Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 2 augustus 2014.

Hoofdartikelzaterdag, 2 augustus 2014

Betrouwbaarheid van de Bijbel en van God

Er is en er wordt heel wat gediscussieerd over de Bijbel als het Woord van God. Met name in de reformatorische traditie heeft de Bijbel het hoogste gezag. De Bijbel wordt door velen in die traditie gebruikt als criterium voor goed en fout, voor waar en onwaar, voor een goede daad of een zondige daad - eigenlijk voor alles.

Regiozaterdag, 2 augustus 2014

Cateraar is boos op Glemmer

Lemmer - Herman van Vliet uit Doezum is boos. De eigenaar van Lekkere Trek, een cateringbedrijf in verantwoord voedsel, zou over drie weken biologisch eten verkopen op het Glemmer Beachfestival in Lemmer. Er was een mondelinge afspraak met een van de organisatoren. Die afspraak is afgezegd, via een mail. Jammer en niet netjes, zegt Van Vliet.

Regiozaterdag, 2 augustus 2014

Focus op watersport schaadt Gaasterland

Sondel - Gaasterland lijdt onder het imago van Fryslân. Dat zegt recreatie-ondernemer Ed Landman uit Sondel. Vrijwel alle provinciale promotie is gericht op de watersport, evenals de provinciale investeringen. Daardoor blijft de landtoerist weg, die juist uitstekend aan zijn trekken zou komen in het hoekje van Zuidwest-Fryslân, stelt hij.

Regiozaterdag, 2 augustus 2014

Grou is na drie tweede plaatsen eindelijk kampioen

Sneek - Douwe Visser van Grou en zijn bemanning zijn gisteravond op het Starteiland uitgebreid gehuldigd als kampioen van de SKS. De afgelopen drie jaar werd Visser steeds tweede in het eindklassement achter zijn neef en naamgenoot Douwe Visser van Sneek. Dit jaar moesten de Snekers genoegen nemen met de tweede plek.

Regiozaterdag, 2 augustus 2014

Zomers gaan lijken op afgelopen juli

Leeuwarden - Het weer van de afgelopen julimaand zou best eens model kunnen staan voor de zomers van de toekomst. Het seizoen wordt warmer en we krijgen vaker te maken met extreme regenval. Ook de warme nachten horen thuis in een dergelijk 'subtropisch weertype'.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 augustus 2014

Kerkbalans alleen voor betrokken leden

Utrecht - De geldwervingsactie Kerkbalans richt zich voortaan alleen op betrokken kerkleden. Randkerkelijken krijgen niet langer iemand aan de deur die hen vraagt geld te geven voor de kerk.

Sportzaterdag, 2 augustus 2014

Oud-journalist Bosma had veel oog voor amateursport

Binnen de Friese sportwereld is gisteren met verslagenheid gereageerd op het nieuws dat voormalig sportjournalist Reinder Bosma afgelopen woensdag is overleden. Bosma, die decennialang chef was van de sportredactie van het Friesch Dagblad, is 75 jaar geworden. Zowel oud-collega's als bekende namen uit de Friese sportwereld roemen hem om zijn betrokkenheid, passie en vooral betekenis voor met name amateur- en zaterdagsport in Fryslân.

Sportzaterdag, 2 augustus 2014

Reinder Bosma, voormalig chef-sport Friesch Dagblad, overleden (75)

Leeuwarden - Voormalig Friesch Dagblad-journalist Reinder Bosma is afgelopen woensdag op 75-jarige leeftijd overleden. Dat is gisteravond bekend geworden. De in Twijzelerheide geboren Bosma werkte in het verleden ruim vier decennia voor deze krant, waarvan meer dan dertig jaar op de sportredactie. Als chef daarvan drukte hij in de tweede helft van de vorige eeuw zijn stempel op de sportverslaggeving van de krant.

Sportzaterdag, 2 augustus 2014

Roorda gaat revalideren bij SC Cambuur

Leeuwarden - Er komt mogelijk alsnog een vervolg op de testperiode van Geert-Arend Roorda bij SC Cambuur. De van een achillespeesblessure herstellende middenvelder zal over enkele weken zijn revalidatie vervolgen bij de Leeuwarders. Dat bevestigde Cambuurs technisch manager Marcel Keizer gisteren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties