Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 2 september 2003.

Achtergronddinsdag, 2 september 2003

Armoe en milieuvervuiling vicieuze cirkel

Het verband tussen milieuverontreiniging en stijgende armoede in Afrika berust niet langer op anekdotisch bewijs. Een nieuw rapport van het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) bevestigt het bestaan van een neerwaartse spiraal waarin armoede en milieuproblemen elkaar versterken. Armen - en vooral vrouwen - zijn het eerste slachtoffer, maar ook een deel van de oplossing.

Bijschriftdinsdag, 2 september 2003

Goddelozen

‘Zeg mij wie je vrienden zijn en ik zal zeggen wie u bent.’ U kent wellicht dat gezegde.

Cultuurdinsdag, 2 september 2003

Bos, het heeft iets geheimzinnigs. Daarmee vormt het een uitstekend decor voor sprookjes en sprookjesachtige verhalen. Boswachters, Roodkapje en ook RobinHood zijn de verhaalfiguren die we in dat bos kunnen tegenkomen.

Cultuurdinsdag, 2 september 2003

Van Domselaer op cd van historisch belang

Op 7 maart van het vorig jaar vond in de Leeuwarder Harmonie de wereldpremičre plaats van de Eerste Symfonie van Jakob van Domselaer (1890-1960). Van Domselaer was een leerling van Johan Wagenaar.

Economiedinsdag, 2 september 2003

OR: 200 banen weg bij Philips Drachten

Drachten – De Ondernemingsraad (OR) van scheerapparatenfabrikant Philips in Drachten vreest dat er de komende jaren naar schatting tweehonderd van de tweeduizend arbeidsplaatsen zullen verdwijnen.

Economiedinsdag, 2 september 2003

Poiesz breidt verder uit naar Drenthe

Sneek – Supermarktconcern Poiesz gaat het gebied buiten Fryslân verder verkennen. Volgend jaar opent Poiesz een nieuw filiaal in Assen. Dat zegt J. Posthuma-Smit, directeur operationele zaken van Poiesz.

Hoofdartikeldinsdag, 2 september 2003

Asielzoekers, de minister…

Het zijn slechte dagen voor de mensen die in de hoop leefden van een algemeen pardon voor asielzoekers. De regeling die de minister heeft afgekondigd, geeft ongeveer 2200 mensen de mogelijkheid om in Nederland te blijven; ongeveer 6600 hadden daarop gehoopt.

Regiodinsdag, 2 september 2003

Negentig nieuwe tips over Lusanne

Oldeberkoop – De uitzending van Opsporing Verzocht heeft negentig nieuwe tips over de ontvoering van Lusanne van der Gun opgeleverd.

Regiodinsdag, 2 september 2003

Fryslân moet snel bouwen voor huurders

Leeuwarden - Fryslân heeft op korte termijn duizenden nieuwe, betaalbare huurwoningen nodig. Gemeenten, woningcorporaties en projectontwikkelaars moeten daartoe de handen ineenslaan. Stagnerende bouwplannen met onverkoopbare koopwoningen moeten worden ‘opengebroken’. Dat zegt gedeputeerde Andriesen in reactie op het Woningbehoefteonderzoek 2003 onder 25.000 Friezen.

Regiodinsdag, 2 september 2003

‘Rijk vernielt de Thuiszorg’

Leeuwarden – De voorgenomen bezuiniging van het rijk de huishoudelijke hulp niet langer te vergoeden, schopt het hele zorgsysteem omver. De huishoudelijke hulp zorgt er juist voor dat mensen langer zelfstandig kunnen wonen. De hulpen hebben een belangrijke signalerende functie. Ook kan geen goede zorg verleend worden, als het huishouden niet goed is.

Regiodinsdag, 2 september 2003

Ouderen boos op corporatie

Grou - Huurders en ouderenbonden zijn boos op Corporatieholding Friesland. De woningcorporatie biedt huurwoningen in de toekomst alleen aan via internet of in de Leeuwarder Courant . Een groot deel van de belangstellenden kan deze informatie niet krijgen, klagen de bonden en de huurders. De corporatie ontkent de beschuldigingen.

Regiodinsdag, 2 september 2003

Provincie scheutiger met bedrijfssubsidie

Leeuwarden – De noordelijke provincies gaan bedrijven meer en makkelijker subsidie verstrekken voor risicovolle, innovatieve investeringen. Ook wordt de drempel voor het verstrekken van een investeringspremie (IPR) verlaagd. Ook komt er een actieplan om jongeren in het Noorden langer vast te houden in het onderwijs.

Geloof & Kerkdinsdag, 2 september 2003

‘De kerk lijkt ons vergeten te zijn’

Roozendaal - ,,U hoor niet meer bij ons’’, zei een lid van het synodemoderamen ooit tegen haar. Zijn uitspraak tekent de houding die de Hervormde Kerk in het algemeen aanneemt ten opzichte van predikanten die de gemeente verruilen voor de kazerne, vindt ze. Ds Anna van der Meij (48): ,,Als legerpredikant doe je niet meer mee in het instituut.’’

Geloof & Kerkdinsdag, 2 september 2003

PKN-belijdenis moet op een paar A-4’tjes

De Protestantse Kerk in Nederland, die ontstaat door het samenkomen van drie kerken, zal een speciale antenne hebben voor eenheid en diversiteit. Hierdoor zal op een of andere manier haar leven en werken beďnvloed worden. In de eenheid komt het diepste van het evangelie aan het licht. Het verenigd-zijn is op zichzelf al een getuigenis van Gods verzoenende kracht.

Sportdinsdag, 2 september 2003

Beloftenteam ontbeert slimmigheidjes AZ

Heerenveen – Er komt geen broedermoord in deze editie van het Amstel Cuptoernooi. Het beloftenteam van SC Heerenveen slaagde er maandagavond, in navolging van het eerste elftal dat met 0-4 won bij SDC Putten, niet in zich ten koste van AZ te plaatsen voor de tweede ronde.

Sportdinsdag, 2 september 2003

Op zijspoor gezette Denneboom krijgt warm onthaal

Heerenveen - Voor Romano Denneboom was het maandagavond wel even spannend. Na een week waarin hij aanstuurde op een breuk met SC Heerenveen, moest hij met het beloftenteam aantreden voor de Amstel Cup tegen AZ.

Sportdinsdag, 2 september 2003

Cambuur moet eerste puntje wel koesteren

Leeuwarden – Na vier wedstrijden is Cambuur Leeuwarden in dubbel opzicht van de hatelijke nul af. Tegen Fortuna Sittard werd maandagavond het eerste doelpunt van de competitie gescoord en tevens het eerste punt behaald. Toch stapten de voetballers van Cambuur met bedrukte gezichten van het kunstgras af, omdat ze de winst hadden laten liggen.

Weerdinsdag, 2 september 2003

Later meer zon

Vandaag komen er nog enkele buitjes tot ontwikkeling, maar ook af en toe zon, bij een temperatuur van 18 ŕ 19 graden. Morgen hebben we eerst vrij veel bewolking, en later meer zon. Het wordt 19 ŕ 20 graden, bij een zwakke tot matige wind uit het westen tot noordwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties