoogte van de Europese subsidies bekend die zijn toegekend tussen oktober 2004 en oktober 2005. De subsidies zijn verdeeld over meer dan tachtig verschillende regelingen, van melkpremies tot subsidie voor de inrichting van het platteland.

Economievrijdag, 2 juni 2006

Hydrauliekbouwer Doedijns koopt Koppen & Lethem

Leeuwarden - Doedijns International, maker van hydraulische systemen uit Waddinxveen, heeft branchegenoot Koppen & Lethem overgenomen. Dat maakte Friesland Bank gisteren bekend. Friesland Bank Investments is meerderheidsaandeelhouder van Doedijns. Het gecombineerde bedrijf heeft 225 medewerkers en een jaaromzet van 48 miljoen euro. Doedijns maakt hydraulische installaties voor onder meer de olie-industrie, de scheepsbouw en de machinebouw. Doedijns wil met de overname extra kennis in huis halen en zijn klantenbestand uit te breiden.

Economievrijdag, 2 juni 2006

Eigenaren Crystalic investeren flink om gebouw tot succes te maken

Leeuwarden - Nog altijd is maar iets meer dan de helft van de ruimte in de glazen kantorenkolos Crystalic verhuurd, net zo veel als bij de overname. Het moet allemaal nog loskomen, erkennen André Petersen (40) van Sipkema onroerend goed en Anne-Klare Dingemans (27), facility manager van Crystalic. ,,Maar mensen zien nu in ieder geval dat er weer geïnvesteerd wordt.”

Economievrijdag, 2 juni 2006

Hogere koers aandelen Friesland Foods

Meppel - De koers van het aandeel B van Friesland Foods is verder gestegen. De koers kwam deze week uit op 63 euro per certificaat. De koers na de vorige beursdag van 30 maart was 61 euro. Op de interne beurs zijn deze week 29.480 certificaten verhandeld. In totaal zijn ruim vier miljoen certificaten van aandelen B in omloop.

Hoofdartikelvrijdag, 2 juni 2006

De snelle trein...

Wat hebben het Noorden en de verkiezingen voor de Tweede Kamer met elkaar te maken? Het antwoord op die vraag loopt via het spoor, van Schiphol naar Groningen. Minister Peijs gaat onderzoek doen naar de mogelijkheden om via de Zuiderzeelijn een snelle verbinding tussen het westen en het noorden van het land tot stand te brengen. Zulks onder druk van de Tweede Kamer, met name het CDA en de PvdA. Beide partijen realiseren zich dat de kiezers in het Noorden hun stem volgend jaar mede kunnen bepalen naar aanleiding van wat er met de toegezegde snelle verbinding gebeurt. Beter gezegd: potentiële CDA- en PvdA-kiezers zullen uit teleurstelling over de houding van deze grote partijen ten aanzien van de snelle verbinding de namen van de Kamerkandidaten weleens kunnen overslaan als ze in mei volgend jaar in het stemhokje staan.

Regiovrijdag, 2 juni 2006

Hogesnelheidstrein krijgt kans

Den Haag - De haalbaarheid van een hogesnelheidstrein (hst) tussen Schiphol en Groningen wordt serieus onderzocht door het kabinet. Tegelijk gaat het kabinet in overleg met Noord-Nederland en Flevoland over alternatieven om de economische achterstanden in het Noorden weg te werken en de bereikbaarheid van Almere te vergroten.

Regiovrijdag, 2 juni 2006

Appelmoes is ongezond, maar wel lekker

Leeuwarden - Appelmoes is net zo gezond als gewone groente. Is dat waar of is dat niet waar, zo luidt de vraag die bijna honderd basisschoolleerlingen in Leeuwarden krijgen voorgelegd. De kinderen hebben net een voorstelling bijgewoond van theatergroep Skoep, de vraag is daar een vervolg op.

Regiovrijdag, 2 juni 2006

Politie Noordoost-Fryslân laat gemeentegrens los voor meer grip op jeugd

Dokkum - De negen buurtagenten voor Noordoost-Fryslân worden niet per gemeente aangesteld, maar per cluster dorpen. De politie hoopt zo beter greep te krijgen op groepen jongeren die voor overlast zorgen. ,,Bewoners en vriendschappen houden zich niet aan gemeentegrenzen. Waarom zouden wij dat dan wel doen”, aldus politiechef R. Gerrits.

Regiovrijdag, 2 juni 2006

Ritsma gevraagd als bondscoach

Leeuwarden - Schaatsbond KNSB wil dat Rintje Ritsma de opvolger wordt van bondscoach Ab Krook. Die is na afgelopen seizoen gestopt en de bond zoekt nu een nieuwe man voor die functie. De Lemster heeft het aanbod in beraad genomen, maar heeft al laten doorschemeren meer te voelen voor het met nog een jaar verlengen van zijn actieve loopbaan.

Geloof & Kerkvrijdag, 2 juni 2006

De kunst van Pinksteren

Leeuwarden - Een verbinding maken tusen Pinksteren en hedendaagse kunst. Dat is het doel van Feest van de Geest, een initiatief van het Protestants Dienstencentrum Groningen-Drenthe. In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren tonen 27 kunstenaars in achttien kerken nieuw gemaakte, op het pinksterthema geïnspireerde kunst.

Geloof & Kerkvrijdag, 2 juni 2006

Nieuw vakblad voor christelijke leiders

Deventer - Tijdschriftenuitgeverij EB Media lanceert vandaag het tijdschrift Leadership. Het nieuwe ’vakblad voor christelijke leiders’ wil leiders binnen en buiten de kerk stimuleren hun gaven te ontdekken en toe te passen.

Weervrijdag, 2 juni 2006

Verbetering


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties