Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 2 augustus 2013.

Economievrijdag, 2 augustus 2013

Aantal koeien in de wei neemt in Europa snel af

Wageningen | Weidegang neemt snel af in Europa, ook bij Nederlandse melkveebedrijven. Zonder ingrijpen zal in Nederland in 2025 twee derde in plaats van de huidige een derde van de koeien niet meer buiten grazen. Dit blijkt uit onderzoek van LEI Wageningen UR naar de situatie in zes Europese landen. In Nederland worden diverse initiatieven ontplooid om weidegang te stimuleren, waaronder het uitkeren van premies.

Hoofdartikelvrijdag, 2 augustus 2013

Witteveen, en Ruttes domme volharding

De eminente oud-minister van Financiën, tevens oud-directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Johan Witteveen heeft een reeks waardevolle maatregelen voorgesteld die Nederland helpen om uit de crisis te komen. Hij deed in het Financieele Dagblad voorstellen voor extra investeringen in ons land via een Maatschappelijk Investeringsfonds (MIF). De uitwerking van die plannen laat een uitkomst zien die bijzonder aantrekkelijk is: de aangekondigde extra bezuinigingen van zes miljard euro zijn niet nodig.

Regiovrijdag, 2 augustus 2013

Rederij Doeksen schrapt in de dienstregeling

Harlingen | Rederij Doeksen, die de veerdiensten naar Terschelling en Vlieland verzorgt, schrapt verschillende afvaarten en sneldiensten in de zomer- en winterdienstregeling. Ook worden de tarieven licht verhoogd. Volgens directeur Paul Melles zijn de maatregelen ,,zowel pijnlijk als onontkoombaar”, maar zijn ze tot stand gekomen in overleg met de eilanden Terschelling en Vlieland.

Regiovrijdag, 2 augustus 2013

Vele vrijwilligers schonen complete Noordzeekust op

Terschelling | Een kleine twintig vrijwilligers zijn gisteren op het strand van het Zeeuwse Cadzand op de grens met België begonnen aan de schoonmaak van het Noordzeestrand. Het is de bedoeling dat de hele Nederlandse kust in 24 dagen wordt schoongemaakt en geïnventariseerd op rommel. De actie eindigt op 24 augustus op Schiermonnikoog. Driehonderd vrijwilligers hebben zich al aangemeld voor de actie.

Regiovrijdag, 2 augustus 2013

Welcome to the Village voorbeeld voor festivals

Leeuwarden | Het driedaagse festival Welcome to the Village in Leeuwarden is een voorbeeld voor andere festivals. Dat zegt burgemeester Ferd Crone op de dag dat de Groene Ster, waar het driedaagse festival plaats vond, schoon werd opgeleverd. Volgens Crone is het slagen van het festival ook een bewijs dat Leeuwarden enkele jaren geleden de juiste keuze maakte door organisatoren volledig verantwoordelijk te maken voor het toezicht op de festivalterreinen.

Regiovrijdag, 2 augustus 2013

Hitte zorgt voor zwemplezier en lichte overlast

Leeuwarden | Meteorologen verwachten vandaag extreem hoge temperaturen, met in het oosten en zuiden van ons land tot 36 graden Celsius. In Fryslân stijgt het kwik tot ruim boven de 30 graden.

Geloof & Kerkvrijdag, 2 augustus 2013

Heidelbergse Catechismus kan in liedvorm terugkomen

Vier en een halve eeuw stampten de kinderen van gelovigen de Heidelbergse Catechismus in hun hoofd. Het Friesch Dagblad legde een selectie uit de oude catechismusvragen voor aan synodepreses

Geloof & Kerkvrijdag, 2 augustus 2013

Kerken nog niet multicultureel

Driebergen | In Veenendaal wordt dit najaar een symposium over interculturele kerkplanting in de 21e eeuw. Deze dag is een samenwerking tussen International Church Plants (ICP), de Evangelische Alliantie (EA) en Kerklab (voorheen Werkgemeenschap Missionaire Gemeenschapsvorming).

Geloof & Kerkvrijdag, 2 augustus 2013

Duitse priesterstudenten weg om antisemitisme

Würzburg | Twee priesterstudenten worden verwijderd van het priesterseminarie in het Duitse Würzburg wegens antisemitische grappen en een bezoek aan een concert van de omstreden band Frei.Wild. Ook werd de Hitlergroet gebracht bij een parodie op Adolf Hitler in een bierkelder van het seminarie, waar ze niet mochten komen. Over een derde priesterstudent moet nog worden beslist of hij ook weg moet.

Sportvrijdag, 2 augustus 2013

Timmermans verliest de concurrentiestrijd

Volendam | Keeper Theo Timmermans uit Garyp heeft de concurrentiestrijd om de positie van eerste doelman bij FC Volendam vooralsnog verloren, zo meldt het Noordhollands Dagblad. Roy Pistoor, vorig seizoen tweede doelman in Volendam, krijgt vooralsnog de voorkeur omdat hij volgens trainer Hans de Koning meer aan het systeem gewend is dan Timmermans. De Fries speelde vorig jaar bij het failliete Veendam en was ook in beeld als derde doelman bij Cambuur.

Sportvrijdag, 2 augustus 2013

Astana voor Westra tweede hoofdprijs

Tijnje | ,,Ja, het duurt niet lang meer voor ik een dubbel inkomen heb.” Lieuwe Westra (30) grapt over zijn twee transfers van dit jaar. Begin 2013 stapte hij als columnist al aan boord van het Friesch Dagblad, later volgde de overgang van Vacansoleil naar Astana. Daar zal de coureur uit Tijnje voor twee jaar tekenen, zo werd gisteren definitief wereldkundig.

Sportvrijdag, 2 augustus 2013

Sporre wil lach terugbrengen bij Heerenveen

Heerenveen | Tevreden stapte Gaston Sporre gisterenavond in de auto na zijn eerste werkdag bij sc Heerenveen. ,,De laatste klus was een goed gesprek met vertegenwoordigers van beide supportersorganisaties. Zij moeten de club weer in het hart sluiten. De start van de dag was ook prima. Iemand vertelde dat er al meer medewerkers met een lach op het gezicht achter hun bureau zaten.”

Sportvrijdag, 2 augustus 2013

Lange wachten van Cambuur op Lukoki wordt beloond

Leeuwarden | Als vanochtend eenmaal de laatste formaliteiten geregeld zijn, heeft SC Cambuur in Ajacied Jody Lukoki (21) de gewenste versterking voor de rechtsbuitenpositie binnen. Gisteravond was er over een verhuur voor een seizoen al een mondeling akkoord tussen de betrokkenen, zo bevestigde Cambuurs algemeen directeur Gerald van den Belt desgevraagd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties