Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 2 augustus 2006.

Agendawoensdag, 2 augustus 2006

Klassiek


Cultuurwoensdag, 2 augustus 2006

Paalzitten bij dvd ‘Sportman fan ’e ieu’

Leeuwarden - Om de dvd van de Friestalige film Sportman fan ’e ieu te promoten, wordt in Leeuwarden een wedstrijd paalzitten georganiseerd. De wedstrijd vindt plaats op 2 september op het terrein van de Mediamarkt. Dat heeft distribiteur Paramount Home Entertainment gisteren bekendgemaakt. Paramount probeert acteurs Jochum ten Haaf en Bastiaan Ragas te strikken voor het evenement. Sportman fan ’e ieu draaide dit voorjaar in de bioscoop en vertelt het verhaal over paalzitter Taeke Jongsma. De film flopte; van de 29 bioscopen waar de film draaide, haakten er al in de eerste speelweek dertien af wegens tegenvallende bezoekersaantallen.

Economiewoensdag, 2 augustus 2006

Klaar voor de toekomst met nieuwe stal

Broeksterwoude – Met de bouw van een nieuw melkruimte is het bedrijf van de familie Reitsma-Kloosterman in Broeksterwoude klaar voor de toekomst. ,,We hebben een stuk arbeid bespaard, de mestopslag is uitgebreid en we lopen met de uitbreiding van het aantal ligboxen nu al vooruit op mogelijk nieuwe welzijnseisen waarbij er voldoende ligboxen aanwezig moeten zijn”, zegt Lutske Reitsma-Kloosterman (40). ,,Al weet je nooit hoe snel nieuwe regelgeving kan worden ingevoerd en je weer achter de feiten aanloopt”, vult haar man Klaas (40) aan. ,,Toch hebben we nu flink geďnvesteerd waardoor we de bedrijfsomstandigheden een stuk optimaler hebben.”

Expowoensdag, 2 augustus 2006

Aldeboarn, Doopsgez. kerk: quilt-expo, t/m 17 sept.

Hoofdartikelwoensdag, 2 augustus 2006

China richt zich op Afrika...

Het economisch opstomende China heeft zijn oog op Afrika laten vallen. Om grondstoffen te verwerven en een nieuwe afzetmarkt voor de eigen producten te creëren, heeft Afrika de warme belangstelling van de regering in Peking. Daarbij is respect voor de mensenrechten en de verantwoordelijkheid voor een gezonde economische ontwikkeling van Afrika van ondergeschikt belang. Het gaat China alleen om het eigen belang. De Chinese expansie is ook economisch bedreigend. Sommige Afrikaanse landen, met name Zuid-Afrika, gaan gebukt onder goedkope Chinese import, die banen en soms hele industrieën bedreigt.

Regiowoensdag, 2 augustus 2006

Chaos over kampeerplek bij de boer

Grou - Boeren in Fryslân mogen hooguit 25 kampeerplekken verhuren, zonder daarvoor een vergunning te hoeven aanvragen. De Vereniging van Kampeerboeren Nederland (VeKaBo) pleit er bij de minister van Landbouw voor het maximaal aantal plaatsen te verhogen naar veertig. Een kansloze missie, vinden de provincie en de SVR.

Regiowoensdag, 2 augustus 2006

Weg met faalangst achter het stuur

Leeuwarden - De faalangstinstructeur is in opkomst. Steeds meer rijinstructeurs laten zich bijscholen in het herkennen en verhelpen van faalangst tijdens een rijexamen of angst in het verkeer. Landelijk meldden 240 rijinstructeurs zich bij de Bovag voor de speciale, tweedaagse training waaraan ook twaalf Friese rijscholen deelnamen.

Regiowoensdag, 2 augustus 2006

Noodopvang op zoek naar nieuwe fondsen

Witmarsum - De noodopvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers in Witmarsum gaat de komende tijd op zoek naar nieuwe geldbronnen. Dit jaar heeft de stichting Beheer Noodopvang Witmarsum de exploitatie van de opvang in het oude klooster in zijn geheel overgenomen. Daarbij kwam een exploitatietekort van 87.000 euro naar voren. Het grootste van het tekort is inmiddels gedekt, maar er moet nog 35.000 euro bij, meldt penningmeester J. Steenman.

Regiowoensdag, 2 augustus 2006

Werklozen ‘Burgum’ zoeken zelf wel werk

Burgum - Er heeft zich sinds mei nog geen enkele jonge werkloze gemeld bij de gemeente Tytsjerksteradiel. De gemeente kondigde dit voorjaar aan, jongeren onder de 23 een vakantiebaan aan te bieden als ze een uitkering komen aanvragen. De jongeren zoeken kennelijk liever zelf een baantje dan dat ze aan het werk gezet worden door de gemeente, blijkt nu.

Regiowoensdag, 2 augustus 2006

Ruzie raadsleden uit de opnames geknipt

De emoties liepen hoog op in Zuidhorn, tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Tijdens een verhitte discussie om een simpele benoeming van een ambtenaar, vlogen de fractievoorzitters van verschillende partijen elkaar in de haren. En laat Zuidhorn nou net zo’n gemeente zijn waar de raadsvergaderingen niet alleen schriftelijk, maar ook op band worden vastgelegd. Integraal te beluisteren, via www.zuidhorn.nl. Ruziënde raadsleden staan natuurlijk niet erg chic op zo’n bandje, dus besloot de raadsgriffier het betreffende agendapunt er simpel uit te knippen.

Regiowoensdag, 2 augustus 2006

Grou ontfutselt Sneek zege

Earnewâld - Titelverdediger Douwe Visser van Grou is warm gedraaid. Werd hij zaterdag op het thuiswater derde en maandag op De Veenhoop tweede, gisteren eiste hij de zege op bij Earnewâld. Toch had de winnaar nog iets te wensen. ,,Ik hie graach noch even Snits pakt’’, sprak hij over zijn neef en voormalig leermeester van de Sneker Pan.

Sportwoensdag, 2 augustus 2006

Van der Burg slaat zijn slag in Surhuisterveen

Surhuisterveen - Heel even leek het erop dat het wielercriterium voor elite en beloften - het voorprogramma van de Profronde gistermiddag in Surhuisterveen - op een klein drama uit zou lopen. De regen maakte de winkelstraat in het centrum van het dorp spiegelglad en zorgde er voor dat al in de eerste ronde een aantal renners onderuit ging. Na neutralisatie van de wedstrijd en een herstart gingen nog verschillende coureurs tegen de vlakte en waren er steeds meer mannen die het te gevaarlijk vonden om verder te fietsen. Slachtoffer van valpartijen waren zo onder meer Folkert de Haan, Jildert Boersma en Frank Wierstra.

Sportwoensdag, 2 augustus 2006

Juniorenrecord voor Scherjon op thuisschans

Burgum - Bart Helmholt sprong gisteravond op zijn thuisschans in Burgum zijn beste wedstrijd ooit. Toch werd de fierljepper uit Hurdegaryp andermaal overvleugeld door clubgenoot Hannes Scherjon. Die verpletterde voor eigen publiek met 19.72 meter het nationaal juniorenrecord en bleef daarmee vijf centimeter verwijderd van de verste sprong ooit.

Sportwoensdag, 2 augustus 2006

Cambuur wint bokswedstrijd op punten

Franeker - Wat een mooi en nuttig voetbalavondje had moeten worden tussen Cambuur en RKC Waalwijk, eindigde gisteravond tot ieders verdriet in een massale kloppartij. Het gebeurde in de 20ste minuut bij een stand van 0-0. Aanleiding in het tot dan grimmige duel was een pittige overtreding van Joris van Rooijen -,,ik was te laat’’ - op RKC-er Ricky van den Berg. De ex-Spartaan verloor zijn zelfbeheersing en gaf Van Rooijen een serie links en rechtse hoeken waar Mohammed Ali jaloers op zou zijn geweest. Gevolg: de groene grasmat veranderde in no time in een boksmat waarop iedere speler zijn partijtje meedraaide. Van den Berg en pugilist Rick Hooijboer incasseerden nadien rood voor hun optreden.

Sportwoensdag, 2 augustus 2006

Cambuur presenteert RvT en nieuwe sponsors

Leeuwarden - De presentatie van nieuwe sponsors en een Raad van Toezicht (RvT) was gisteren het eerste concrete voorbeeld van de nieuwe koers die Cambuur Leeuwarden heeft ingezet. WTC Expo prijkt dit seizoen als opvolger van Edel Grass voor op de shirts van de eerstedivisionist. Daarnaast is ook het relatief onbekende Odiris gestrikt. De partijen zijn een contract voor een jaar overeengekomen, met een optie voor een tweede. Bedragen werden niet genoemd, al liet Andries de Jong namens WTC weten dat het sponsorbedrag iets onder de 250.000 euro zit.

Sportwoensdag, 2 augustus 2006

Droompodium in Profronde

Surhuisterveen - Met Robbie McEwen , Thor Hushovd en Pieter Weening kreeg de Profronde van Surhuisterveen gisteravond een erepodium waar de organisatie na vijfentwintig jaar alleen maar van durfde dromen. De winnaar van de groene trui in de Tour liet heel even zien wat écht sprinten is.

Sportwoensdag, 2 augustus 2006

Van der Burg slaat zijn slag in Surhuisterveen

Weerwoensdag, 2 augustus 2006

Flinke buien

Vandaag is het wisselend bewolkt en komt het tot enkele, soms flinke buien met kans op onweer. Het wordt daarbij ongeveer 20 graden en de west tot zuidwestenwind is matig tot krachtig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties