Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 2 oktober 2013.

Hoofdartikelwoensdag, 2 oktober 2013

Ondemocratische wurggreep in VS

Honderdduizenden ambtenaren zijn met onbetaald verlof gestuurd, musea en nationale parken zijn dicht en regulerende diensten op zorg- en milieugebied liggen stil. Door geldgebrek zijn Amerikaanse overheidsinstellingen, die niet als onmisbaar worden beschouwd, noodgedwongen gesloten.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 oktober 2013

Protestants Huizum: afscheid van Dorpskerk

Leeuwarden | De Protestantse Gemeente Leeuwarden-Huizum houdt zondagmiddag een afscheidsdienst in de Dorpskerk. Op vrijdag 29 november draagt de kerkgemeenschap de kerk uit de twaalfde eeuw over aan de Stichting Alde Fryske Tsjerken.

Sportwoensdag, 2 oktober 2013

Veld Heerenveen is gladder

Heerenveen | Er was na de Friese derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur van afgelopen weekeinde nogal wat te doen over het veld in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Met name van de kant van de gasten uit Leeuwarden was er na afloop kritiek op de grasmat, waarbij vergelijkingen werden gemaakt met de ijsvloer in Thialf.

Sportwoensdag, 2 oktober 2013

Jack de Heer voor even terug op ijs van Thialf

Heerenveen | Jack de Heer, één van de drie forwards van de legendarische Feenstra Flyers-lijn in de tachtiger jaren met Larry van Wieren en Jan Janssen is dit weekeinde voor even terug in Heerenveen. Hij zal op vrijdagavond 4 oktober de puck laten vallen op het ijs van Thialf als startsein voor de eerste competitiewedstrijd van Unis Flyers tegen Geleen Eaters. De club is van doel oude tijden te laten herleven met het winnen van de landstitel. De wedstrijd begint om acht uur.

Sportwoensdag, 2 oktober 2013

Vrouwen sc Heerenveen nog altijd ongeslagen

Gent | De vrouwen van sc Heerenveen zijn na de utwedstrijd in Gent nog zonder puntenverlies. Het duel in de BeNeLeague tegen AA Gent eindigde in een 0-4 zege. Na een kwartier spelen bracht Vivianne Miedema Heerenveen op een 0-1 voorsprong. Vijf minuten later verdubbelde de international de score op aangeven van Charissa Burgwal. Binnen tien minuten na rust was het duel gelopen door de 0-3 van Yvonne Ploeg. Miedema bepaalde op de valreep de eindstand op 0-4.

Sportwoensdag, 2 oktober 2013

Bouwmeester negende na eerste dag van WK

Rizhao | De Friese zeilster Marit Bouwmeester (Warten) bezet na de eerste dag van het WK in de Laser Radial in de Chinese stad Rizhao de negende plaats. De Amerikaanse Paige Railey heeft de leiding met een tweede en derde plaats. Vandaag en morgen zijn er nog kwalificaties. Bouwmeester wordt in China gecoacht door de Australiër Arthur Brett als vervanger van Marc Littlejon. Na het titeltoernooi besluit de Friezin of ze de samenwerking voortzet richting Rio de Janeiro.

Sportwoensdag, 2 oktober 2013

Bekerdata van Cambuur en Heerenveen bekend

Heerenveen/Leeuwarden | De speeldata van de wedstrijden in de derde ronde van het bekertoernooi zijn vastgesteld. Zo maakte de KNVB bekend dat de wedstrijd tussen SC Cambuur en NAC Breda op dinsdag 29 oktober zal worden afgewerkt. De aftrap is om 20.45 uur in Leeuwarden. Heerenveen neemt het twee dagen later in eigen huis op tegen VVV Venlo. De aanvang van het duel tussen de Friezen en Limburgers in het Abe Lenstra Stadion staat gepland voor 18.45 uur.

Sportwoensdag, 2 oktober 2013

Van Anholt blijft bij sc Heerenveen tot 2016

Heerenveen | Rechtsback Pelé van Anholt heeft de ‘derby-week’ waarin hij als enige Heerenveen-Fries extra in de belangstelling stond, bekroond met contractverlenging. De uit Bolsward afkomstige verdediger heeft zijn aflopende verbintenis in het Abe Lenstra Stadion verlengd tot en met 2016. De 22-jarige Van Anholt is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding en debuteerde in oktober 2011 in het eerste elftal. Hij speelde tot nu toe zestig officiële wedstrijden voor Heerenveen.

Sportwoensdag, 2 oktober 2013

Wieling nieuwe voorzitter stichtingsbestuur sc Heerenveen

Heerenveen | Wiebe Wieling is de nieuwe voorzitter van het stichtingsbestuur van sc Heerenveen. Met de komst van de 57-jarige bestuurder is het kersverse bestuur volledig ingevuld. Wieling, bekend als voorzitter van de Vereniging de Friesche Elfsteden, heeft als belangrijkste taak de eenheid binnen te club te bewaken. Samen met de overige negen bestuursleden die eind augustus aantraden, zal hij het nog te benoemen one-tier-board (directie en Raad van Commissarissen) gaan controleren.

Sportwoensdag, 2 oktober 2013

Wieling moet voor eenheid zorgen bij sc Heerenveen

Heerenveen | Het nieuwe stichtingsbestuur van sc Heerenveen trad al eind augustus aan. De nieuwe voorman werd pas gisteren gepresenteerd. ,,We wilden niet over één nacht ijs gaan”, knipoogde bestuurslid financiële zaken Anne Hettinga onbedoeld naar de aanstelling van de kersverse voorzitter. Wiebe Wieling, voornamelijk bekend als hoofd van de Vereniging de Friesche Elfsteden haakte in. Heerenveen is misschien wel de bekendste Friese plaats waar de Elfstedentocht niet langs komt. Grappend: ,,Hebben we Heerenveen toch ook een beetje ingelijfd.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties